Tip na čítanie - knižky z Evitapress

By Zuzulienka - 10.3.13

Poznáte Evitu? Nie, nehovorím o tom filme s Madonnou v hlavnej úlohe (ktorý som mimochodom nikdy nevidela) ale o spisovateľke Eve Urbaníkovej a jej vydavateľstve Evitapress. Nemám tento článok nijako zaplatený, ani zaň nič nedostanem, Evita a jej vydavateľstvo ani len netušia, že o nich píšem, ale chcem vám z vlastnej iniciatívy len napísať niečo o týchto úžasných knižkách.


Evitapress by som charakterizovala ako vydavateľstvo, kde môžete aj vy poslať napísanú knihu a ak naozaj stojí za to, môžete ju čoskoro očakávať na predajných pultoch. Pretože nielen sama Evita píše knižky. Z jej vydavateľstva vychádzajú knihy od rôznych žien, o ktorých som nikdy predtým nepočula. Ale stačí mať trochu talentu, chuť písať, dobrý námet a vaša kniha môže byť na svete.


Z Evitapressu mám niekoľko knižiek, celkovo 14 (1 na fotke chýba, je požičaná u kamošky - Diagnóza F50 - skutočný príbeh bulimičky). Myslím, že úplne prvou bola kniha Všetko alebo nič. 
Potom postupne pribúdali ďalšie. Samozrejme Evitapress vydalo oveľa viac knižiek, ale nemám všetky. Vyberám si len tie, ktorých príbeh ma zaujme, alebo na ktoré som čítala dobré odporúčania.

Najviac sa mi páčia knihy od samotnej Evity. Jej príbehy sú pútavé, akoby zo skutočného života. Sama si niekedy kladiem otázku, či naozaj niečo z toho spisovateľka prežila, alebo či jej tak perfektne pracuje fantázia. Ďalej sa mi páči formát knižiek, sú maličké, menšie ako A5 a ľahko ich tak hodíte do kabelky. Písmo a riadkovanie má tiež čitateľnú formu, jednoducho povedané, knižky sa čítajú jedna radosť.

Nedávno som sa dokonca stala členkou ich VIP klubu, o členstvo stačí jednoducho zažiadať, domov vám príde kartička a vy tak môžete využívať zľavy pri nakupovaní priamo z ich eshopu.


Najlepšie knihy z Evita press – Všetko alebo nič – prvá, ktorú som od Evity čítala a veľmi mi utkvela v pamäti. Budete sa pri nej smiať, plakať, hlavnú hrdinku ľutovať a zvyšných nenávidieť. Perfektne napísaná!!! Druhou je akoby voľné pokračovanie tejto knihy Stalo sa mi všetko. A trím skvelým príbehom bolo Mal to byť pekný život - skutočný príbeh Slovenky, ktorá žije v Amerike a vôbec nič nie je také jednoduché ako sa zdá. Pri tomto príbehu sa rozplačete.


Najhoršia kniha – Čistá nuda – tak názov naozaj perfektne vystihuje túto knihu, pretože nudnejšiu som v živote nečítala. Aj ostatné názory čitateľov sa v tomto zhodnú. Naozaj je to nudná kniha, s nudným dejom, musela som sa nútiť, aby som ju vôbec, ako tak prečítala. Nekupujte si ju.

Tak čo vy? Máte skúsenosti s knižkami z Evitapress? Čítali ste nejakú? 

  • Share:

You Might Also Like

7 komentárov

  1. zopár kníh z Evitapress mám prečítané,a vo väčšine to boli naozaj dobré knihy s dobrým dejom
    Veronika

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Podľa mňa je najlepšia kniha: Veľké baby neplačú a ešte Ema. Mama ich číta doma vo veľkom takže aj ja si raz za čas jednu prečítam ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Nějaké knížky jsou opravdu zajímavé.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ja mám rada iný typ knižiek, ale keby sa mi náhodou niejaká z týchto dostala do rúk tak by som si rada prečítala na odreagovanie lebo sú to naozaj také rýchlovky pre nenáročných. Teraz mám rozčítanú Physics of the future od Michio Kaku má cez 500 strán takže občas popri prečítam niejakú nenáročnú rýchlovku za večer.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tak tohle vůbce neznám a láká mě trošku jiný druh knih, ale kdo ví...třeba si někdy něco přečtu i od této autorky nebo z tohoto vydavatelství. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. čítala som ich veľa. od samotnej evity ma žiadna nesklamala. z ostatných, čo tu máš, som prečítala len stará som už bola a bolo to také.... no neviem. príliš nereálne. navyše som bola nas*atá na hlavnú hrdinku :D strašne ma iritovala svojim zmýšľaním a potom prišiel taký nečakaný obrat o 180°, len neviem, či ma to potešilo, lebo ako som teda spomenula- bolo to nereálne a divné

    OdpovedaťOdstrániť
  7. tieto knihy od Evity, mám prečítané takmer všetky, ale najviac ma bavila Vesmír je ženatý.. Určite ti odporúčam zakúpiť si ju :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!