Starostlivosť o vlasy s COCOCHOCO

By Zuzulienka - 14.4.17

Moje vlasy si prešli už kadečím - farbenie, žehlenie, fúkanie, nepravidelné zastrihávanie, rôzne prípravky na vlasy....  no uznajte, že to všetko im dáva zabrať. Aj práve preto ma často hnevajú, občas padajú, potom sa mastia, alebo sú píliš suché, či sa nedajú upraviť podľa predstáv.
A kvôli tomu sa čoraz častejšie obzerám po tých správnych a vhodných prípravkoch na vlasy. Proste stále chcem a hľadám niečo lepšie.


Tak som objavila aj značku COCOCOCHO, ktorá je na Slovensku jedinečná svojho druhu a dostanete ju kúpiť výhradne u jediného distribútora. Značka ponúka 100% brazílsky keratín, keratínové kúry, masky, krémy a v neposlednom rade aj šampóny a kondicionéry pre rôzne typy vlasov. A práve šampón a kondicionér som sa rozhodla od tejto značky vyskúšať.

Špecifikom týchto šampónov je, že sú bez sulfátov, bez silikónov a obsahujú ceramidy. Ceramidy sú, laicky povedané, akési zlúčeniny tukov, ktoré majú schopnosť zaceľovať, regenerovať, obnovovať. Táto látka sa proste chová ako "cement", ktorý obnovuje a spája bunky a chráni vlas pred zbytočným trením.


Ceramidy obsahujú veľa olejov a aj vďaka nim majú také skvelé účinky: konopný, kukuričný, orechový, hroznový, ryžový a ďalšie oleje.

A aké teda sú tieto prípravky?
Oba majú jednoduchý dizajn a veľký obsah, až 500ml, ktorý len tak rýchlo nespotrebujete.

Šampón Cocochoco Ceramide pre suché a lámavé vlasy
Šampón je na prvý pohľad ako každý iný šampón. Má aj takú konzistenciu jemného priesvitného gélu. Jeho zloženie je rastlinného pôvodu, neočakávajte žiadne sulfáty, ktoré sú zodpovedné za penenie šampónu. Áno, šampón takmer nepení, lepšie povedané pení, ak ho nanesiete viac ako treba. Ale umýva perfektne. A to je základ a to čo potrebujeme. Vlasy dokonale zbaví všetkých nečistôt a prevonia ich.

Tá vôňa je však pre mňa trošku zvláštna. Ani neviem k čomu ju prirovnať, no nečakajte žiadny prevoňaný šampón.

Ja som pri prvom umytí s týmto šampónom mala ťažké a tvrdé vlasy, nechápala som (predpokladám, že to bolo práve prechodom z bežného šampónu na prírodnejší) ... No dala som mu šancu a skúšala ďalej. A po niekoľkých umytiach s ním sú moje vlasy už úplne iné.
Normálne mám pocit, že sú čistejšie, hladšie, na dotyk také akoby matné, no zároveň na pohľad sa lesknú a zdá sa mi, že vydržia aj dlhšie sa nemastiť.



Kondicionér Cocochoco Ceramide pre suché a lámavé vlasy

Uvažovala som, či ako druhý krok zvoliť kondicionér alebo masku z tejto rady. Rozhodla som sa pre kondicionér aj z toho dôvodu, že bežne žiadny nepoužívam a tak som bola zvedavá, čo s vlasmi urobí tento.

Používa sa tak ako každý iný kondicionér - vmasíruje sa do šampónom umytých vlasov a nechá pôsobiť cca 3 - 4 minúty.

Kondicionér tak isto ako šampón je bez silikónov, sulfátov a konzervačných látok, preto nebuďte prekvapené, ak vlasy po jeho použití nerozčešete tak hladko, ako pri iných kondicionéroch.



Napriek nie celkom ľahkému rozčesaniu ponúka tento kondicionér iné benefity. Teda aspoň moje vlasy sú po ňom vyživené, hydratované a ako tak pozerám doslova aj zacelené a vyhladené a bez rozštiepených končekov. A to som teda vlasy naposledy strihala pred pol rokom. Snažila som sa vám to aj trošku odfotiť.


Prípravky COCOCHOCO sú síce o dosť drahšie ako bežné prípravky na vlasy, no stoja za vyskúšanie.

Poznáte značku COCOCHOCO?
A čo poviete na túto zaujímavú dvojicu?

  • Share:

You Might Also Like

6 komentárov

  1. Tak táto značka ma veľmi zaujala, dlho hľadám nejaké dobré produkty na vlásky :) xx

    Simona | l i v e i n f o x w o r l d

    OdpovedaťOdstrániť
  2. No značku neznám, ale takove přípravky celkem hledám. :) takže díky za tip

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Počula som už o týchto produktoch, no cena ma skutočne odrádza. No možno raz vyskúšam :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Wow, vyzerá to úžasne! Ja som tiež hľadala pred nedávnom nejaký dobrý šampón a narazila som na Aussie, som s nimi veľmi spokojná, toto by som však tiež vyskúšala!

    www.nasklee.com

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Možem sa spytat, vidim ze na obrazku v zlozeni sampona je Sodium olefin sulfonate. To nie je sulfat, ktory by vlasom vadil? Dakujem

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Priznám sa, že sa až tak nerozumiem tým zložkám v produktoch, ale našla som toto:
      https://encyklopedie.biooo.cz/vyhledat-slozeni/sodium-c14-c16-olefin-sulfonate/?

      Odstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!