Trendy jari 2013 mojimi očami

By Zuzulienka - 11.2.13

Jar sa pomaly a nezadržateľne blíži. Tohtoročná k nám oficiálne príde 20. marca. Väčšinou totiž vždy okolo 20. marca nastáva jarná rovnodennosť, a je považovaná za prvý jarný deň. Meteorológovia a aj my všetci však vieme, že jar k nám prichádza už začiatkom marca, začína sa otepľovať, dni sa stále predlžujú a odhadzujeme zimné oblečenie. Takže o necelý mesiac sa môžeme tešiť na prvé jarné dni. Ja aspoň dúfam, že to tak bude a sneh sa nám už zďaleka vyhne. Ja sa už teraz teším z toho, že je svetlo konečne dlhšie ako do štvrtej a o mesiac by sme sa mali tešiť z ešte dlhších dní.



Práve preto je už možno načase premýšľať nad jarnou módnou výbavou. Verím, že mnohé z vás už majú nakúpenú jarnú výbavičku a nevedia sa dočkať kedy ju prevetrajú. Táto jar bude naozaj pestrá. Veselé farby, vzory, tvary... to všetko k nej bude patriť. 

Tak som trošku pátrala po nete a v časopisoch a zistila, že jarné kolekcie návrhárov už sú v plnom prúde. A že tých tohtoročných trendov je naozaj veľa. Napr. také Takko už predstavilo jarnú kolekciu, ktorá hýri pastelovými farbami. Taktiež HaM prišlo s novou jarnou kolekciou už dávnejšie. Nuž módni návrhári sú popredu. Kým my myslíme ešte stále na jar, oni už začínajú pripravovať jeseň . A takisto túto jar, pripravovali už pred zimou. Ale čo sa teda bude nosiť na jar 2013? Je toho veľa a je to naozaj pestré. Chcela by som sa ale zamerať na to, čo zaujalo hlavne mňa.



Čo bude trendy túto jar?

Pásiky (Stripes) - boli tu už dávno, avšak nejak upadli do zabudnutia. Osobne mám pásikové veci celkom rada, je jedno či sú to pásiky vodorovné alebo zvislé. Áno vieme všetky, že zvislé postavu predlžujú a vodorovné zoštíhľujú. Vyberajte teda hlavne podľa typu postavy. Ale túto jar je povolené všetko - pásiky farebné, hrubé, tenké, dokonca aj ich kombinácia. Ideálnou voľbou sú bielo-čierne pásiky. Vlastne čokoľvek v bielo-čiernej kombinácii, je ďalším módnym trendom

.

Veselé neónky (Neons) - pamätáte na minuloročné leto? Ako boli všade samé neónové tričká, topánky, kabelky a laky na nechty? Tento trend je tu po pochmúrnej zime opäť. Verím, že určite mnohé z nás si prídu na svoje a tie, ktoré to ešte nestihli, tak sa im neón túto jar dostane pod kožu. Všetky tie žiarivé farby totiž oživia akýkoľvek outfit počas všedných dní.


Pastelové farby (Pastels) - že nie ste fanúšikom neónových odtieňov? Tak pre vás budú túto jar ideálne jemné a nenásilné pastelové farby. Dajú sa vzájomne zaujímavo kombinovať a napriek tomu nebudete svietiť na 100 km. 


Volány a riasenie (Ruffles) - boli, sú a budú vždy ženské. Volány na tričkách, na sukni, na šatách, či blúzkach. Túto jar si ich môžete naozaj vychutnať. Pokiaľ ešte nič volánikové nemáte, je najvyšší čas to napraviť.



Trblietky a lesk (Glitter) - dodávajú nášmu oblečeniu zaujímavosť, odvážnosť a odviazanosť. Nebojte sa, nie je to oblečenie vhodné len na diskotéku. Lesklý kúsok zladený s niečím jemnejším je vydarenou kombináciou. Takisto sa nebojte trblietok a všetkého, čo sa krásne ligoce.


Koža (Leather) - je nadčasový kúsok, bude sa nosiť vždy. Kožené nohavice, bunda, či sukňa. Elegantné a sexi kúsky, ktoré by nemali chýbať v šatníku modernej ženy. Ja zatiaľ kožené nič nemám.


Aké kúsky by ste si mali určite kúpiť?

Hitom jarnej sezóny budú aj určité módne kúsky. Ktoré to budú tento rok?
- puzdrová sukňa - ideálna, ženská, tvarujúca - tak presne taká je ona. Predĺži vám nohy a vytvaruje celú postavu. 
- bermudy - tie sa budú vraj tiež nosiť vo veľkom. Zaujímavý kúsok, niektorými nenávidený, inými milovaný.
- bomber bunda - ťažko definovať slovíčko bomber, ale jedná sa o bundičky, saká, kabátiky do pásu.


Aké farby sa budú nosiť?

Nosiť sa budú farby všetky, ale kraľovať budú túto jar tri hlavné. A samozrejme nesmrteľná čierna.


Nevinná biela (White) - bila farba je čistá a krásna, preto si ju obliekajú aj nevesty. Čo tak ísť však v nej v bežný deň do práce? Biele šaty, biela sukňa s bielou blúzkou, či biele nohavice. Je to možno celkom odvážna kombinácia vyjsť von celá v bielom, ale zaručene budete neprehliadnuteľná.

Žiarivá žltá - je farbou slnka, tepla a radosti. Nie je vôbec zvláštne, že je zaradená medzi trendy tejto jari. Je predsa tak žiarivá, jasná a veselá, že by bolo škoda nemať nejaký kúsok v tejto farbe a vytiahnuť práve v nejaký pochmúrny deň na zlepšenie nálady a rozveselenie.

Kráľovská modrá - máte už nejaký kúsok v tejto farbe? Je tak úžasná a nádherná, že nie nadarmo sa jej hovorí kráľovská. Určite si niečo v tejto farbe zadovážte, uvidíte ako sa vám zapáči.

A čo z toho už vlastním ja?

Pravdupovediac sa trendmi nejak veľmi neriadim, skôr si kupujem veci, ktoré sa mi páčia a nie, ktoré sú práve módne. Napriek tomu som sa ale prehrabala vo svojom šatníku a s prekvapením som zistila, že som už na túto jar pripravená. Všetky aktuálne trendy, okrem kože už v mojom šatníku majú miesto, niektoré dávnejšie, iné boli kúpené v tohtoročných výpredajoch. :) Na úvodnom obrázku sú takmer všetky, ktoré vlastním. Na obrázku dole vidíte len výber.



Čo bude ešte trendy, ale vôbec ma to neoslovilo?
Vodové vzory, návrat 60. či 90. rokov, ázijské vzory, športová móda, pánska elegancia.

Ak by ste chceli, tak v nejakom budúcom článku vám môžem predstaviť, všetky aktuálne trendy, ktoré vlastním.

A čo vy? Máte už pripravený jarný šatník? Alebo sa ho ešte len chystáte doplniť?

Želám úspešný štart týždňa!!!

  • Share:

You Might Also Like

23 komentárov

  1. chci vše z tvých obrázků:D! tohle jaro se mi líbí:))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. nejsem typ,co nakupuje podle rocniho obdobi:)nicmene se mi libi volany a kuze,naopak neon nemuzu vystat:))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tiež tak nenakupujem... kupujem proste,čo sa mi páči

      Odstrániť
  3. pásiky a trblietky, to bude moje :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. třpytky se mi hrozně líbí :-) i pastelové barvy, neonové ale ne :-) super článek :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja tiež nie som velmi na neonove, mám také len jedno jediné tričko, ktorému som nemohla odolať, ked bolo za 2 eurá :)

      Odstrániť
  5. chcela by som bundičku takú tenšiu a niečo pásikavé napr. svetrík :) mám jeden pruhovaný čierno-biely sveter s jedným prúžkom červeným takže to asi budem nosiť :) ale super článok si urobila

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. dufam, že sa ti podari všetko nájsť presne na mieru. A dakujem :)

      Odstrániť
  6. Musím říct, že jarní trendy jsou dost "tolerantní" ke stávajícím šatníkům, vše tady bylo teprve nedávno, takže žádný útok na peněženky :-)

    WorldByBella

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Super inšpirácia, len už nech je tá jar :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ano aj ja ju už očakávam, ale tu stále snežííí :(

      Odstrániť
  8. Přesně na moje narozeniny asi proto miluju začátek jara. :3 :) Něco už samozřejmě mám, ale cardiganů není nikdy dost, jak říká moje kamarádka! :) Ale chci si koupit květované legíny a ještě kruhové šály a šátky v pastelovém odstínu. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Hneď sa o niečo viac teším na jar :) :)

    Prebieha u mňa Giveaway o krásne sako Gai Mattioli:
    http://spwfashion.blogspot.sk/2013/02/giveaway.html

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!