Máj 2014

By Zuzulienka - 2.6.14

Krásny pondelkový podvečer!
Konečne som po 3 dňoch zapla počítač, aby som napísala pre vás prvý júnový príspevok! Áno, už júnový, máj, lásky čas je totiž už za nami. Keď sa tak nad tým zamyslím, zistím, že celý máj bol pre mňa plný zážitkov, pekných chvíľ, voľných dní, ale stalo sa aj zopár smutných udalostí.. O tých však písať nechcem.
Vonku bolo naozaj krásne, niekedy úplne letne, ale inokedy sa spustili aj búrky. Tie mám však rada, milujem tú atmosféru, keď som v pohodlí domova, vonku sa ženia všetci čerti a ja nikam nemusím. A ten vzduch potom!


Určite nielen ja, ale aj vy, ste si v prvý májový deň užívali voľno. Kiežby bol taký každý mesiac. Ja som tento deň úspešne naštartovala behaním. Jednoducho som si 1.5. ráno obula tenisky a šla si zabehať. Poviem vám, človeka to fakt naštartuje a musím to občas zopakovať.

China shopping
Tak presne tak som nazvala deň, keď som sa vybrala presnoriť všetky čínske obchodíky v meste, kde bývam. Veľa som však toho neulovila, iba toto čierne trio.


Okrem toho mi však ešte pár nových vecí do šatníka aj botníka pribudlo. Šatníkové môžete vidieť na foto a botníkove v článku.


Výlety, výlety – Budapešť, Slavín Bratislava a Terchová
Tak presne tento mesiac absolvovala a v podobnom duchu sa plánujeme s polovičkou niesť v nasledujúcich 3 mesiacoch. Výlety, podujatia, akcie, grilovačky, posedenia na terase....

Slavín
Bývam niekoľko km od Bratislavy, no ešte nikdy som nebola na Slavíne. Preto sme sa tam s manželom v jeden májový deň vybrali. A ak ste tam ešte neboli, určite choďte. Je tam neuveriteľný pokoj, ticho a nádherný výhľad na celú Bratislavu.


Budapešť
Budapešť som navštívila už druhýkrát. Krásne je nielen samotné mesto, ale zaujímavosťou je aj miestne Tropicarium, kde uvidíte rôzne rybky, hady, ale hlavne veľké akvárium  s tunelom, kde vám žraloky plávajú nad hlavou.


Tak aj takéto pestré akvárium môžete v Tropicariu Budapešť vidieť.


Terchová


... a jedna spoločná...


Hokejový maratón
Majstrovstvá sveta v hokeji – tak aj to je pre niekoho ten pravý máj. Priznám sa, že hokej je asi jediný šport, ktorý ako tak sledujem, aj keď nepatrím k takým náruživým fanúšikom, že by som musela vidieť každý zápas, náruživo ho komentovala alebo na celý panelák revala Gooool. To nie. Našim držím palce vždy.


Prvé jahody
Máj je aj mesiacom, kedy dozrievajú prvé jahody. A ja jahody milujem. Ale nie tie umelé z obchodu (tie som si asi nikdy nekúpila), ale tie pravé z domácej záhradky. Na tých prvých tohtoročných som si pochutila s bielym jogurtom – čo je pre mňa ideálna kombinácia.


z ktorých som hneď upiekla jahodový koláč. Zmizol ako nič.


Okrem koláčika som si pochutnávala aj na iných dobrotách:




Predĺžené vlásky
Tak aj pre takúto procedúru som sa predošlý mesiac rozhodla. Prvé tri dni som si nemohla zvyknúť, a poviem vám, že som mala aj myšlienky, že načo som to robila. No teraz som čím ďalej spokojnejšia a je to úžasné mať dlhé vlasy.


Film mesiaca
Posledný májový deň sme si zašli aj do kina. Na Godzillu. Počula som na tento film pozitívne aj negatívne ohlasy, no napriek tomu som bola sama naň zvedavá. A fakt ma dostal, páčil sa mi a dokonca som sa pri ňom až bála.


A večer sme ho zakončili drinkom.


Tak toľko z mája. Aký ste ho mali vy?
Krásny zvyšok dňa!

  • Share:

You Might Also Like

25 komentárov

  1. Vidím, že si mala super máj plný pekných zážitkov a tak to má byť :)
    Obzvlášť fotky z výletov sa mi veľmi páčia, či už z Terchovej alebo Tropicaria.
    Môj máj sa točil okolo maturity tak dúfam, že si tie chvíle strávené učením teraz vynahradím :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak určite si to treba vynahradiť. Moja maturita je už dalekoooo :)

      Odstrániť
  2. V máji som sa dostatočne vytancovala, cvičila a nad moje očakávania, nie veľa toho pokupíla..hlavne teda čo sa tej kozmetiky týka :D Takže som na seba celkom pyšná :D:D Na výlete som nebola nikde a v najbližšej dobe asi ani nepôjdem, pretože musím šetriť na dovolenku :) Z fotiek vidieť, že si veľmi spokojná a tak to má byť ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. A ešte som ti chcela napísať, že vo Viedni je nádherné, ešte raz väčšie Tropicarium ako v Budapešti..určite stojí za návštevu :))

      Odstrániť
    2. áno aj tam sa chystám v júli, tak som veľmi zvedavá :)

      Odstrániť
  3. Hehe, na búrke mám rada len ten vzuch potom :D V Tropicariu som už zopár razy bola, je tam krásne. Na Slavíne som ešte nebola, ale dúfam, že sa tam raz pozriem. Domáce jahody tíško závidím :) Tie predĺžené vlásky ti pristanú, vyzeráš tak troška inak. Na fotke s tvojím milým je nádherne vidno tú dĺžku vlasov... Inak ste veľmi pekný pár :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Slavín treba určite vidieť. Je tam fakt krásne :) A inak dakujem :)

      Odstrániť
  4. Bezva fotky! :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Určitě sis měsíc skvěle užila podle fotek. Hrozně se mi líbí modré tílko. :)
    Beauty of pink

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. hehe a si predstav, že to tričko je uplne iné v skutočnosti. Na fotke vyzerá ako modré, ale pritom je také žiarivé tyrkysové, skôr do zelena.

      Odstrániť
  6. Pre mňa bol máj prevažne pracovný a vybavovačkový, ale svadobne, takže to bolo príjemné :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tak to su prijemné vybavovačky, presne to som zaživala o takomto čase minuly rok :)

      Odstrániť
  7. Jééj, tak tos měla krásný květen, já jsem úspěšně odmaturovala a to mi ke štěstí pro minulý měsíc stačilo :D.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tak to gratulujem. Teraz už si možeš uživať oddych, volno a leto.

      Odstrániť
  8. Páči sa mi to modré tielko a biele kraťase.
    Do Tropicaria/Oceanaria sa už dlhšie chystáme, ale stále sa nám nedarí, tak dúfam, že tento rok to dáme aj my.
    Do Terchovej chodíme na Terchovský Budzogáň. Je to naozaj príjemná dedinka. Len to okolie ešte nemáme pobehane. Boli sme pozrieť len Jánošíka, potraviny a reštiky :)
    Ja pozerám hokej väčšinou len keď tam je Chára a kričím na plný panelák Gooool, ale teda v nočných hodinách sa krotím.
    Ja milujem jahody s cukrom a máš pravdu najlepšie sú tie domáce alebo tie čo si človek nazbiera, ale tie obchoďákové sa na ne nemôžu hrabať :(
    Pekný máj si mala :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tielko je v skutočnosti tyrkysové, foťák to nejak zle zachytil. Inak jahody s cukrom ja zase nemusím, to mi pride ako zbytočnost, ved samy o sebe su sladké :)

      Odstrániť
  9. V Tropicariu som bola dvakrát, keď som bola menšia ale je to tam naozaj pekné. :)
    Tento, teda minulý mesiac som aj ja konečne mala prvú tohtoročnú zmrzlinu.. :D
    Vidno, že sa nenudíš a užívaš si život, tak to má byť . :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tak tak stále sa snažíme stráviť naplno každú chvilu. Aj leto mám už celkom rozplánované, tak sa teším :)

      Odstrániť
  10. Super článek! :) Na Godzilu chci jít také. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Moc ti děkuji za krásný komentář u mě na blogu :-)
    Tak tady měl někdo moc příjemný květen:) Ale já si nemůžu stěžovat, celý květen na Ibize, žejo:D ... Ale nebyl žádný lásky čas, po dvou letech mi to příjde trošku smutné, ale je to život a já si život single momentálně vychutnávám:-) .... Máš nádhernou postavu! Závidím, že můžeš poklidně zobat sladkosti a další neřesti a nemyslet přitom na důsledky. Já teda nemám nějaké problémy s váhou, ale stále nejsem úplně spokojená...
    Jinak se mi tvůj bloček moc líbí, tak jsem tvůj 599 sledující, ještě jeden a budeš mít nádherné číslo 600:-)*

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj. ja dakujem za komentár :) Ja už tvojou čitatelkou som nejaký čas :) Inak číslo 600 tu už bolo, len nejakí čitatelia potom odbudli. Každopádne sa velmi teším z novej sledovatelky :)

      Odstrániť
  12. Zuzka tak to si mala krásny mesiac! Ja som mala máj pomerne stresový, učila som sa na štátnice, dala výpoveď z roboty a potom hľadanie novej roboty :) verím, že si však všetko vynahradím tento mesiac :)

    OdpovedaťOdstrániť
  13. No zaujímavé máj si mala, tiež celkom rada sledujú šport aj hokej na tv joj šport tu , ale to tiež len keď sa hrá nejaké majstrovstvo alebo raz za čas aj futbal.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!