Starostlivosť o bábätko: časť 4. - Keď sa hráme

By Zuzulienka - 30.8.15

Náš malý pampúšik rastie ako z vody. Stále viac sa pohybuje, vydáva rôzne zvuky, všetko sleduje, všetko ho zaujíma a všetko pozoruje. So všetkými týmito pokrokmi prišli na rad aj hry a hračky, ktoré mu pomáhajú sa rozvíjať a učiť. A vôbec na to netreba nič komplikované a prekombinované. Postačia vám jednoduché hrkálky, nejakí plyšoví mackovia, vlastné ruky, či hocičo, čo sa húpe vo vzduchu, trblieta sa, alebo vydáva zaujímavé zvuky.


Hračiek sa nám teda doma pomaly hromadí dosť, od jednoduchých hrkálok, cez knižky vydávajúce zvuky, mackov až po rôzne hracie podložky a deky. A jedna taká zaujímavá hracia dečka sa u nás pred nejakým časom udomácnila - Skip Hop ABC Zoo Hracia deka.
Hracie deky sú v poslednom čase u bábätiek v kurze. Na výber je ich naozaj neskutočné množstvo. Súčasťou niektorých sú aj hrazdičky zo závesnými hračkami, niektoré sú čisto iba hracie deky. Presne ako táto.



Je to veľká farebná mäkučká deka, vhodná pre deti od narodenia. Dá sa ľahučko zložiť a zobrať kamkoľvek so sebou. Čo je pre nás výhoda, keďže často cestujeme, hlavne k starým rodičom. A keďže drobec sa začína stále viac pohybovať a najlepšie je mu na zemi, tak mať po ruke takúto dečku, je naozaj skvelé.

A tak začala táto deka s nami cestovať. Jednoducho ju vždy zložím, po bokoch má aj ušká, za ktoré sa dá chytiť a vložím ju do obalu, v ktorom nám prišla. Keď prídeme k starým rodičom, dečku rozložíme a môžeme sa váľať.

Nie je to však len taká obyčajná deka na váľanie. Má v sebe zakomponovaných niekoľko prvkov, ktoré sú pre bábätká zaujímavé:

- zrkadielko v tvare jabĺčka - bábätká sa radi na seba pozerajú do zrkadla, a zrkadielka navyše odrážajú svetlo. A akékoľvek svetlo je predsa tiež veľmi zaujímavé :)


- vtáčik so šuštiacimi krídelkami a sloník so šuštiacim uškom - ideálne lákadlo pre drobcov, ak si ležia na brušku. Môžete upútať ich pozornosť práve tým smerom, oni si môžu tieto šuštiace prvky uchopiť, pohybovať nimi a hrýzť ich.



- plyšová veľryba - je proste na dotyk iná, ako zvyšok deky a bábätko si tak môže rozvíjať hmat


- hriva zebry - ktorá sa dá tiež uchopiť a ťahať a je to pre bábätko taktiež niečo z iného materiálu pre rozvíjanie hmatu.


Navyše hracia deka je krásne pestrofarebná, a verte tomu, že zaujme každého drobca. Bábätká majú totiž radi všetko čo je farebné. A tu si môžu v polohe na brušku obzerať veľké farebné písmená, a zvieratká, ktoré sú priradené k písmenám podľa ich vlastného názvu. Myslím, že deka sa dá využiť aj pre väčšie deti pri učení sa abecedy. Teda určite sa nemusíte báť, že vám doma zapadne prachom.

Ďalšie výhody deky:
- dá sa zavesiť aj na stenu a môže tak byť zaujímavým objektom, keď bábätko leží v postieľke.
- je hrubšia a teplá, preto sa nemusíte báť, že by drobcom bola na nej na zemi zima.
- je vyrobená zo 100% bavlny, čo je pre detskú pokožku najideálnejšie. 
- môže sa jednoducho prať v práčke a samozrejme pred prvým použitím je dobré ju vyprať z hygienických dôvodov na nejakom krátkom šetrnom programe


Celkový rozmer deky je 150 x 99 cm, teda je naozaj veľká, sama som bola prekvapená jej veľkosťou, keď nám prišla.

Ak teda hľadáte pre svojho drobčeka nejakú farebnú, veľkú a ľahko prenášateľnú deku, Skip Hop ABC Zoo odporúčam. 
Nášmu drobcovi sa naozaj veľmi páči.

Ako sa vám páči?

  • Share:

You Might Also Like

2 komentárov

Ďakujem za všetky komentáre!