Opaľovacia sezóna zahájená!

By Zuzulienka - 9.6.14

Krásne pondelkové ráno! 
Aj vy sa tak tešíte, že konečne to začalo? Že čo? No predsa LETO! A s ním kopec slnka, horúce večery, chladené drinky, ľadová káva, zmrzlina, opaľovanie, voda, teplo, grilovačky, posedenia na terase! Milujem to! Milujem leto, a najradšej by som žila niekde, kde je teplo po celý rok. Tento víkend som si toho tepla a slnka užila až-až, preto môj počítač zostal v úzadí a akosi nezostal čas na blog. To však ale aktuálne naprávam a okrem dneška sa môžete tešiť na zásobu príspevkov po celý týždeň.


Leto je proste moje najobľúbenejšie ročné obdobie (aj keď svoje čaro má aj jar, ale vtedy nemôžem chodiť v letných šatočkách a vysadávať na terase) a preto sa vždy snažím využívať každú voľnú chvíľku. Predbežne mám na toto leto rozplánovaný každý, ale fakt každý víkend! Tento víkend sa niesol v duchu opaľovania - a samozrejme počítam s tým, že okrem iného, bude opaľovanie sa programom aj nasledujúcich víkendov a voľných dní. Preto dnešný príspevok bude venovaný tomu, ako sa opaľujem, čo používam a čo mi nesmie pri opaľovaní chýbať.

Moja pokožka
Mať krásnu tmavú pokožku je snom takmer každej ženy. Tmavá pokožka zakryje veľa nedostatkov (napr. celulitída) a naopak zvýrazní prednosti (svaly, opticky zoštíhli). Niektoré majú to šťastie, že ju majú od prírody, iné si musia k nej dopomôcť - spôsobov ako na to je veľa (samoopaľovacie krémy, solárium, slnko...).
Ja sama nepatrím k snedým typom, skôr som taká bleduľa. Cez zimu vždy dostatočne vyblednem a preto sa vždy teším na leto, keď nejakú tú farbu nachytám. Nepatrím k typom, ktoré majú problém sa opáliť, no nepatrím ani k tým, ktoré sú opálené už po pár hodinách na slnku. Proste moje koža potrebuje viac času na to, aby zhnedla. Pobyt na slnku nikdy nepreháňam (aj keď už sa mi podarilo niekoľkokrát spáliť), preto sa radšej opaľujem po troške na viackrát.

Prípravky na opaľovanie
Tak tých nájdete v obchodoch od výmyslu sveta - krémy, mlieka, spreje, oleje... čo len chcete, so stupňom ochrany, aký potrebujete. Ja som dlho používala na opaľovanie hlavne opaľovacie mlieka, no pred nejakým časom som prešla na olejčeky. Ľahšie sa aplikujú, rozotierajú a hlavne sa mi zdá, že lepšie opaľujú. Stupeň ochrany si vyberám okolo 6 až 10, niekedy 15. Aktuálne som si obľúbila olejček od Nivea v spreji. Je skôr taký rozprašovací a veľmi jednoducho a rýchlo sa s ním pracuje. Odporúčam. No a Nubiam, to je stará známa klasika.


Na tvár som aktuálne dostala na testovanie vynikajúci krém, aký som vždy chcela - chráni pred slnečným žiarením a zároveň slúži ako make-up - Dermacol. Je naozaj úžasný a ešte vám o ňom napíšem.


Čo mi nesmie chýbať pri opaľovaní
Keďže bývam na byte a máme iba malý balkónik, opaľovať sa tu naozaj nie je kde. Preto sú moje opaľovacie aktivity výhradne obmedzené na víkend (po piatej po príchode z práce toho už naozaj veľa nestihnete) niekde pri vode alebo na kúpalisku. A preto mi nikdy nesmie chýbať:

- VODA - pitný režim je totiž naozaj dôležitý a hlavne keď viem, že na mňa bude celý čas pražiť slnko a budem sa poriadne opekať. Beriem vždy so sebou fľašu neperlivej minerálky, ideálne, ak je vychladená - zostane tak dlhšie studená.


- POKRÝVKA HLAVY - aktuálne používam tento klobúčik, ktorý som si kúpila minulý rok. Predtým som používala šiltovky a šatky. No s klobúkom je to príjemnejšie a pohodlnejšie.


- SLNEČNÉ OKULIARE, BALZAM NA PERY, PAPIEROVÉ VRECKOVKY - ak niektorú z týchto vecí zabudnem, tak je zle. Bez slnečných okuliarov to fakt nejde, balzam je potrebný na suché pery a vreckovky v každom prípade.


- ČASOPISY alebo niečo na čítanie - aby nám čas rýchlejšie ubiehal je vždy dobré si niečo prečítať. Časopisy sú vždy ideálne, no dobrá je aj zaujímavá kniha a niekedy aj krížovky.


- a samozrejmosťou je deka, uterák, peniažky a niečo drobné pod zub

Po opaľovaní
Nasleduje vždy sprcha a nejaký ten poopaľovací krém, aby pokožku hydratoval a predĺžil opálenie. Aktuálne je to u mňa balzam od Dermacolu. Má jemnú vôňu, ľahko sa rozotiera a pokožku pekne hydratuje a osviežuje.


Ako ste na tom s opaľovaním? Opaľujete sa ľahko, alebo sa so slnkom neznášate? Aký prípravok na opaľovanie je váš naj?




  • Share:

You Might Also Like

7 komentárov

  1. Tak na slunění používáme to samé :) Já nevylezu na sluníčko bez slunečních brýlí, opalovacího krému a časopisů :-) A jsem, stejně jako ty, přes zimu velmi bílá, neopálená a opálím se po delší době, nikoli po pár opalovacích dnech :-) Ležela jsem na sluníčku také celý víkend, a spálila jsem si dekolt, že nesnesu ani ramínka podprsenky :D Tak snad jsi ty dopadla lépe :-) Valerie

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Taky si vždy musím vzít k opalování sluneční brýle a časopisy :D :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Já se moc cíleně neopaluji, protože se spíše spálím, než opálím. Mám velmi citlivou pokožku, a proto používám opalovací krémy s OF alespoň 20. Nicméně o hnědém přirozeném opálení si můžu nechat zdát.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ja som sa ešte opalovať nestihla:(

    OdpovedaťOdstrániť
  5. opalujem sa pomerne rychlo .. len kedze mas svetlu pokozku sa mi zda 6 faktor ako straasne malicky.. ja sama pouzivam 30 a vzdy sa opalim :P :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Děkuji za tipy na opalování! Já jsem o víkendu zjistila, že jsem úplná ostuda, protože nemám žádný opalovák a doma jsme měli jeden, který byl fakt divný. :D Proto až zajdu do DM, rozhodně mrknu na Niveu. :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!