Bio

Svieža s bio citrusmi

By Zuzulienka - 1.12.16

So značkou Marilou BIO ste sa už na mojom blogu mohli stretnúť. Jedná sa o kvalitnú francúzsku kozmetiku, ktorá spĺňa ekologické požiadavky ochrannej známky Ecocert a obsahuje látky, ktoré sú získavané výhradne z ekologického poľnohospodárstva. Teda ak ste priaznivci BIO kozmetiky a chcete niečo naozaj bio, tak pri tejto značke si môžete byť istí, že naozaj taká je.


Ja som už skúšala od nej balzam na pery, ktorý sa mi zapáčil a tak som sa rozhodla vyskúšať ešte ďalší produkt dennej spotreby. Je ním sprchový gél Marilou BIO s citrusovou vôňou. Citrusy v sprchových géloch mám rada, pokožku prevoňajú a osviežia, a aj keď sa možno viac hodia na leto, mne to neprekáža. Veď aj v zime sa chce človek po sprche cítiť sviežo.
No ale poďme na samotný produkt.





Sprchový gél Marilou BIO má jednoduchý dizajn. Biela tuba s jemným náznakom citrusov pôsobí na mňa veľmi príjemne. V bielej je proste elegancia a na kozmetických výrobkoch to vynikne zvlášť.

Samotný sprchový gél po otvorení príjmne sviežo a citrusovo vonia. Môžem povedať, že vôňa je nevtieravá a svieža akurát, nič prehnané, čo by vám hneď silno udrelo do nosa.



Konzistencia je taká hustejšia, až gélová, pri nanášaní sa mi často stane, že vytlačený obsah mi skĺzne po mokrých rukách na zem, takže odporúčam vytláčať pomaly a opatrne. Celkovo sa mi zdá, že obsah sa rýchlo míňa práve kvôli tej konzistencii, no zase si hovorím, že pri dennom sprchovaní sa, sa to musí niekde prejaviť.

Celkovo môžem povedať, že sprchový gél Marilou BIO je veľmi jemný, pokožku umyje, osvieži, zanecháva hebkú a hydratovanú. Ak ste zvedaví, či sa citrusová vôňa drží na pokožke, tak vás sklamem. Bohužiaľ to sklamalo aj mňa, po osprchovaní možno chvíľku cítiť tú vôňu, kým sa človek nepoutiera, inak ju už na pokožke necítim.


Čo sa týka zloženia, tak sprchový gél Marilou BIO je z 98,9% zložený z prírodných ingrediencií.

Obsahuje 3 účinné zložky:
- aloe vera - pokožku hĺbkovo hydratuje.
- pomarančový esenciálny olej - pôsobí ako silný antioxidant a napomáha regenerácii buniek.
- citrónová tráva - pokožku vypína

Celkové zloženie:
Aqua, Ammonium Lauryl Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Citrus Aurantium Dulcis Peel Oil, Cymbopogon Flexuosus Oil, Tocopherol, Hydrogenated Palm Gycerides Citrate, Cocoglucoside, Glyceril Oleate, Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder, Citric Acid, Sodium Chloride, Sodium Benzoate, Benzoic Acid, Benzyl Alcohol, D- limonene, Citral

Pre tie z vás, čo sa vyznáte v bio kozmetike je hneď na prvý pohľad jasné, čo by tam byť nemalo. Parabény nie sú žiadne, ani amíny, parfumy, minerálne oleje, no sulfát sa tam jeden nachádza.
Vďaka sulfátom kozmetické prípravky penia. Sprchový gél Marilou BIO napriek tomu, že Ammonium Lauryl Sulfate je hneď na druhom mieste, veľmi nepení, takže predpokladám, že až tak veľa ho tam nebude a je tam skôr preto, aby sa nepovedalo. Lebo predsa len, ak by sprchový gél nepenil, bolo by to asi čudné...

Ku koncu zloženia tiež môžete vidieť rôzne názvy, no väčšinou sú to šetrnejšie a prírodnejšie náhrady chemických zložiek a keďže sú v prípravku až na posledných miestach, veľa ich tam naozaj nebude. Veď sa musia zmestiť do zvyšných 1,1% :-)

Tak čo, vyskúšali by ste ho?

  • Share:

You Might Also Like

5 komentárov

  1. Moc ráda bych ho vyzkoušela.
    Jsem člověk který používá kosmetiku přírodní ale chemickou více neboť je jí daleko větší sortiment a je více vidět.
    Z přírodní kosmetiky se snažím používat hlavně produkty na vlasy(šampony, atd).
    Sprchové gely používám obyčejné, prostě nekoukám na složení ale i tak bych chtěla časem přejít většinově na přírodní kosmetiku. Na tento citrusivy se určitě kouknu kde všude se dá koupit.
    Když si to vezmeš, tak člověk na sebe napatlá tolik ropy že se není čemu divit že jsou u nás rakoviny, ekzémy a jiné choroby, navíc zatěžujeme pokožku i samotnou přírodu.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. presne tak Ja som tiež človek, ktorý viac použiva klasickú kozmetiku, no občas rada skusim aj tu prirodnu. Ano nie je tak dostupná, no z roka na rok je to lepšie. Tento sprcháč určite kupiš na www.elixi.sk

      Odstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!