Donáška jedla - Foodpanda.sk

By Zuzulienka - 6.3.14

Občas sa nám nechce variť, alebo v reštaurácii, či jedálni kam sa chodíme bežne stravovať, nemajú nič, na čo máme chuť. Práve vtedy je vhodné si objednať presne niečo, na čo chuť máme a to priamo cez nejakú donáškovú službu. Možno vám hneď po tomto napadne zadať do googla – donášková služba. Avšak ešte lepšie urobíte, ak si do googla zadáte foodpanda.sk. Nie nie je to žiadna čínska reštaurácia, ani nič podobné. Čítajte ďalej...


Foodpanda.sk je web, pomocou ktorého si ľahko objednáte jedlo z ktorejkoľvek dostupnej donáškovej služby, či reštaurácie, ktorá rozvoz ponúka.
Jednoducho zadáte ulicu, kde sa nachádzate a hneď sa vám zobrazia všetky dostupné reštaurácie, z ktorých je možné vám doniesť jedlo. Vy si následne vyberiete, zadáte presné údaje, kam majú doručiť, vyberiete čas doručenia a odošlete. Rýchle a jednoduché. Tak som si to vyskúšala...


Po zadaní ulice, na ktorú som chcela doručiť,  mi našlo 50 reštaurácií, z ktorých bolo možné si objednať jedlo prostredníctvom donáškovej služby Foodpanda. Pri každej jednej reštaurácii som mohla pekne vidieť jej otváraciu dobu, poplatok za donášku a hodnotu minimálnej objednávky.


Niektoré reštaurácie majú donášku aj zdarma, a niektoré neobmedzujú ani minimálnu objednávku.
Tak som si vyklikala 10 reštaurácii a postupne prezrela, čo majú v menu na dnes. Výbornou pomôckou pri každej reštaurácii sú aj dve záložky  - Info a recenzie. V info záložke sa dozviete, ako dlho približne trvá čas doručenia a v recenziách sa dozviete ako chutilo jedlo z vybranej reštaurácie iným.


Tak som pomaly vyraďovala a nakoniec som sa rozhodla pre reštauráciu All Food, kde bola donáška zdarma, no minimálna objednávka obmedzená na 5 €.  Vybrala som si cestoviny, ktoré stáli 4,80 €, a tak som musela ešte pridať jeden nápoj, aby som bola cenou nad 5€.


Keď som mala tieto dve položky v košíku, presmerovalo ma ďalšiu stránku, kde som sa musela registrovať. Registrácia trvala pol minúty, bolo potrebné tam zadať aj presnú adresu kam chcete jedlo doručiť, kedy ho chcete doručiť a či chcete platiť kartou alebo v hotovosti.
Ja som objednávala ešte pred 10-tou hodinou, teda v čase, keď má ešte veľa reštaurácii zatvorené.
Preto bolo potrebné zvoliť donášku na neskôr s možnosťou výberu donášky na presnú hodinu. To však nebol žiaden problém.


Na konci pred potvrdením uvidíte celý súhrn objednávky.
Objednala som o 9:21 s časom doručenia 11:30. Jedlo bolo presne 11:30 tu.


Jedlo bolo zabalené v klasickej krabičke, previazané sáčkom, rozvoniavalo a najhlavnejšie je, že bolo teplé.


Takto vyzeralo. Musím povedať, že na prvý pohľad ma veľmi neoslovilo, ale chuťovo bolo celkom dobré, až na to, že sa mi zdalo trochu ťažké. To je už ale moja osobná preferencia a môj osobný výber. Každý si tu však môže vybrať to, čo sa mu najviac páči a pozdáva, foodpanda.sk vám nevie zaručiť, či vám to bude alebo nebude chutiť, ani to ako to bude vyzerať. To je už úlohou samotnej reštaurácie, ktorá jedlo pripravuje a balí.


Foodpanda je tu preto, aby vám ušetrila čas a priniesla jedlo z vami vybranej reštaurácie včas a teplé.
To splnila.
Môj celkový dojem z tejto donáškovej služby je dobrý. Určite som si neobjednávala naposledy a určite ešte vyskúšam ďalšie reštaurácie, ktoré má v ponuke, a aj ďalšie jedlá.

Jedinou nevýhodou je asi to, že zatiaľ funguje len v 2 slovenských mestách – Bratislave a Košiciach. Verím však, že postupne sa dostane aj do ďalších miest.
Čo vy a donáškové služby? Skúšali ste foodpandu?

  • Share:

You Might Also Like

2 komentárov

  1. Tak to je skvelé! Je tam naozaj veľký výber reštaurácii a jedál, škoda len, že nebývam v BA alebo KE :-(.
    The city of fashion

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Služby tejto stránky určite využijem :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!