Som vysoká... No a čo!

By Zuzulienka - 16.10.17

Výška človeka je niečo, čo nám je geneticky dané. Naozaj si nevyberieme, a svoj rast nezastavíme alebo nezrýchlime žiadnymi zázračnými tabletkami alebo procedúrami. Nuž, je to tak a preto nám neostáva nič iné, len čakať do toho 18. roku života, kedy by malo byť ako tak definitívne rozhodnuté, že viac už neporastieme.

s 8 cm opätkami....
Tak som čakala aj ja. Už v 14. rokoch som mala nejakých 177 cm, a rástla som ďalej. Neviem kedy presne si moje výškové gény povedali dosť, no viem, že už minimálne od 20. rokov mám 183 - 184 cm a nehýbe sa to :-D Jupííííí!

Už v 1. triede na základnej škole, a vlastne po celý čas som bola stále všade najvyššia. Základná, stredná, vysoká škola... vždy som sedela v zadných laviciach kvôli výške, vždy som stála prvá v rade na telocviku... Naozaj som doteraz osobne nespoznala vyššiu ženu, ako som ja, aj keď pár takých som ich už náhodne stretla.

Ako dieťa a dospievajúceho človeka ma trochu moja výška trápila. Hnevala som sa, prečo musím byť taká vysoká, všade vyčnievať, a mala som pocit, že všetci na mňa kvôli mojej výške pozerajú. Čo vám poviem - to sú starosti. Vyrástla som nielen do výšky, ale aj z tých mojich pubertiackych obáv a dnes si už zo slov: "Prečo si taká vysoká", alebo "Wau, ty si ale vyrástla," nič nerobím. Jednoducho som vysoká a nezmením to.

A čím som staršia, tým viac vysokých žien spoznávam - áno, nie vyšších ako ja, ale vyšších, ako bežné ženy (čo je podľa mňa výška 165 - 175 cm).
Čím som staršia, tým som odvážnejšia a nebojím sa ani opätkov.
Čím som staršia, tým viac viem, kde nakupovať oblečenie na vysokú postavu, tak aby mi nebolo nič krátke a dokonale sadlo.
Čím som staršia, tým viac chápem, že byť vysoký naozaj nie je žiadny hendikep, ale proste fakt a vždy sa nájde niekto, komu sa to bude páčiť a komu nie.
Čím som staršia, tým viac viem, že najdôležitejšie je byť spokojná sama so sebou...


Prečo tento článok? Preto, lebo patrí do môjho života (a cyhstám viac podobných článkov na blogu), a preto, lebo takto na záver by som rada spoznala vás - milé vysoké ženy.

Rada by som vedela váš názor na vysoké ženy a hlavne by ma zaujímalo, či je tu nejaká z vás vyššia ako 180 cm, alebo dokonca vyššia ako ja?

Tak píšte, som zvedavá.

  • Share:

You Might Also Like

18 komentárov

  1. Ja mám 186 cm :) a takisto nosím opätky :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Já jsem zase malá. No každý má nějakou výšku. Stejně nejdůležitější je zdraví. Samozřejmě krása je fajn a ty jí oplýváš. Nevím, jestli je 183cm hodně nebo ne a je to jedno, ale na fotkách vypadáš skvěle. Navíc je super, že si můžeš dovolit spousty outfitů, které mně nesluší.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ja som zase vysoká aj keď mi to trochu vadí hlavne u opačnom pohlaví lebo v dnešnej dobe je už málo vysokých mužov ale čo už zvykla som si.Celkom sa cítim s výškou sebavedomejšie

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Vysoká nebo malá, hlavní je být se sebou spokojená, jak sama píšeš. Já mám nějakých 175 cm, můj muž má skoro 2 metry a beru to jako přednost. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. já mám bohužel jen něco přes 160 cm, takže vysokým holkám závidím :D :(

    OdpovedaťOdstrániť
  6. veľmi sa mýliš ak si myslíš že rast sa nedá zastaviť :) ja som tiež bola v puberte taká vysoká, všade najvyššia, teda na základnej škole ...a potom som chodila k doktorke aby sa to zmiernilo a teraz v dospelosti mám 168cm

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. a čo ťa odstrihla tá doktorka? alebo čo ti urobila?

      Odstrániť
    2. No vidiš, možno za čias tvojej puberty už niečo také bolo. Ja za čias mojej, neviem o ničom. A celkovo, ked si dorástla do výšky len 168 cm, tak asi by si až taká vysoká nebola, ja som už v 14 mala skoro 180.

      Odstrániť
  7. 185 cm nenosím opätky...proste nie aj tak furt iba trčím a vyhovujeme že žijem na vysokej nohe ....ha

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Obdivuji většinu vysokých žen za to, jak se umí většinou hezky oblékat a tu svojí "výšku" nosit :) třeba jako ty! Vypadáš skvěle!

    WantBeFitM

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Super článek :) Důležité je se cítit dobře, pak je jedno zda je člověk vysoký či ne :)

    SmileThess

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Haha, normální ženy od 165 cm :D Já ve svých 20 letech mám 159 a nerostu už tak 4 roky :D
    http://life-by-marie.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Paradoxne vysoká žena chce byť nižšia a tá nízka zas vysoká :) A po kom si zdedila takú krásnu výšku ? :)
    BeautyByLenka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Fuha, no asi z každej strany. Ocino je vysoký, aj celá jeho rodina, a mama je síce zase maličká, ale určitá časť jej rodiny má tiež vysoké korene.

      Odstrániť
  12. Ja mam 193cm :) zatim sem nepotkala vyssi zenu :D

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Ahoj, ďakujem za super recept na jablkový koláčik :) A náhodou som klikla na tvoj článok o výške. Tak ja meriam 156 cm, a keď som bola malá, ľudia v okolí sa mi neustále posmievali. Veľmi som tým trpela, lebo som vyrastala za socíku, a kto vyčnieval- ako ty, alebo podčnieval ako ja, bol terčom ...Dnes to mám na háku, mám dve dospelé super decká, čo ma o dosť prerástli. A teraz je práveže úžasná doba, lebo dnes je už toľko "inakých"- homosexuálov, transiek, extrémne tučných, potetovaných, s piercingami- že nejaký vzrast už nemôže fakt nikoho normálneho rozhodiť. Iba ak sedlákov z Hornej Dolnej, čo zlezú z lazov raz za rok :) Drž sa, super blog a pekné fotky. Andrejka.

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Ahoj ja mám 186 cm a nosím opätky. Pekný článok Maťa

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Ahoj,tak ja mám niečo okolo 170cm,alebo 169tak nejak a cítim sa ohromné vysoká...no to vieš,moja mamina ma 155,sestra 162 a môj partner je odo mňa nižší...všetky jeho predošlé partnerky boli okolo 160...taku vysokú ako som ja ani nemal a popravde ani ja som nemala o 3cm menšieho od seba...trošku mi to vadí lebo sa cítim pri nich moc vytŕčajúco...preto ma potešil tvoj prispevok, inak v mojom okolí nestretávam vyššie ženy odo mňa...brala by som o pár CM menej ....čo sa týka teba,si veľmi pekná a vobec nevyzeras vysoka,si taká chudunka tak pôsobíš tak drobnejšie ...máš peknú postavu i tvár ,myslím že i napriek výške si problém o záujem z mužskej strany nemala

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!