14 pikošiek z môjho života

By Zuzulienka - 14.1.14

Dnes je už 14. deň nového roku. A 14 je moje číslo. Pretože 14-teho som sa narodila, ale nie v januári. A napadlo ma, že občas, nejakého 14-teho by som vám mohla na seba prezradiť zopár pikošiek. Nebude to každý mesiac, iba niekedy. Dnes to bude z oblasti kozmetiky, zdravia, či oblečenia. A bude ich presne 14. Príjemné čítanie.



Začíname:
1. nerozdeľujem kozmetiku a parfémy na letné a zimné. Používam vždy to, čo aktuálne mám, alebo čo sa mi páči. Určite pri prvom náznaku zimy nebežím do obchodu s tým, že ja ešte nemám zimný krém.


2. moja prvá činnosť po príchode domov je, že zložím všetky šperky - hodinky, prstene, náušnice, náramky - podľa toho, čo všetko aktuálne mám na sebe a zopnem vlasy do gumičky.


3. už niekoľko rokov vôbec nepoužívam lak na vlasy. A veru ani žiadny doma nemám, až na tento sprej, ale nie je to lak v pravom slova zmysle - teda aspoň myslím.


4. nerada nosím opasky cez pás, vždy ma tlačia a vadia mi a keď ich zas poriadne nestiahnem tak mi padajú.


5. nenosím tričká a čokoľvek bez ramienok. Neznášam to. Jedinú vec, čo som mala bez ramienok, boli svadobné šaty. Aj to som mala stále pocit, že mi padajú :)


6. pokožku na tvári si zásadne utieram len vatovými tampónmi. Uterák moja tvár nevidela ani nepamätám. Myslím tým, že aj keď si na záver po odlíčení opláchnem tvár čistou vodou, tak dosucha ju utriem iba tampónmi.


7. kabelku som sa naučila nosiť zipsom ku mne. Neviem či mi správne rozumiete, ale jednoducho tak, aby uzáver zipsu bol spredu, aby som naň videla. Nikdy totiž neviete, ako tí vreckári vlastne pracujú...


8. niekedy sa na jar u mňa prejaví alergia. Strašne kýcham, svrbia a slzia mi oči, tečie z nosa. Zaujímavé je, že sa mi to neprejavuje každý rok.

9. nedokážem si jediný deň predstaviť bez krému na ruky a balzamu na pery. Akonáhle mám suché ruky, alebo pery, cítim sa tak nepohodlne a nepríjemne, že to už viac ani nejde.


10. doma chodím často bosá, teda iba v ponožkách bez papúč. Úplne bosá bez ponožiek by som ale nemohla chodiť (iba cez leto), lebo mi je zima na nohy. 

11. počas dňa pijem iba čistú vodu. Nie som z tých, čo sa nalievajú kolou, džúsmi, čajmi, alebo kávou. Kávičku mám síce rada, ale nepovažujem sa za nejakého kávičkára. Dám si tak 1 max. 2 denne, výnimočne 3.


12. Aktuálne mám v šatníku 83 ks nohavičiek. Viem to preto, lebo som pred pár dňami upratovala, niektoré vyhodila a to čo zostalo, som si zo zaujímavosti spočítala. 


13. spávam so štupľami v ušiach. Každý deň. Bývanie, aj keď nie v celkom klasickom paneláku, je v noci náročné :)


14. neznášam akékoľvek tabletky. Čím väčšie, tým horšie. Mám totiž pocit, že sa mi zaseknú v krku, a ja sa asi zadusím, alebo čo... neviem, trpím tým odmalička.


Tak čo máme niečo spoločné??? Bonznite na seba niečo :)
Krásny deň želám :)

  • Share:

You Might Also Like

52 komentárov

  1. Super článek, svatební šatky jsou úúúžasnéééé :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. so štupľami v ušiach spím aj ja :) vždy ma zobudí každý zvuk od susedov alebo z vonku, a tak som si zvykla dať si štuple a spím celý čas bez jediného prebudenia :) hlavne po nočnej je to môj jediný záchranca :)
    ale tých 83 nohavičiek ma dostalo!! :D wow :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tak tak so štuplami je božské ticho!
      to je až tak vela tých nohavičiek? :DD

      Odstrániť
  3. S tema stuplama spim i ja, nedokazu si uz predstavit spat bez nich.
    U me to zacalo,kdyz jsem bydlela na podnajmu a sousedi v druhem pokoji byli hlucni,bylo to tak nekdy v rice 2004 a od te doby jsem tak navykla.
    A tabletky nikdy nepolykam,to same jako ty, kousu je, nebo kouskuju a nebo reknu Mudr aby mi dal v tekute (detske) forme.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no budem si musieť aj ja pýtať tekutú formu tabletiek...

      Odstrániť
  4. Aj ja som si ako prvé keď som prišla domov skladala šperky dole dovtedy kým som takýmto spôsobom
    stratila briliantový prsteň od ALO. Vôbec si nepamätám kde som ho dala ale domov som s ním určite prišla a už sme sa odvtedy aj sťahovali a tajne som dúfala, že ho pri sťahovaní nájdem niekde zapadnutý, no bohužiaľ :( odvtedy prstene neskladám.
    Tie odličovacie tampóny, nenaťahuješ si s nimi zbytočne pleť? Ale je to zaujímavý zvyk.
    So štopľami spí u nás len moja polovička a to som si myslela, že len on je tak vysadený na zvuky pri zaspávaní, teraz viem, že je v podstate normálny :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. júúj tak to mi je luto, že si prsten takto stratila. Poznám to, tiež sa mi raz podarilo stratiť zlatý prsten, a nikdy som ho nenašla... škoda ho.
      K tamponom - ja si proste lahučko a jemne plet osušim a vyhovuje mi to tak. Natriem kremom a ide sa spať :)
      Mojej polovičke zase nevadí žiadny hluk a keby aj vedla neho pilili, spi ako zabity...

      Odstrániť
  5. To so sperkami a davanim vlasov do gumicky robim aj ja :DD
    Ha a ja som si myslela ze mam privela spodnej bielizne:D:D:D Na take cislo sa vobec nechytam teda :D (Ale mam teraz dobru vyhovorku preco mozem nakupovat dalsie:D)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. a ja som si myslela, že sa to mám ešte málo! ja že tu budu iné rekorderky s počtou nad 100 a viac..

      Odstrániť
  6. Wow, shodneme se skoro ve všem! Až na to zacpávání uší snad, protože já o našich sousedech vůbec nevím, bydlí tu samí důchodci, takže je tu klídeček, to možná spíš my s přítelem jsme ti, co tu dělají trošku vzrůšo, i když je malinko, třeba když se před půlnocí začnu strašně nahlas smát a tak... .:D Jinak s kabelkou to máme stejné, dokonce vždy když uvažuji o nové kabelce, tak je to první věc, na kterou se dívá, jestli má zipy dva a dá se tak přizpůsobit anebo má jen jeden a kam směřuje jeho zapínání... :D S tabletkama bojuju dlouho, mám teď jedny, které jsou obrovitánské, snad jako nehet na ukazováčku a to vždycky strašně dlouho oddaluju! :D

    Moc skvělý článek Zuzko! Těším se na pokračování!
    thechangeofmissy.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. joj, čo by som ja dala za dochodcov :)
      ja tiež aktuálone beriem tablety a od nechtu veru nemajú daleko. Ale vždy to nejako prekonám a zhltnem, alebo rozpolim.
      Dakujem krásne :)

      Odstrániť
  7. To s tým zipsom na kabelke sa snažím robiť aj ja,lenže takmer každá kabelka to má naopak a potom vlastne nosím spredu zadnú stranu...ale čo už...a s tými štupľami v ušiach by som ja asi nezaspala.Asi by som sa bála, že nebudem počuť keď príde zlodej, začne horieť alebo hocijaký iný šialený prípad:D:D:D...proste by som mala len blbý pocit, že nepočujem:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. hehe, zlodej aj mňa občas napadne, ale nie je to zas také, že nepočuješ absolutne nič. Zvykla by si si.

      Odstrániť
  8. Moc hezký článek :-) S některými body se naprosto ztotožňuji.
    A také jsem spávala se špunty. Když jsem bydlela na ubytovně a spala po noční, jinak to prostě nešlo.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Super článok tie štuple do uší si musím kúpiť aj ja :D Na tabletky som zvyknutá skôr mi vadia tie tekuté sirupy a podobne vždy mi je z toho zle :/ Alebo žuvacie tablety ee :D

    OdpovedaťOdstrániť
  10. 7. Neni to tak dlouho co jsem se rozčilovala, proč se proboha zip na kabelkách dělá tak, že ho mám vzadu, kde je na ráně pro každého kromě mě! Já ho chci mít po ruce vepředu. Vycházím že toho, že nosím kabelku na pravém rameni a že chci aby ozdoby kabelky byly vidět.
    13. A ráno Tě vzbudí budík jak? :-O

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. štuple ti nestlmia všetko, počuješ dosť vela. A budik, ktorý sa zrazu rozozvoni, počujem bez problémov :)

      Odstrániť
    2. Aha, takže je to jen tlumený ty zvuky a člověk se asi tak nedělá. Doufám, že nezním moc přiblble :D Nikdy jsem se nad tím nezamýšlela, vybavuju si jen scénu za Fantomase, kde si ten komisař zacpe uši a pak neslyší vůbec ale vůbec nic :D

      Odstrániť
    3. Má tam být,, neleká" a ne,, nedělá". Klávesnice na tabletu mi sama dokončuje slova a občas to neuhlídám :D

      Odstrániť
    4. no asi tak nejak. Určite to ale nefunguje ako u komisara, ale možno by to bolo fajn, keby to tak bolo :)

      Odstrániť
  11. No spoločné máme tie tabletky.. keď som bola malá bola som schopná sa aj rozplakať... tiež sa doteraz bojím toho, že mi ostane v krku alebo čo.. ale pomaly som si na to zvykla, keďže som brala železo a to sú veľké tabletky. :/

    S tými nohavičkami je to zaujímavé... :D nečakala som to tu... a máš ich fakt dosť. :D ale sú pekné. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. hehe, to som rada, že nie som jediná s fobiou na tablety. No a s nohavičkami - je to vážne až tak moc?

      Odstrániť
  12. tak toto je super článok, rob ho častejšie! :))
    BeeKey

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Ani já se bez krému na ruce nikam nehnu, mám snad dvě balení v kabelce, dvě v práci a doma to raději nepočítám :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ty si ako ja - v práci, v kupelni, pri nočnom stoliku, v kabelke, proste všade krémy a balzamy na pery. Preto mi nikdy nestači jeden :D

      Odstrániť
  14. Po příchodu domů udělám úplně to stejné co ty a také jsem měla období, asi rok, kdy jsem nedokázala usnout bez špuntů do uší, ale jsem ráda, že jsem se toho zbavila :D. Mimochodem jsi měla nádherné svatební šaty :)!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no ja by som sa tiež rada zbavila špuntov, ale to sa proste nedá. Z jednej strany mi vadia hlasy, z druhej strany buchot, dupot, zvonka výkriky... no des.

      Odstrániť
  15. Na niektorých som sa strašne zasmiala, že akéto majú ľudia úchylky... a pri niektorých som si povedala, aj ja :D :)) Veľmi dobrý článok :) Erika's Life

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Úplne sa zhodneme v bodoch 2, 3 a 10.
    2- Ja doma neznesiem na ušiach ani tie najmenšie náušnice a rozpustené vlasy sú ako zlý sen :D
    3- Lak na vlasy nejak nepotrebujem, nemám si čo lakovať.
    10 - Nemám rada papuče, vždy keď si ich obujem, ponosím ich tak hodinku a potom sa proste niekde stratia :D.. skúšala som také tie mäkké papučo-ponožky a skončilo to rovnako :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. mne tie rozpustené vlasy proste doma vadia, ale vonku nie - zaujímave :D

      Odstrániť
  17. Nápad článku musím hodně pochválit. Vůbec by mě nenapadlo něco takového o sobě stvořit a nechám se tebou (doufám že ti to nebude vadit :D) inspirovat a určitě brzy podobný článek také sepíšu.
    Jinak ta fotka ve svatebních šatech je fantastická, akorát ji vložit do svatebního katalogu. O:)

    http://shades-of-silvie.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem krásne. Určite sa inšpiruj, rada si prečítam nejaké pikošky o tebe :)

      Odstrániť
  18. Máme spoločnú alergiu, len s tým rozdielom, že mne sa žial prejaví každý rok a to dosť drasticky :/ A tiež pijem len čistú vodu, neperlivú a kávu si dám raz denne, cez víkend vôbec. Krém na ruky a balzam je samozrejmosť! Ani tabletky nelúbim, nie preto, že by sa mi zle hltali, jednoducho preto, že je to chémia. Musím sa priznať, že obdivujem tvoju zbierku nohavičie, ja sa na teba rozhodne nechytám :) Tričká bez ramienok budem nosiť až keď vymyslia na mňa dobrú podprsenku bez ramienok čo bude držať na svojom mieste. A som rada že štuple nepotrebujem, od malička bývam na hlavnej, takže som zvyknutá ako na autá tak na ludí a dokonca aj na hudbu cez víkend, to môj chlap si musel, chúďa moje, zvykať :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. juj to mi je luto, že takto musiš trpiet každý rok. Tabletky máš pravdu, ja sa im vyhýbam ako možem, teraz som sa však nevyhla, lebo som bola chorá. Ale na taku banálnost ako je bolest hlavy (čo mnoho ludi hned rieši tabletkou) si nikdy tabletku nedávam.
      A s tými tričkami máš pravdu - chce to super podprsenku bez ramienok - ale fakt že super!

      Odstrániť
  19. fotka ve svatebních šatech! moc Ti to slušelo :)

    OdpovedaťOdstrániť
  20. s tym druhym bodom to je aj u mna rovnake :D
    Beauté Caresse

    OdpovedaťOdstrániť
  21. Beautiful)))Great pics) Would you like to follow each other? Just let me know in my blog. xoxo
    http://www.elationofcreation.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  22. 2,9 a 14 máme úplne rovnaké :D Tabletky neznášam, našťastie bývam málo chorá, ale keď som bola menšia tak som si na dlhšiu cestu autom dávala kinedryl a len keď som ho videla ma napínalo :D Štuple inak občas používam aj ja, ale nie som na nich nejak závislá :)

    OdpovedaťOdstrániť
  23. Páni,článek je dokonalý.:-)Z 80% mám podobné vše,jen ne 12 a 13(ta jen občas,taky máme opravdu úžasné sousedy,kteří mají obývací pokoj přímo nad mou ložnici.):-D

    OdpovedaťOdstrániť
  24. Tiež úplne z duše neznášam ten pocit suchých pier alebo rúk. Keď som niekde vonku a zistím, že som si balzám na pery zabudla doma, tak sa idem zblázniť. Buď si čo najskôr niekde kúpim nejaký nový lacný, alebo bežím domov pre svoj :D
    A tiež som z tých, ktorí pijú prevažne čistú vodu a ani ma nejako neláka kofola a podobné sajrajty. Absolútne mi to nechutí, neznášam bublinky v pití a viac ako 2 dcl koly naraz ani nedokážem vypiť, neznášam to.
    Inak, 83 nohavičiek? Vážne? :D Ja ich tuším nemám viacej ako 10, ale mala by som si spraviť zásoby, lebo sa mi stáva, že zistím, že si nemám čo obliecť... a to nie je veľmi príjemná situácia :D

    OdpovedaťOdstrániť
  25. Opat skvely napad na clanok, bavia ma taketo pikosky. Vzdy to porovnavam so sebou a usmievam sa v niecom zhodneme

    OdpovedaťOdstrániť
  26. Ahoj no taky jsem teď dělala debordelizaci jelikož jsme se stěhovali do takového bydlení a musela jsem přebrat všechny svoje věci a tak polovinu věci prodat a co nešlo tak vyhazet, ale aspoň mám teď ve věcech pořádek.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!