Príjemný sobotný večer!
Dnešný upršaný deň spôsobil to, že som sa viac vybláznila v kuchyni. Kým malý spal, stihla som nám pripraviť vynikajúceho lososa so zemiakovo-brokolicovým pyré a zelenými fazuľkami na cibuľke a na poobedie som pripravila bábovku. No nie len nejakú obyčajnú, ale bábovku bez múky. A môžem vám u len odporučiť, je totiž naozaj veľmi chutná. Ak ešte stále neviete, čo by ste si zajtra ukuchtili, skúste ju.
Potrebujete:
4 vajíčka, 100g hnedého cukru, 5PL oleja, 3PL pomletých nesolených arašidov, 4PL pomletých mandlí, 5PL pomletého kokosu, 1 malá lyyžička kypriaceho prášku, 2PL kakaa
Postup:
Vymiešajte si žĺtky s cukrom do hladka. Taktiež zvlášť vymiešajte sneh z bielkov. Do vajíčkovej zmesi postupne pridajte olej a kypriaci prášok. Nakoniec už len vareškou vmiešajte arašidy, mandle, kokos a sneh. Opatrne spojte a vylejte do vymastenej a vysypanej bábovkovej formy. Vymastite a vysypte ju naozaj dobre, mne sa trošku prilepila a horko-ťažko som ju vyklopila.
Dajte piecť na 25 - 30 minút pri 170 °C
Po upečení nechajte vychladnúť, posypte práškovým cukrom a ak chcete môžete poliať aj čokoládou.
Dobrú chuť!
Tak čo, vyskúšate ju? Je výborná!
9 komentárov
Spravila si mi strašnú chuť na bábovku, asi si ju x
OdpovedaťOdstrániťzajtra spravím. Táto bezlepková vyzerá dobre, ale čím by som mohla nahradiť arašidy, nemôžem ich kvôli alergii?
A vlasske orechy mozes? Ak ano skus to s nimi. Pokial nie, tak vyskusaj pridat pudingovy prasok, aj take byvaju babovky bez muky.
OdstrániťHej vlašské môžem, ďakujem za tip:)
OdstrániťDostala jsem chut na babovku, vypada skvele.
OdpovedaťOdstrániťhttp://style-and-smile15.blogspot.co.uk
Joj Zuzi, tak toto musím vyskúšať, vyzerá to naparádičku!! Akurát bez cukru bo cukor nemôžem. Myslíš, že by tomu napríklad javorový sirup uškodil? Možno to vyskúšam aj so stéviou...
OdpovedaťOdstrániťMňam.. Bábovku bych si dala :)
OdpovedaťOdstrániťNela z Beauty Charm
GIVEAWAY - O krásné šperky
Mňam, orieškovo-kokosová bábovka skrátka nemôže byť zlá:) Dávam si do záložiek, rada vyskúšam:)
OdpovedaťOdstrániťDěkuji za inspiraci, vypadá skvěle a určitě vyzkouším :)
OdpovedaťOdstrániťJiné uzlení
Je úžasná a ešte k tomu bezlepková! Práve som ju vybrala zo silikonovej formy. Ano, treba ju poriadne vymastiť. Skvelá chuť, recept ukladám :) ďakujem
OdpovedaťOdstrániťĎakujem za všetky komentáre!