Môj bežný denný make-up

By Zuzulienka - 19.5.14

Make-up je skvelá vec. Teda aspoň podľa mňa. Úprimne - nechápem ženy, ktoré sa nelíčia. Nechcem nikoho urážať, ani netvrdím, že bez make-upu sú ženy škaredé.  Každá žena je v prvom rade krásna sama o sebe, ale prečo nebyť ešte krajšia, alebo nevyzdvihnúť to zaujímavé a pekné na sebe, keď to je v dnešnej dobe s trochou makeupu také jednoduché.


Ja sa líčim asi od 13 rokov. Dovtedy som sa nelíčila vôbec, ani ma to nejako nelákalo, až kým sme v škole v ôsmej triede nemali jedného dňa fotenie a tak si moja naj kamoška povedala, že mi trochu primaľuje oči. Zapáčilo sa mi to hneď na prvý krát a začala som si očká líčiť pravidelne – iba jednou malou čiernou linkou.
Neskôr som pridala riasenku, občas nejaké tiene. Samotný make-up som začala pravidelne používať až po 20tke, skôr som nemala dôvod, moja pleť bola totiž bez akné, hladká, jemná, proste bezchybná. Zhoršila sa až po 20tke. Aktuálne je však celkom v poriadku, občas vyskočí nejaký pupáčik, no na make-up som si už tak zvykla, že ho používam, aj keď by som možno nemusela.


No a môj aktuálny denný makeup vyzerá takto:


Za tie roky, čo makeup už používam som si zvykla sa líčiť viac-menej rovnako.
- základom u mňa je čierna linka. Kedysi som ju robila len na dolnom viečku, teraz ju robím aj hore aj dole. Ak si mám vybrať, bez linky na hornom viečku sa zaobídem, ale bez linky na tom dolnom vyzerám ako "prispatá", preto bez nej ani krok.


- pravidlom u mňa je aj púder, neznášam keď sa mi tvár leskne
- cez deň sa málokedy líčim. Nalíčim sa ráno a vydržím tak 8 hodín v práci. Síce keď sa pozerám na seba po príchode domov, uznávam, že jemné prelíčenie počas dňa by mi prospelo :/
- obočie som si obľúbila prifarbovať tieňmi na to určenými. Je to pohodlnejšie, lepšie to obočie zvýrazní a vyzerá to prirodzenejšie
- rúže na pery používam len občas, no v porovnaní s minulosťou, keď som ich nepoužívala vôbec, je to obrovský pokrok
- o tvár sa pravidelne starám odjakživa. Každý večer odlíčim, vyčistím ideálne nejakým gélom a vodou a dosuším vatovými tampónmi. Uterák na tvár nikdy nepoužívam, nikdy to totiž s ním nebude také hygienické, ako s tampónmi. Raz za dva týždne jej doprajem peeling.


A ako vyzerá teda môj celý líčiaci proces?
1. na tvár nanesiem hydratačný krém – už niekoľko rokov používam práve túto zelenú Baleu – je jemná, hydratuje a je vhodná nielen ako krém, ale aj ako podklad pre makeup. A stojí pár eur.
2. nanesiem makeup, ktorý rozotieram spolu s krémom. Makeupy používam rôzne, ale celkom mi vyhovuje Maybelline Affinitione. Aktuálne ho striedam s Vichy Normaderm a nedávno som práve minula Astor, ktorý tiež nebol na zahodenie, no nebol až tak hydratačný ako som potrebovala.
3. pod oči použijem korektor. Aktuálne používam Pupa concealer, ktorý je úžasný. Kúpila som ho niekedy v decembri, je máj a stále nie je prázdny. A to ho používam 5 krát do týždňa určite. Takže určite odporúčam.


4. namaľujem a upravím obočie – set z Ladyboxu
5. oči prepudrujem
6. oči orámujem čiernou linkou. Ak chcem použiť nejaké tiene, tak ich použijem ešte pre linkou.


7. nanesiem riasenku. Úplne milujem tie, ktoré mi vykúzlia krásne riasy už prvou vrstvou. A také sú aktuálne Miss Sporty, Dermacol, Astor. Ale v zásobe ich mám aktuálne až 7ks.


8. celú tvár znova prepudrujem
9. nanesiem farbu na líčka – Catrice
10. pretriem pery balzamom


A hotovo. Toto je môj najčastejšie používaný makeup.
Občas ho ozvláštnim tieňmi, avšak len v takýchto farbách. Žiadne krikľavé, modré, ružové, či iné u mňa nehrozia... A vlastne toto sú jediné tiene, čo mám.


Čo vy a líčenie?
Líčite sa každý deň?
Čo je pre vás základom v líčení?
Od koľkých rokov sa líčite?
Fúúú toľko otázok! :)

Krásny pondelok!

  • Share:

You Might Also Like

15 komentárov

  1. Ja se licim denne, i na doma. Citim se lip a taky nechapu zeny, co se nelibej. Pritel mi treba rekl, at se radsi neholim nez abych se nelicila, ze k zenam to proste patri. Ja zacla nekdy ve 14 a to tuzkou na oci. Zaklad pro me je prave tuzka, rasenka a make-up, s tim bych si vystacila ale pouzivam jinak jeste stiny, tvarenku a pudr:)
    Giveaway

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Hehe. Ja sa licim pravidelne posledny rok. A to mam 24. Predtym som sa licila len ak som vecer sla vonku... Neprislo mi to dolezite, priatel ma lubil aj nenalicenu v bezny den :) v podstate licit som sa zacala kvoli praxi v lekarni, nech sa ma ludia nezlaknu.
    A aj to nic preborne: makeup, obocie, riasenka a licenka, ruz. Tie zvyknem nosit trochu vyraznejsie :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ja mám veľmi rada linky, len mi to zmenšuje oči a to je dosť zlé. Inak makeup velmi nepoužívam, dakedy som mala mastnú pleť tak som su dávala len púder a teraz tiež sem tam.. ale rozmýšlam nad nejakým makeupom, pretože mám dosť nie peknú pleť, tak nečo na zakrytie by nebolo zle. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. No ja mam na to presne rovnaky nazor. Preco sa nenalicit a vyzerat este lepsie? :D Bez licenia sa uz citim nesvoja a urcite sa nezaobidem bez make upu, licenky, pudru, spiraly a tienov na obocie. Plus nieco na pery...to je pre mna zaklad. Zvysok uz len podla toho naco mam naladu ;)
    http://bynicka.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Velice pěkné :)))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Líčim sa hlavne vtedy keď idem dakde von medzi ľudí no nemam problem isť aj bez :) prioritou môjho líčenia je čierna tekutá linka, raz tenká raz vyrazna, ako sa podarí :D a inak špirala a puder a každý večer sa pravdaže odličim a potom pleťovou vodou vyčistim a raz za týžden, dva použijem daku masku :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ja sa maľujem asi až niekde od strednej. Asi keď som mala 16.
    Kedysi som sa maľovala ako blázen. Hýrila som farbami ako papagáj. Dnes je to už len také slušnejšie, ale raz za čas popustím uzdu a som aj farebná. Nemám problém nosiť večerné, dymové líčenie aj cez deň.
    Ja dúfam, že sa raz dožijem, že nebudem musieť používať make-up, ale keďže mám problematickú pleť inak sa nedá :(
    Pekný článok :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Môj denný mejkap vyzerá rovnako až na tie linky. :) A s článkom úplne súhlasím, nechápem ženy ktoré sa nelíčia. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. takto nejak sa bežne líčim aj ja:) ale linku rozmazávam trochu do stratena :)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Skvělá rutina! Zelený krém plánuju koupit! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. jeeej, žena, čo sa nebojí priznať, že make-up je fajn...podľa mňa aj na sebavedomie je super :)

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Ste jemný typ a čierna linka pôsobí veľmi tvrdo. Ak sa liniek nechcete vzdať, skúste hnedú farbu.Alebo ich úplne vynechajte, oko sa dá zvýrazniť aj iným spôsobom.

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Líčim sa kazdy den to je základ.... použivam ako ty affinitone make up..uz dlhe roky, a taktiez stay matte puder ..ličim sa cca tiez tak od 14rokov....pamatam si ako ucitelka na zakladnej skole mojmu otcovi povedala ze aby som sa tolko nelicila na rodicovskom..a to som pouzivala len jednu vrstvu spiraly a bleducke hnede tiene:DDD noo ked si nato spomeniem..u mna urcite nesmie chybat taktiez cierna linka bez nej ani na krok.... pouzivam len nude tiene hneda ,cierna, strieborná ziadne farebne:D.... urcite nesmie chybat ruž......v zime nejake to mazatko na papulku:D

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Značky ktoré sú blízke aj mne :) http://cosmeticsthingsandother.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Jeee to máte krásné, i ty linky vám vyloženě sednou. Já bych potřebovala prosím radu ohledně očních linek. Vyzkoušela jsem nepřeberné množství značek, ale všechny mi dělají ten samý problém.. Chvilku vypadají fajn, ale zanedlouho se začnou "obtiskávat" na horní víčko. Takže se z nich stanou takové razítka :D Přemýšlím i o této metodě, že bych si nechala linky udělat permanentně a tohle se mi určitě už stávat nebude.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!