Koľko toho na seba "napatlám"?

By Zuzulienka - 19.9.13

Množstvo kozmetiky, ktoré denne používame si mnohokrát ani neuvedomujeme. Až pri takomto podrobnom spísaní zistíme, že čo vlastne všetko na seba za deň „naplácame“. Článok som už videla na viacerých blogoch a tak sa mi zapáčil, že ho musím napísať tiež. Niekedy som naozaj žasla, že čo všetko používate, ja sa na to nechytám ani zďaleka. No poďte sa pozrieť na to so mnou.


Ráno:
Ráno začínam úplne jednoducho, žiadne extrémne čistenie pleti. Odličovačom od Avonu, len pretriem oči a zbavím sa tak prípadných nedostatkov, čo zostali po večernom odličovaní. Tvár len prepláchnem vodou a osuším jemne vatovým tampónikom.
Po tomto úkone nasleduje umývanie vlasov. Šampóny rôzne striedam. Momentálne používam Schaumu a Garnier. Párkrát do týždňa po umytí šampónom použijem aj strieborný šampón proti žltým odleskom. Swiss O Par – Silver Shampoo. Vlásky následne zabalím do osušky a idem sa líčiť.

Ranné sprchovanie u mňa nehrozí. Hlavne určite nie teraz v zime. Myslím si (a aj odborníci sú toho názoru), že keď sa človek osprchuje večer o desiatej, nemusí tú istú procedúru opakovať ráno o šiestej. Za tých osem hodín v posteli sa ani zďaleka nespotím a neušpiním tak, ako v priebehu dňa. Takže nielen zbytočné plytvanie vodou to je, ale aj zbytočné presušovanie pokožky.

Pri líčení:
Najprv nanesiem krém, potom make-up, nejaký korektor pod oči a následne to prepudrujem. Prifarbím obočie, oči orámujem jemnou čiernou linkou, nanesiem riasenku a lícenku. Celý make-up je hotový a netrvá mi to viac ako 10 min.
Produkty na líčenie – aktuálne používam: podkladový krém Balea, makeup Maybelline Affinitione, korektor pod oči Essence, púder Dermacol, hnedá ceruzka na obočie Essence, čierna ceruzka na oči Essence, riasenka Maybelline (alebo Max Factor aktuálne), lícenka Miss Sporty.


Po nalíčení rozbalím vlasy z uteráka a nanesiem na končeky a trošku aj po dlžke marocký arganový olejček z Avonu. Ten nielen že vlasy vyživí, nie sú po ňom suché, ale naviac sa ľahko rozčesávajú.
Vlásky nechám voľne vysušiť, medzitým sa naraňajkujem, oblečiem a pripravím do práce, ak sú vlasy ešte vlhké, dosuším fénom a prípadné nedostatky vyrovnám žehličkou.

Posledným kozmetickým úkonom pred odchodom do práce je použítie antiperspirantu, aktuálne Rexony Maximum Protection a navoniam sa parfémom Lanvin Marry me. A šup do práce.

Počas dňa:
Cez deň veľa kozmetiky nepoužívam. Iba balzam na pery Balea, krém na ruky Nivea alebo Indulona, mydlo na umytie rúk.


Večer:
Na odlíčenie odličovač Avon, čistiaci gél Neutrogena, utriem tampónom a nanesiem krém. Aktuálne používam Dermacol. Občas pod oči použijem očný gel Yves Rocher. A na pery balzam Yves Rocher s príchuťou kokosu.


Samozrejme večer je u mňa čas aj na sprchu. Sprchových gélov mám vždy doma niekoľko a vyberám si podľa nálady a chuti. Aktuálne tu mám vyfotené Palmolive. Po sprchovaní to chce nejaké telové mlieko – preferujem Niveu, ale občas si pre zmenu kúpim Dove, alebo niečo iné.
Zúbky aktuálne umývam Oastou Signal Max White a kefkou Curaprox.


Okrem iného, pár krát do týždňa sa treba oholiť, na to mám penu Balea. Občas treba masku na vlasy – Kaloos Latte. Občas použijem aj peeling Balea na tvár, peelingAvon na telo. Občas použijem aj gél na vlasy, inak na vlasy nepoužívam žiadne laky, tužidlá, ani nič podobné. Aj gél použijem max. raz do mesiaca.


Premýšľam, čo také ešte používam, no nenapadá má nič. Myslím, že to je tak všetko. Keď to zrátam, vyjde mi dokopy 26 produktov denne.
Koľko produktov používate denne vy? Viac či menej?

Krásny deň!

  • Share:

You Might Also Like

11 komentárov

  1. Páni tolik prduktů :) Hezké. Spoustu věcí používám také :) Např. olej na vlasy z Avonu, curaprox nejlepší!!! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Pěkný, toho neni zas tolik. Takový základ. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Nie je dobre si ani vlasy ráno umývať, hlavne nie v zime, až len si nedáme čiapku..čo ty čiapky nenosíš. :D
    Pretože, môžeme ochorieť a v najhoršom sa z toho stáva aj obrna alebo čo.. niekde som to čítala, alebo mi to dakto hovoril, neviem. :D Proste radšej takéto nie.

    Ja by som tých produktov veľa nemala, akurát tak ráno použijem krém dove a pretriem si pod očami ak mi ešte ostalo zo špirály. Potom si dám špirálu, občas aj špírálu a tým to končí. Používam aj balzam Labello a deodorant Garnier. Plus nejaká voňavka. Večer pri sprchovaní sprcháš od Baley a šampon aký príde pod ruku a následne balzam od Baley na poškodené a suché vlasy. To je približne všetko. takže asi 8 produktov, niekedy je to viac. :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Super clanok Zuzka. :) Necham sa inspirovat a tiez nieco take napisem. ;) Budem mat pravdepodobne rovnaky pocet produktov ako Ty, len na kazdodenny make up asi troska menej lebo mam nan rano tak 4 minuty. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tééda to je produktov, pekný článok:) Masku a kefku používam aj ja ;) Ja si vlasy myjem 2-3 krát do týždňa ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. fiiiha ale ich je, ja by som tolko nezvládla asi ani za týždeň:)))

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Zuzka, ja určite menej. :)
    Ale mala by som otázku na ten šampón proti žltým odleskom- naozaj funguje? Akú s ním máš skúsenosť?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No nie je az taky ako by som chcela,ale aspon trochu to stiahne.v kadernictve to dokazu este lepsie. ale verim ze su aj lepsie znacky. toto je asi jedina dostupna v drogerii.

      Odstrániť
  8. Ten silver šampón musím vyskúšať aj ja! :)

    werushberry.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Ahoj,

    ja som o tom presne nedávno písala na svojom blogu (http://beautykutik.blogspot.sk/). Kedysi som si napísala, čo všetko by som si mala nakúpiť pre kompletnú starostlivosť - vyšlo mi okolo 30 výrobkov, ktoré vydržia asi tak mesiac. Sila, nie? A tak som to zredukovala. Namiesto telového mlieka pijem veľa vody a papám za studena lisované rastlinné oleje a pod. Takýto prístup mi pre krajšiu pokožku pomohol viac ako kadejaké vyživujúce séra na nechtovú kožičku. :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!