Rifle, džínsy, jeans...

By Zuzulienka - 5.2.13

Prvé rifle boli stvorené pred 140 rokmi, teda v roku 1873 Nemcom Levim Straussom. Verili by ste dokonca, že najskôr boli určené pre robotníkov ako pracovné oblečenie a až neskôr sa stali populárne po celom svete až tak, že dnes ich má v skrini asi každý? A nielen jedny.



Rifle sú naozaj univerzálnym kúskom oblečenia. Hodia sa k tričkám, tunikám, svetrom, blúzkam, môžete ich nosiť v športovej kombinácii, či veľmi elegantne s podpätkami. Farbu si môžete vybrať od výmyslu sveta, kedysi to možno boli len klasické blue jeans, ale dnes nájdete od svetlých bielych, cez červené až po najtmavšie čierne.
Okrem samotných džínsov dostať z rifloviny aj kopec iných kúskov oblečenia. Asi najpopulárnejšími sú riflová bundička, vesta, či sukňa. Aj riflová košeľa bola kedysi módnym hitom. Neviem teda, či sa ešte vôbec nosí... Ale staré dobré džínsy sú asi jediná vec, ktorá nevyjde z módy nikdy. Nosili sa mrkváče, nosili sa rifle do zvona, nosili sa rifle rovného strihu a teraz najnovšie sú to slimky alebo rifle dole zúžené. Tak som zvedavá s čím prídu výrobcovia nabudúce.


Osobne mám rifle celkom rada, ale musia dobre sedieť, aby som sa v nich dobre cítila. To znamená u mňa a myslím, že aj u ostatných nasledujúce body:

1. vhodná veľkosť – klasické číslovanie poznáme – 34, 36, 38, 40 atd., ale rifle majú dosť často aj číslovanie formou za sebou idúcich čísiel 25, 26,27, 28, 29 atd. Vraj 34 = 24, 36 =26, 38 =28 atd. Niečo na tom asi bude, keďže moje číslo je 38 a keď si kupujem rifle s iným číslovaním, tak väčšinou to je 29, teda niečo medzi 38 a 40. Niektoré rifle však majú aj tak akoby svoje vlastné číslovanie a do 38 sa nenatlačím ani za nič. Poznáte to aj vy?

2. vhodná dĺžka – klasická dĺžka riflí je označovaná ako 32, no ak je niekto vysoký ako ja, tak musí hľadať predĺžené veľkosti s označením 34. Na niektorých džínsoch píšu dokonca priamo dĺžku nohavíc, normálne sú myslím 81 cm, predĺžené až 86 cm – to sú tie pravé pre mňa.

3. vhodný strih – strihy sú rôzne, väčšinou si kupujem džínsy rovné, alebo zúžené. Avšak, čo určite nemôžu mať, je znížený pás – doslova to neznášam a nechápem ako to môže niekto nosiť. Najúžasnejšie sú dievčatá, čo im trčí polka zadku, ale pokial si myslia, že je to sexi – ok, ja sa nehádam.  Pás takisto nemôžu mať ani vysoký, ale proste musí byť klasický, normálny.              

Klasické rifle
A teraz malý kvíz:

- koľko kusov riflí vlastníte?
Ja mám celkovo 8 klasických riflí. S farbami veľmi neexperimentujem, som verná klasickej "blue jeans", najčastejšie bledomodré, tmavomodré, alebo šedé.. Jednou zvláštnosťou u mňa je, že nikdy som nemala žiadnu riflovú bundu (ktorú mal kedysi asi každý) a ani teraz žiadnu nevlastním.

- stalo sa vám už pri ich kupovaní, že vám vôbec nesedelo číslo, aké si bežne kupujete?
Mne teda áno, niektoré rifle majú fakt zvláštne strihy, aj keď na prvý pohľad vyzerajú pekne.

- s čím najčastejšie rifle kombinujete?
so všetkým, čo som spomenula vyššie. V zime svetre, roláky a v lete, tričká, topy, tielka...ale v lete nosím rifle veľmi málo.

- aký riflový kúsok zo spomenutých ste nikdy nevlastnili? riflová bunda, košeľa, sukňa, krátke rifle...
u mňa to je riflová bunda a riflová košela. Nikdy ma nejako tieto kúsky nelákali.

A ešte jedna:
Poznáte vo svojom okolí vôbec niekoho, kto rifle nenosí? Pretože napriek ich populárnosti si myslím, že sa nájdu ľudia – hlavne ženy – ktoré chodia zásadne v látkových nohaviciach, sukniach a rifle možno vytiahnu raz za rok.

Tak dúfam, že sa vám môj vyčerpávajúci príspevok páčil J

Som zvedavá, kto koľko kúskov vlastní ;)

  • Share:

You Might Also Like

22 komentárov

  1. Bezva článek. :))
    Já mám aktuálně doma pouze jedny rifle, které mi však jsou velké, takže teď chodím v látkových kalhotech především. Ale určitě si na jaře nebo tak nějak pořídím nové. Dříve jsem rifle nosila hodně, prošla jsem si módou zvonových, roztrhaných, uplých džínů, prostě tak, jak to tehdy bylo in. :)) Mám i riflové kraťase na léto a riflovou bundu jsem měla dříve také.
    Hezké úterý! :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. jeeee era zvonovych - tak to si pamatam. mala som jedny strasne oblubene. :)

      Odstrániť
  2. tie najbledsie su z Gate? mam uplne rovnake :) inak vlastnim myslim 9 kuskov, z toho nositelnych von mam 4, ostatne su uz take skor na doma, alebo niekam na chatu :) inak velmi pekny clanocek, mohla si este dodat kde najviac nakupujes a by sme vedeli kde tie predlzene velkosti zohnat, tiez mam s tymto problem (182cm :/)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. pravdupovediac vacsinu rifli si ani nepamatam,kde som kupila. tie blede je dost mozne ze su z gatu. a z gatu su este tie sede uplne napravo.
      inak predlzene velkosti najcastejsie dostanem prave v gate,takko a obcas aj f and f ma nieco.

      Odstrániť
  3. ja už som písala článok o tom, že nemám žiadne rifle :))) hmm..ale minule som si kúpila jedny,ale nie klasické modré,ale také telovej farby,ktoré sa mi v obchode páčili,ale zase sú len v skrini :D


    Veronika

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. asi potom nosis castejsie nohavice a sukne,ze? alebo este nieco ine?

      Odstrániť
    2. nohavice,legíny :) sukne ani nie :) iba v lete :)

      Odstrániť
  4. Vyborny clanok Sue. Uplne s tebou suhlasim o bedrovych rifliach..;) Mozno skusim napisat nieco podobne aj ja a odpoviem aj na Tvoje otazky. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tak som zvedava na odpovede. rada si tvoj clanok precitam.

      Odstrániť
  5. Klasické rifle jako takové jsem na sobě neměla snad už dobré dva roky. Ono je totiž konkrétně na moji postavu dost velké utrpení nějaké vůbec sehnat, abych s nimi byla spokojená. Což jsem stejně nebyla nikdy, vždycky na nich bylo něco špatně. :D Oblíbila jsem si různě barevné kalhoty z takového elastického materiálu, které nahoře nemají zip ani knoflík, jen gumu. A jsem za ně fakt vděčná, protože mi jednak skvěle sedí, a jednak nemám z toho knoflíku alergický červený flek na břiše. :))

    A v šatní skříni jsem nikdy neměla riflovou bundu.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Já mám nejradši slim džíny. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Máš je hezké! :)
    Riflí mám miliony, ale nosím asi jen 3, ale nejčastěji ty legínové! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Na postavě se mi nejvíc líbí první 3 z prava :)
    www.lettertomywardrobe.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ano? tak si sa celkom trafila, najradšej z tej trojice mám druhé sprava, sedia ako uliate. :)

      Odstrániť
  9. Mám kopec riflí no aj tak najradšej nosím legíny,, inak veľmi vydarený článok.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ano leginy mám tiež rada - sú proste strašne pohodlne :)

      Odstrániť
  10. Moc pěkný článek...ty máš moc pěknou sbírku! Já mám jenom jedny džíny, protože je skoro vůbec nenosím.

    OdpovedaťOdstrániť
  11. veľmi sa mi páči tvoje načrtnutie do histórie, to si vždy rada prečítam o vzniku čohokoľvek :) teraz si nmi objasnila to divné číslovanie, sama som sa minule čudovala, že ja mám klasické 36, 38 a zrazu tam bola 29, preto nie je nad skúšanie, síce to s duše neznášam, ale treba to !:D ja som zatiaľ všetky rifle okrem jedných super skiny, musela dať skrátiť asi o 7-10 centimetrov...my sa so spolusediacou vzájomne varujeme, keď napríklad v lavici desiatujeme, tak povie jedna pozor tam sa nekukaj čárečka:D aj ja mám rada vyšší pás, no mám aj pár z tým nízkym, tak vždy nosím k tomu dlhé tričká a pulóvre

    OdpovedaťOdstrániť
  12. erotic masѕage biology is dеalt in the conceρt of sleеping а bit too long, without a deгmatolοgіst on Lοng Iѕlаnd аt lосаl
    ѕuρeгmarκetѕ ѕuch
    as King Kullen on Sunrisе Highway in Rockvіllе Centre.

    The prοceѕs is ԁone wіth photic stіmulаtiοn
    anԁ music.

    Αlso visіt my weblog; conveniently based london tantra

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!