Kedy začať používať krémy proti vráskam?

By Zuzulienka - 29.4.18

Starnutie, a starnutie pleti neminie nikoho z nás. Je to už raz tak v živote zariadené a my s tým toho veľa nenarobíme. Môžeme to však aspoň trošku spomaliť, a aj s pomocou kozmetiky opraviť, vyhladiť, vypnúť, či revitalizovať...


Pýtate sa však samé seba, že kedy vlastne? Kedy vlastne je ten správny čas začať používať kozmetiku, ktorá spomaľuje starnutie pleti, redukuje vrásky, vyhladí nedostatky, vypne pleť, či iba regeneruje???

Všeobecné pravidlo na toto neexistuje, opäť sa musí každá riadiť sama sebou, pretože každá máme inú pleť.
Naša pleť však začína strácať svoju pružnosť už okolo 25. roku života. Ešte stále je mladá, no s pribúdajúcimi rokmi je stále náchylnejšia na tvorbu vrások.

Nech sa vám to teda zdá akokoľvek skoro, na prevenciu je teda vhodné myslieť už v tomto veku. Treba dbať hlavne na dostatočnú hydratáciu pleti zvonka aj zvnútra, pretože vrásky sa oveľa skôr tvoria na suchej pleti. Nezabúdajte na ochranný faktor a hľadajte krémy s obsahom vitamínu E, C, kyselinou hyalurónovou a koenzýmom Q10.

Ak vám už ťahá na 30, alebo máte tesne po 30tke, je načase siahnuť po krémoch, ktoré pleť revitalizujú, regenerujú, spomaľujú starnutie, a zároveň ju vyživujú.

Kozmetika Loreal prišla momentálne s horúcimi novinkami. Jedná sa o CICA krémy, ktoré spomaľujú starnutie pleti, redukujú prvé vrásky a celkovo pokožku regenerujú.

Všeobecne sú tieto krémy určené pre vekovú kategóriu 35+, no ak chcete dbať na prevenciu, pokojne ich môžete skúsiť už vo veku 30+.

Do tejto kategórie spadám aj ja a keďže nejaké prvé vrásky na sebe už pozorujem a moja pleť už nie je najmladšia, bola som zvedavá, čo s ňou urobia takéto krémiky.

Prečo ten názov: CICA? Aj mne sa zdal zvláštny, no až kým som nezistila z čoho pochádza. CICA je vlastne skratka pre rastlinku s regeneračnými účinkami, hojne využívanú v tradičnej čínskej medicíne. Jedná sa o pupočník ázijský, latinsky Centella asiatica = CICA.

Túto radu krémov spoznáte ľahko podľa červeno-bielych obalov a okrem denného a nočného krému ešte dostať aj očný krém. Okrem pekných obalov majú krémy aj peknú vôňu, naozaj je veľmi jemnučká, a príjemná, žiadna prehnaná parfumácia.

LOREAL Revitalift Cica - denný regeneračný krém proti starnutiu pleti

Tento krémik má príjemné 40 ml balenie v podobe vytláčacej tuby. Chválim úzke hrdlo tejto tuby, cez ktoré sa veľmi dobre nanáša a zároveň minimalizuje preniknutie nežiaducich baktérii priamo do krému.
Konzistencia je stredne hustá, asi ako bežný denný krém, na tvári sa veľmi dobre rozotiera, hydratuje ju, vyživuje, no nezanecháva mastnú.
Krém sľubuje zlepšenie pružnosti pleti, redukciu drobných vrások, hydratáciu, či obnovenie kožnej bariéry. Pri pravidelnom používaní je pleť naozaj vypnutá, krásne hydratovaná, vyživená, no redukciu vrások som veľmi nepostrehla.




LOREAL Revitalift Cica - nočný krém proti vráskam
Tento krém je balený v sklenenom tégliku a má šrobovací uzáver. Prvé, čo ma na ňom veľmi zaujalo je jeho zvláštna textúra. Nie je ako bežné krémy, ale má takú pudingovú hustú konzistenciu. Jednoducho, ak ho naberiete prstom, tak zvyšok v tégliku sa po chvíli vráti späť do zarovnanej hladiny.
Napriek tomu sa veľmi dobre nanáša na pleť, nezanecháva ju vôbec mastnú, a už od prvého použitia cítiť, ako ju vyživuje, hydratuje a zanecháva hebkú. Ráno mám vždy pleť po ňom krásne vypnutú a hladkú ako bábätko.




U mňa oba krémy obstáli, nespôsobili mi žiadne problémy, neštípu, navyše sú hypoalergénne a myslím, že pri dlhšom pravidelnom používaní aj splnia to, čo sľubujú.

A čo vy? Patria aj do vašej kozmetickej výbavy nejaký krémy na vrásky, alebo omladenie pleti?

  • Share:

You Might Also Like

2 komentárov

  1. Ja zatiaľ krémiky na vrásky neriešim, ale o pleť sa starám :-) tieto krémiky skúšala moja mamka a bola veľmi spokojná ❤ xx

    Simona | l i v e i n f o x w o r l d

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Taky používám krémy proti vráskám a hodně mě zaujal noční krém. Ta konzistence je super. :-)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!