Čo milujem na Vianociach

By Zuzulienka - 25.12.14

Vianoce milujem odmalička. Je to pre mňa stále také čarovné obdobie, na ktoré sa veľmi teším, aj keď viem, že vymýšľanie originálnych darčekov je z roka na rok ťažšie a ich zháňanie v preplnených obchodoch stále náročnejšie. Vianoce však nie sú len o darčekoch, ale sú o chvíľach strávených s rodinou, blízkymi, priateľmi, proste s ľuďmi, ktorých máme radi a cítime sa s nimi dobre a darčeky sú len akýmsi doplnkom, aby sme im urobili radosť.


Vianoce však milujem aj z mnohých iných dôvodov:

- príprava a balenie darčekov - aj keď každoročné vymýšľanie a hľadanie niečoho, čo by naozaj potešilo je stále ťažšie, baví ma hľadať, nakupovať a následne všetko krásne zabaliť a potom už len čakať na prekvapivý výraz v tvári obdarovaného :)



- linecké pečivo a koláčiky - pečieme ich asi naozaj iba na Vianoce a sú to moje najobľúbenejšie vianočné koláčiky, ktorými sa počas Vianoc stále napchávam. Nepotrebujem žiadne plnkové zákusky, ani torty, linecké pečivo mi bohato stačí.



- výzdoba - to je presne to, čo vytvára správnu vianočnú atmosféru - vianočný stromček, svetielka, sviečky, ihličie a rôzne vianočné dekorácie nielen v našich domovoch. Častokrát obdivujem a kochám sa aj výzdobou v nákupných centrách.


- vianočné pesničky - ďalšia vec, ktorá dodáva Vianociam ten správny nádych. Predstavte si príjemný večer, v pozadí hrá vianočná hudba a vy pečiete vianočné koláčiky... úplná pohoda. V tomto období milujem tú hudbu aj cestou v aute, v práci, či len tak pri čítaní knihy... A aj keď sú niektoré pesničky už naozaj obohraté, vôbec mi to nevadí. Stále ich počúvam a táto je jedna z tých naj:


- sviečky - ja osobne nie som z tých, ktorí pália sviečky hocikedy počas roka. Sviečky sa mi proste najviac hodia do zimy a do vianočného obdobia. Vtedy začínam zapaľovaním adventného venca a rôznych iných sviečok. Vytvárajú taký pocit domova, tepla a pohodlia...


No a čo je najdôležitejšie je čas strávený s rodinou. Milujem, keď sa zídeme takto pri spoločnej večeri, pochutíme si na rybke a šalátiku, porozprávame sa a potom so smiechom a prekvapením otvárame darčeky. Večer zakončíme povaľovaním sa pred telkou a vyjedaním koláčikov.


K Vianociam mi ešte patrí sneh, ktorého sme sa však tento rok nedočkali, kapor, ktorého som predtým nejedávala, a tento rok som si ho zamilovala (žeby to bolo tým, že som tehotná?!? :D), návštevy príbuzných a všetko, čo dotvára tú správnu vianočnú atmosféru.

Čo milujete na Vianociach vy?
Užívajte vianočné sviatky!

  • Share:

You Might Also Like

9 komentárov

  1. Krásné fotky! Šťastné a veselé Vánoce!:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Miluji Vanoce. Krasne fotky.

    Www.style-and-smile15.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Veľmi pekné fotky a pekne napísané! Máme to rovnako :) Linecké zbožňujeme aj my doma :))
    A poriadne si uži sviatky :)
    Fashion Passion by Erika

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Vánoce jsou nejkrásnější část roku, se vším co jsi napsala souhlasím, mám to stejně:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Krásné fotky! :) A stejné důvody proč zbožňuju Vánoce mám i já :)
    http://chickflickcherry.blogspot.cz/2014/12/vanocni-opi-giveaway.html

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Krásne si to zhrnula. Zbožňujem na Vianociach prakticky to isté, až na toho kapra - preferujem rezne a linecké - u mňa sú to skôr kolekcie :D
    http://bynicka.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Krásné fotky, dnes jsem také dávala vánoční fotky na blog :-)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!