RECEPT: Moja bábovka

By Zuzulienka - 27.10.19

Receptov na bábovku nájdete na internete neskutočné množstvo. A teraz si vyberte... Ja som ich už napiekla fakt veľa, no častokrát nebola úplne podľa mojich predstáv. Raz bolo husté cesto, raz sa príliš rozpadávalo, v jednom recepte bolo príliš veľa múky, v inom niečo proste tomu chýbalo... Tak som si povedala, že si upečiem svoju vlastnú... veď základ je všade rovnaký - vajcia, cukor, olej, múka... treba už len namiešať správny pomer, aby bola chutná, vláčna, jemná, proste presne podľa našej chuti.


4 vajcia
150 g hnedého cukru
100 ml oleja
100 ml mlieka
1 vanilínový cukor
180 g polohrubej múky
1/2 balíčka kypriaceho prášku
1 PL kakaa


Najprv si vymiešame vajíčka s cukrom a vanilínovým cukrom. Nemusíte oddeľovať bielky a žĺtky, ja to tak takmer nikdy nerobím a bábovka je krásne nadýchaná. Vajíčka s cukrom miešam vždy na najvyššom stupni, úplne dopenista.
Potom postupne prilievam olej a mlieko a nakoniec po lyžiciach pridávam múku s kypriacim práškom.

Formu si vymastím olejom alebo maslom a vysypem strúhankom. Asi 3/4 cesta vylejeme do formy a do zvyšného primiešame kakao a cikcakovito vylejeme do formy na biele cesto.

Dáme piecť na 160°C približne 40 minút.

Po vybratí vyklopíme a posypeme práškovým cukrom, alebo polejeme čokoládou.


Tak čo, vyskúšate ju?
Dajte mi vedieť, či sa vydarila.

  • Share:

You Might Also Like

2 komentárov

  1. Většinou z internetu zkouším jen hrníčkové recepty, ale jelikož bábovku dělám docela často a pokaždé jinou, tak možná tu tvoji taky někdy vyzkouším.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Já moc bábovky nemusím, protože 99 % z nich, které jsem ochutnala, byly na mě příliš suché a dusivé. Mám raději vláčnější a složením zajímavější dezerty :-) Třeba s ovocem, čokoládou a tak. Čím méně těsta, tím lépe :-D

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!