Čo ste možno nevedeli...

By Zuzulienka - 8.6.13

Krásnu sobotu dievčatá!
Víkend je v plnom prúde, ja som však chorá a dosť unavená. Preto tu dnes pre vás mám len taký krátky článok, v podobe rôznych zaujímavostí, ktoré ste možno nevedeli. Občas sa totiž niekde dočítam, alebo dozviem niečo, čo ma prekvapí alebo ohúri a natrvalo sa to usídli v mojej hlave. Tak tu je krátky výber tých, čo ma napadli.


ZDRAVIE
- konzumácia ovocia a zeleniny počas už prepuknutej choroby vám nijako nepomôže. Vraj je potrebné jesť ju preventívne a pravidelne počas celého roka. Už keď choroba prepukne, vitamínmi zo stravy to nezachránite.


- vyhovárate sa stále na pomalý metabolizmus a priberáte vraj aj z vody? Tak mám pre vás dobrú správu, otestovanú aj na sebe - metabolizmus sa dá zrýchliť. A to pravidelným posilňovacím cvičením a pravidelnou stravou. Čím menej totiž jete, tým viac sa bude telo snažiť ukladať si tuk.

- skúšali ste liečenie pomocou vlastného moču? Ten vraj pomáha na rôzne choroby, stačí ho jednoducho piť.

TELO
- nechty nám podrastú v priemere o 3 mm za mesiac. Najrýchlejšie rastú na prostredníku. Mohli by rásť aj trochu rýchlejšie :)


- veľkosť očí sa nám od narodenia nemení. Práve preto majú bábätká také veľké oči.


- naopak nos a uši nám rastú celý život. Ale to naozaj tak málo, že to nespozorujeme. Ale keby si urobíme profilovku nosa v 20tke a potom v 60tke, určite by tam rozdiel bolo vidno.

- najsilnejším svalom v tele je jazyk.

- otlačky jazyka sú jedinečné tak ako otlačky prstov na rukách. Kto a ako to kedy zisťoval, netuším :D


- s otvorenými očami si nekýchnete. A ak sa vám chce kýchnúť a nechcete si kýchnuť, jemne si priložte prst pod nos. Nekýchnete. Taktiež pomáha vysmrkať sa, akonáhle zacítite, že sa vám chce kýchnuť.

OSTATNÉ



- veľká časť rúžov na pery obsahuje celkom slušnú dávku olova. Preto sú rúže nebezpečné hlavne pre tehotné ženy.

- coca cola je vynikajúcim čistiacim prostriedkom. Skúste ju vraj naliať do záchodovej misy, nechajte chvíľu pôsobiť a dočistite obvyklým spôsobom. Ktovie čo robí potom s naším telom... (ešte ju takmer nepijem)


- na klávesnici, či kuchynskom drese je vraj viac baktérií ako na záchodovej mise.

- počas života človek v spánku zje niekoľko pavúkov, či iného hmyzu. Nepríjemná predstava, však?

- aj bez vzdelania sa človek môže mať dobre. Dôkazom sú rôzne slávne osoby, ktoré nedokončili školu a vytvorili alebo stále vedú úspešné svetové spoločnosti.

- vedci dokonca zistili i to, že čím má človek vyššie IQ, tým častejšie sa mu v noci snívajú sny a lepšie si ich pamätá. Zaujímavé... ako ste na tom?


- vašou odhodenou žuvačkou sa môže zadusiť vták? Pripomína mu totiž asi nejaké semienka, či potravu, no pri konzumácii to nedopadne dobre...

A jedna múdrosť na záver:
- život je ako zrkadlo. Ak ste  na ľudí zlí (aj keď niekedy len v duchu) tak budú zlí aj oni. Ak ste na nich dobrí a úprimne im želáte len dobré, takí budú aj oni k vám. Ak myslíte na zlé, zlé sa vam aj stane, ak však veríte v dobré, tak to aj budete mať. Verte, či neverte, ale je to tak.

Tak, čo vás prekvapilo najviac? Čo ste netušili?

  • Share:

You Might Also Like

13 komentárov

  1. Úžasný článek, ráda jsem se dozvěděla něco nového :) A pití Coly asi omezím :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. No čo to som vedela, ale dozvedela som sa aj niečo nové;) A múdrosti na záver verím...stačí len popriať ľudom vo Vašom okolí pekný deň a budete ho mať hneď krajší aj Vy.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Coca cola a ten moč sa mi zdal najnechutnejší a dosť ma prekvapila hlavne coca cola, ale aj s tou žuvačkoua vtákom som sa troška zasmiala. :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. tak ja tiež coca colu nepijem a o tych ružoch som to už kdesi čítala.. Romy

    OdpovedaťOdstrániť
  5. super článok! to s cocacolou som vedela, pretože som ju raz použila do umývadla :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Wow- zaujímavý článok- mohla by si takéto články robiť pravidelne :) Ale ja som zasa počula, že sa nám sny snívajú každú noc, ale nie vždy si ich pamätáme :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Tiež si myslím, že kokakolu je rozumnejšie vyliať do záchoda ako piť :) DayByDay

    OdpovedaťOdstrániť
  8. zaujimavy članok, je fakt super :) niečo som už vedela ale aj niečo nove somsa dozvedela :o)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Ja sa vždy zamýšľam nad týmto:
    - počas života človek v spánku zje niekoľko pavúkov, či iného hmyzu. Nepríjemná predstava, však?
    príde mi to dosť nereálne, a znie to fakt hnusne:D
    nati

    OdpovedaťOdstrániť
  10. To s tym ovocim nie je pravda:) citrony a ine ovocievktore obsahuje vela vitaminu C pomaha pri chripke, tak isto aj ovocie ktore obsahue vitamin B. Ja sa uz inak ako vysokymi davkami Cecka neliecim a za den som fit

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Pokiaľ je jazyk naozaj najsilnejším svalom v tele, tak potom poznám veľa silných ľudí :D To o tom hmyze som už počula a nechce sa mi veriť, že sa to skutočne deje, ale stále je lepšie ten hmyz prehltnúť než sa ním udusiť, to sa musí nechať. Veľmi zaujímavý článok :)

    OdpovedaťOdstrániť
  12. s tou záverečnou myšlienkou úplne súhlasím! :) a celkovo zaujímavé fakty, vačšinu som už počula, a preto napríklad aj cocacolu pijem skôr výnimočne :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!