TIGI šampón pre blonďavé vlasy

By Zuzulienka - 18.7.16

Ryšavka, brunetka, blondínka... nech už máte vlasy akékoľvek, starostlivosť potrebujú v každom prípade. O to väčšiu, ak sú tie vaše vlasy farbené, alebo neustále zaťažované. Vtedy im treba dopriať naozaj kvalitné produkty.



TIGI značku, asi nemusím zvlášť predstavovať. Je to anglická značka, ktorá vznikla už takmer pred 50 rokmi. Jej produkty sú určené kaderníkom, ale aj bežným používateľom. Myslím, že si v nej každý nájde to svoje, pretože ponúka produkty aj na bežnú dennú starostlivosť, no aj rôzne prípravky určené na bláznivé kreatívne účesy.


Ja ako blondínka som sa rozhodla, že z tejto značky vyskúšam jeden šampón určený práve pre blonďavú hrivu - BED HEAD Dumb Blondee Shampoo. Veľmi takéto šampóny nevyhľadávam, ale raz za čas sa oplatí vyskúšať a zmeniť vlasovú starostlivosť. A naviac tento ma zaujal nielen na prvý pohľad, ale aj účinkami, ktoré ponúka:

- obsahuje mliečne proteíny a keratín, ktoré prispievajú k obnove a regenerácii odfarbených vlasov
- posilňuje vlasy
- zmierňuje lámavosť
- čistí, regeneruje a hydratuje
Navyše obsahuje technológiu Colour-Lock Down, ktorá napomáha udržať vlasy stálofarebné a dodáva im prirodzenosť.



Šampón dostanete v praktickej fialovej fľaštičke s obsahom 400ml (čo je naozaj dosť) a s pumpičkou. Pumpičke som sa veľmi potešila, oceňujem takéto drobné vylepšenie na šampónoch, krémoch, aby sa nám lepšie aplikovali.

Konzistencia šampónu je hustá, mliečno-krémová bielo-fialovo-striebristej farby, až taká lepivá. Musíte mať naozaj poriadne mokré vlasy, alebo v rukách ešte trošku vody, aby ste šampón dobre rozotreli a napenili. Viem, penivosť nie je pri umývaní vlasov nutná, ale konzistencia a zloženie tohto šampónu napovedá, že má peniť. Na celé vlasy vám stačia tak 2 - 3 stlačenia pumpičky. 


No a pumpička (z ktorej som sa pôvodne veľmi tešila) je ďalší problém. Stlačíte ju prvýkrát - ok, na ruku vám vytlačí dávku šampónu. No jej vrátenie sa do pôvodného stavu hore, aby ste ju mohli znova stlačiť, trvá fakt dlhšie, než je to pri týchto pumpičkách normálne, preto je potrebné si pomôcť druhou rukou a vlastnou silou ju vytlačiť hore, aby ste ju mohli znovu stlačiť a aplikovať ďalšiu dávku šampónu. Je to naozaj nepríjemné, a teda aspoň mne to znepríjemňuje aplikáciu a umývanie.

Dávka, ktorá vám vyjde na jedno stlačenie, na umytie dlhých vlasov naozaj nestačí. 

Odporúča sa šampón naniesť na vlasy a nechať tak minútu pôsobiť, aby účinné látky prenikli do hĺbky vlasov. Ja väčšinou tú minútu dodržiavam, vlasy počas toho jemne masírujem a umývam. Šampón veľmi pekne vonia, tak ovocne, vôňu by som prirovnala k žltému melónu spolu s ananásom.


Vlasy sú po umytí čisté, voňavé, a zdá sa mi, že aj farba je taká prirodzená, akoby šampón jemne vytiahol žltosť z blond odtieňa. No čo sa týka celkového pocitu regenerácie a hydratácie, tak to ma trochu sklamalo. Vlasy mi prídu skôr tvrdé a ťažké. Možno použitie kondicionéru z tejto rady by to zlepšilo, aj by sa lepšie určite rozčesávali. A možno je to mojimi vlasmi, ktorým jednoducho tento produkt veľmi nesadol.

Máte s ním skúsenosti? Alebo máte skúsenosti s iným produktom od TIGI?
Dajte mi vedieť.

  • Share:

You Might Also Like

4 komentárov

  1. Tuhle značku znám, to se asi budu muset po něm i mrknout :))
    Miska blog

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Značku znám ale vždy jsem si myslela že prodává pouze stylingové produkty a ne šampony. Já bych ho ráda zkusila ale je fakt že poslední dobou spíš hledám šetrnější péči než nějaké drijáky.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Nic pro mě, jelikož jsem bruneta. O značce neslyším prvně. :)

    Letní giveaway

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ja sice nie som blondcka, ale ten sprej urobil na tvojich vlasoch super efekt :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!