Starostlivosť o bábätko: časť 2. - Na prechádzke

By Zuzulienka - 18.7.15

Už sú to 3 mesiace aj pár dní, čo nám radosť robí synček Nikolasko. Môžem povedať, že už máme vytvorený ako taký režim a jeho súčasťou sú aj každodenné prechádzky na čerstvom vzduchu, ktoré milujem. Prechádzky sme s manželom absolvovali pravidelne aj pred narodením synčeka, takže to nie je pre nás nič výnimočné. Avšak výnimočné je to, že teraz už so sebou ťaháme aj kočík a jeho súčasťou je aj prebaľovacia taška. Takže moje kabelky aktuálne oddychujú v skrini (vytiahnem ich len ak sama vybehnem do obchodu, alebo kaderníkovi) a spoločnosť mi robí prebaľovacia taška.
A na takej prechádzke s bábätkom potrebujete kadečo. Aj obsah tašky je trošku iný ako obsah klasickej kabelky.


Kočík alebo nosič
Tak v prvom rade potrebujete niečo, v čom bábätko poveziete alebo odnesiete. Kočík je základnou výbavou, ak nejaké bábätko plánujete, nosič už je akousi doplnkovou výbavou. My ho máme, no využívame zatiaľ pomenej. Takže na prechádzku beriem v 99% kočík spolu s prebaľovacou taškou.
Kočíkov je na trhu na výber neskutočné množstvo... a tých značiek... mali sme veru problém vybrať, no nakoniec sme sa rozhodli pre Cam Dinamico. Zatiaľ sme spokojní.




Výbava kočíka:
- deka - na spodu kočíka je len tenučká podložka, ja som na ňu ešte dala malú tenkú dečku, aby sa malému pohodlne ležalo, a ak by sa stala nejaká nehoda, aby sa ľahko dala vymeniť
- plienka pod hlavičku - bábätko nepotrebuje žiadny vankúšik, stačí táto plienočka, ktorou ho ľahko utriete, ak niečo vygrcká a ktorá taktiež slúži aj ako ochranu pred ogrckaným vnútrom kočíka.
- deka na prikrytie - ak je horúco, deku nedávam, ale pre istotu vždy beriem aspon tenučku, hlavne keď vidím, že je premenlivé počasie. Ak je chladno, tak dečku beriem hrubšiu a hneď prikrývam. A ak aj veľmi fúka, tak na kočík pripevňujem kryt


- clona proti slnku - naozaj užitočná vec, bábätko má ešte citlivú pokožku a netreba ho zbytočne vystavovať slnku. No nie vždy sa dá ísť s kočíkom tak, aby na neho nesvietilo (ťahať kočík za sebou mi príde nepohodlné) a tak som to nedávno vyriešila kúpou tejto clony. Zoženiete aj v DMke.



 - hračka - keďže náš drobec začína byť čím ďalej tým aktívnejší a v kočíku sa nie vždy spí, treba mu nejakú hračku na zabavenie. Obľúbeného má tohoto psíka, a taktiež som nedávno kúpila takéto klasické hrkálky na zavesenie.


Výbava tašky:
Vlhčené utierky - na prechádzku nám stačí nejaké to mini balenie, ideálne také, ktoré je použiteľné nielen na zadoček bábätka, ale aj na rúčky, prípadne tvár.

Plienky - aspoň 2 - 3 ks, plná plienka sa totiž môže vyskytnúť aj na prechádzke, čo sa však nám zatiaľ nestalo.

Utierky alebo sprej na cumlík - cumlík náš drobec veľmi nevyžaduje, ale pokojnejšie sa mu s ním zaspáva. Ak mu vypadne doma na zem, ľahko ho opláchnem vodou, vonku už to tak nemusí byť - vodu pri sebe práve mať nemusím, vtedy sa dajú použiť tieto utierky alebo sprej, ktorý zničí baktérie.

Látková plienka - tú nosíme väčšinou k lekárom, lekári to vyžadujú dať pod bábätko, keď sa vyšetruje, váži, atď. Verím však, že sa môže zísť aj hocikedy inokedy na prechádzke, preto ja ju nosím v taške stále.

Čiapka - ak je vonku veľmi teplo, čiapku už malému nedávam, no pre istotu ju vždy mám v taške.

Cumlík - niekedy sa vypľúva, inokedy sa spokojne cmúľa. Preto pre istotu ho vždy beriem.


Iné samozrejmosti:
kľúče od bytu - inak sa z neho a do neho nemáme ako dostať :)
peňaženka s dokladmi - ak by sme dostali chuť na kávičku, či zmrzlinu
papierové vreckovky - a hneď niekoľko, nikdy totiž neviete, či vás nechytí nejaký kýchací záchvat
mobil - pretože je to mobilný prostriedok, ako sa spojím s inými ľudmi, prípadne ako sa spoja oni so mnou


A niečo naviac, čo potrebuje maminka pre pocit pohodlnosti:

balzam na pery
krém na ruky
žuvačky
mini deodorant
slnečné okuliare
minerálka


Pozdravujeme vás s pampúšikom :) ♥


Majte krásny dník!

  • Share:

You Might Also Like

14 komentárov

  1. Tú poslednú fotografiu máte krásnu, aj si robíš na pamiatku nejaké fotoalbumy? Myslím z klasických fotiek. **DAY by DAY**

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. dakujem. Zatial klasický fotoalbum nemáme, ešte som sa nedostala k tomu povyberať z toho množstva fotiek, ktoré máme. Ale určite raz.

      Odstrániť
  2. Na tej spoločnej fotke ste naozaj krásni :)

    www.lifestyle-beautyblog.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Jéj:)..krásní ste spolu:-)..a Nikolasko má krásny kočík:)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ako Nikolasko rýchlo rastie do krásy:)..a malý ti na kráse iba pridáva! Tie šatečky na prvej foto sú krásne, máš super postavičku!
    PS: Nech ste všetci zdraví!
    PS2: Odkiaľ máš prosím tie pilotky zlaté?
    Jana

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujeme, rastie veru velmi rýchlo. tie pilotky mám od kamošky darček :) juj, ale neviem, kde ich kupovala...

      Odstrániť
  5. Dievčatá ti ho budú obletovať :-D

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Jste naprosto prekrasni :-* a hezky jsi to sepsala!

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Super článok fakt si si na ňom dala záležať :-) bavil ma veľmi a aj to napriek tomu že mňa bábätko čaká až v ďalekej budúcnosti :-D a ste rozkosni <3

    OdpovedaťOdstrániť
  8. On je takýýýýýý kráááásný! Tie vlásky! :) Zlatúšik!

    Tiež nosíme všetko, čo aj vy, ale ja som v tom veku ešte mala extra oblečko, keby sa náhodou stala nejaká nehoda. :) Oooooo a nosím aj voňavé sáčky. ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. jééj dakujeme :) Ja tiež občas nosím ešte naviac nejaký kabátik ale skor z dovodu, že by sa ochladilo. Nehodu sme vonku zatial ešte nikdy nemali, tak snád to tak zostane :)

      Odstrániť
  9. Zuzi uplne zaris,jste oba dva prenadherni:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Krásne fotografie. A aký má na poslednej "účes", haha :)
    Nádherné šaty máš okrem iného. Naozaj ti svedčia.

    ℓα ℒιcσrηe - ℒa vie est ℓa petite ℓicorne.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!