Čo potrebuje bábätko...

By Zuzulienka - 18.9.15

Keď sa vám narodí dieťa, váš svet sa zmení. Dostane nový rozmer a váš osobný čas sa scvrke na minimum. A aj keď už nejaký ten čas pre seba máte a vyberiete sa napr. na nákup, väčšinou to skončí tak, že namiesto novej sukne pre seba donesiete niečo nové pre drobca. Nuž tak to máme my mamičky, stále na tých svojich miláčikov myslíme. A niet sa čomu čudovať, pretože oni skutočne stále niečo potrebujú. V konečnom dôsledku však toho nie je veľa a na začiatku im stačí máličko.


Nuž a mne osobne sa najlepšie tieto bábätkovské potreby nakupuje cez eshop. A keď už eshop, tak poriadny, kde nájdete všetko od plienok, až po potreby pre mamičku. V jednom takom eshope práve teraz prebiehajú Týždne dojčenských potrieb, kde už od 14. do 28.9.2015 môžete nakúpiť rôzne produkty najrôznejších značiek (Avent, NUK, MAM, Babymoov a ďalšie...) so zľavami až 60%.!!!


A ak by vás nenapadalo, že čo by sa vášmu bábätku ešte mohlo zísť, poďte sa so mnou pozrieť na 5 základných potrieb bábätka, ku ktorým pripájam aj tipy, čo môže tieto potreby naplniť.
Bábätko pre svoju spokojnosť potrebuje:

PLNÉ BRUŠKO - tak to je asi prvý najdôležitejší bod. Z vašej lásky sa bábätko naozaj nenaje a preto ho treba v pravidelných intervaloh kŕmiť. Ak ste mamičkou, ktorá má dostatok svojho mliečka, nemusíte nič riešiť, no ak je naopak vaše mliečko nepostačujúce, treba podávať umelé mlieko vo fľaške. Napr. aj v tejto od Avent. Je vhodná od narodenia, má 125 ml, je bez BPA a vhodná aj kamkoľvek na cesty - Avent Fľaša Natural 125ml


SUCHÚ A ČISTÚ PLIENKU - druhá dôležitá potreba pre spokojnosť bábätka. Či už používate jednorázové alebo látkové plienky, to je na vás. Podstatné je, aby bolo bábätko vždy v suchu, a aby malo pokožku ošetrenú aj nejakým tým krémom. Mal by to byť krém na zapareniny. Tých je na trhu naozaj veľmi veľa, nám sa osvedčila Weleda, Sudocream, Bepanthen a najnovšie nám pribudol do výbavy Linteo a Mixa.



Keď už spomínam ten Bepanthen a Avent, v Prahe sa bude dňa 25.9.2015 od 10:00 - 12:30 konať aj seminár s týmito dvomi značkami. Dozviete sa tam mnoho zaujímavých informácií. Viac info na seminar@feedo.cz

TEPLO - naozaj veľmi dôležité, keďže bábätká ešte nemajú vyvinutú vlastnú termoreguláciu, je potrebné ich udržiavať v teplúčku. Treba im vždy obliekať o jednu vrstvu viac, ako sebe a prikrývať ich, keď spinkajú, ležia v kočíku a vonku nie je práve najteplejšie. Môžem vám odporučiť túto teplučkú dečku SKIP HOP. Je naozaj veľmi príjemná na dotyk, hrejivá, s krásnym dizajnom žirafiek, no proste mi príde pre bábätko ako stvorená, či už do kočíka, do postieľky, alebo aj na cesty. Bude v nej ako v bavlnke, taká je mäkučká.



SPÁNOK - áno, malé bábätká väčšinu dňa prespia, aj keď s rastúcim vekom sa ich potreba spánku zmenšuje. Určite im zabezpečte do postieľky nejakého maznáčika (mojkáčika), ku ktorému sa môžu túliť. Ten náš pampúch sa veľmi rád túli k vankúšikom, ale obľúbil si aj mäkučkého mojkáčika v tvare vankúšika - maznáčik Méďa od NUK, ktorý sa dá stískať a dá sa k nemu pritúliť. Je farebný, má v sebe zabudované aj hryzátko a podporuje rozvoj hmatu.


No a v neposlednom rade nezabúdajte na:
LÁSKU - tej potrebuje naozaj veľmi veľa. Láskajte si ho, hladkajte, pestujte, bozkávajte, stískajte, vychutnávajte si každú chvíľku s ním. Naozaj rýchlo rastú, som toho svedkom, lebo vážne netuším, ako je možné, že ten môj drobček už bude mať pol roka.


Verím, že ako nastávajúca, či už reálna mamička, môžete mať aj veľa rôznych otázok a môžu vás zaujímať rôzne témy. Blog FEEDO vás bude pravidelne zásobovať najrôznejšími článkami, ktoré sa vám môžu hodiť (napr, ako vybrať vhodnú fľašku, detský teplomer, čo potrebujete na prvý polrok s bábätkom, témy o dojčení, výchove atď).

Na záver by som chcela dať ešte do pozornosti nový Pampers Premium program, ktorý Feedo spustil od začiatku septembra na svojej stránke. Ak teda používate pre svojich drobcov plienky Pampers, určite vás bude zaujímať. Jedná sa o to, že za každú jednu utratenú korunku za nákup plienok Pampers získavate 1 Premium bod. Za tieto premium body potom získavate určité členstvo - podľa počtu bodov - bronzové, strieborné alebo zlaté. No a na základe členstva získavate rôzne výhody a darčeky. Do programu sa zapojíte automaticky nákupom akýchkoľvek plienok Pampers. Viac info TU.

Takže hor sa do nákupov!

A ešte jedna dôležitá vec!
Maminky, nezabudnite ani na starostlivosť o seba a potešte sa občas aspoň drobnosťou. Aj keď to bude len sladká čokoláda, alebo  nejaký balzam na pery. Aj keď máte bábätko, netreba na seba zabúdať.


Krásny dník mamičky aj nemamičky!!!

  • Share:

You Might Also Like

7 komentárov

  1. Super článok☺ užitočná rada do budúcnosti, a Nikolasko je krásnučky😍

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ahoj. Super blog a užitočný článok. Aspoň viem, čo mám kúpiť. Chcem sa opýtať, náhodou si neskúšala od Mixy gél na vlásky a telo? Rozmýšľam, či vziať ten alebo od inej značky. Ďakujem. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj. Dakujem :) Ano presne ten gel prave mame a pouzivame. A mozem len odporucit. Je uplne jemnulinky, a strasne sa mi paci ako vonia. Odporucam.

      Odstrániť
    2. Jej, ďakujem za odpoveď. :-) A nebude ďalší baby článok s Nikolaskom? Čo používaš do vaničky, čím mu umývaš vlásky... Sestre sa nedávno narodili dvaja chlapci. Určite nie sme jediné baby, ktoré by uvítali rady, ako a hlavne s ČÍM kúpať a umývať. :-DD Niekto radí kamilky, iný hovorí, že to nie je dobré. Človek má z toho normálne v hlave zmätok.

      Odstrániť
    3. Článkov určite bude ešte dosť. Chystám aj článok o kupani, ale až neskôr. Malé bábätká nepotrebuju pri kupani žiadne pripravky. Iba čistu vodičku. Teda ja som tak umývala malého do pol roka. Žiadne kamilky, žiadne sprchové gély, žiadne olejčeky po kupani. Je to zbytočne, lebo detská pokožka je jemná. Takže ja odporučam iba čistu vodu.

      Odstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!