Čo nové do bytu?

By Zuzulienka - 4.8.17

Keď sa zrazu odsťahujete od rodičov a začnete bývať sama, alebo s priateľom, či manželom, tak zrazu máte aj trochu iné starosti a povinnosti, ako keď vašim kráľovstvom bola iba detská izba. Niekto to nemusí, no myslím, že pre väčšinu z nás žien je zariaďovanie, plánovanie, vyberanie a nakupovanie nábytku a doplnkov do domácnosti príjemnou povinnosťou. Chceme to tam predsa mať pekné, útulné a hlavne podľa svojich vlastných predstáv.



Ja takto vo vlastnom bývam už 7 rokov. Je fajn mať domácnosť, kde si určujete vlastné pravidlá, robíte, čo sa vám zachce, kedy sa vám zachce a môžete meniť, organizovať, presúvať a upratovať podľa vlastnej nálady. Taká bežná domácnosť je typická tým, že vždy sa do nej niečo zíde. A veru aj u nás sa stále niečo nájde. Za posledný rok sme bytík dosť prerobili, vymaľovali, vymenili nábytok, urobili drobcovi izbičku, no stále je čo vylepšovať. A tak som pre vás vytvorila taký - na mojom blogu nevšedný - wishlist toho, čo momentálne do našej domácnosti plánujeme kúpiť.


Kúpeľňová skrinka a zrkadlo
Momentálne sa nám pokazila kúpeľňová batéria na umývadle, tak s tým prichádza myšlienka vymeniť celé umývadlo aj so zrkadlom. Boli sme už obhliadnuť nejaké, no zatiaľ sme si nevybrali. Ale našla som zopár inšpirácií. Kúpeľňu nemáme veľkú, tak sa  tam nedá s tým ani vyhrať a širšie umývadlo ako 65 cm, sa tam proste nezmestí.



Detská posteľ
Detskú izbičku pomaly postupne zariaďujeme. Minulý rok sme vymaľovali, zariadili a jediné, čo do nej chýba, je už len nejaká tá posteľ. Keďže byt máme skôr menšej rozlohy, snažím sa pri kúpe nábytku šetriť a využívať miesto, kde sa len dá. Preto posteľ do detskej izby chcem určite s úložným priestorom. Tento priestor je dobrý nielen na perinu, ale aj iné veci, ktoré budeme chcieť odložiť, či schovať.




Jedálenský stôl
Ten, čo máme aktuálne sa nám už proste nepáči a jednoducho chce tá naša kuchyňa niečo nové. Stôl, kde si môžeme kedykoľvek posedieť, najesť sa, podebatiť, a ktorý zútulní celý priestor kuchyne.



Doplnky
Doplnkov nikdy nie je dosť a niekedy sa aj veľmi ťažko vyberajú. Momentálne plánujem kúpiť:
- veľkú vázu do chodby na nejaké dekoračné kvety
- nálepku na stenu v podobe motivačného citátu
- nálepku do detskej izby
- fotorámik
- jednoduchý biely koberec do obývačky

Čo si momentálne vy plánujete kúpiť do bytu, alebo izby? Veľa inšpirácie nájdete aj na www.favi.sk

  • Share:

You Might Also Like

3 komentárov

  1. Ja viem je to celkom príjemná záležitosť tiež sa budem ochviľku sťahovať a už ma to čaká

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ahoj, čo si myslíš o tulivakoch v obývačke? Je to vhodný doplnok alebo by si ho radšej dala niekam do izby a podobne. A ak s nimi máš aj osobnú skúsenosť, aký by si volila? Ku klasickej sedačke jednoduchej máme na výber z tuli..sk alebo https://www.drevona.sk/sedaci-vak/

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Byt obrovsky zmení nové záclony a generálne upratovanie :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!