V ťažkých časoch.. pozitívne..

By Zuzulienka - 15.3.20

Krásny neskorý večer, pár minút pred polnocou... och ani neviem, kde a ako začať.. v týchto ťažkých časoch.
Nikdy by som si nemyslela, že sa dožijeme niečoho takéhoto - KARANTÉNA!
Čaká nás minimálne 14 dní doma, doma, doma... a nech to už vnímame akokoľvek negatívne, verte, že sa dá k tomu pristúpiť aj pozitívne. A využiť toto obdobie na všetko, čo sme kedy chceli robiť, ale nestíhali sme, nemali čas, nechcelo sa nám...




1. Upracte - všade, všetko, postupne. Každú miestnosť, každú jednu skrinku, každý kútik, premiestnite nábytok, reorganizujte, zbavte sa všetkých zbytočností, ktoré vám zavadzajú a uvidíte, ako sa budete hneď cítiť lepšie.

2. Varte a pečte - verím, že nejaké zásoby máte a ak by aj nie, potraviny sú stále otvorené. Každý deň môžete uvariť niečo iné - ideálne je napísať si jedálniček na 2 týždne, potom podľa neho nakúpiť a nakoniec variť.

3. Čítajte - všetky tie knihy, na ktoré nikdy nebol čas... myslíte, že ešte bude niekedy lepšia príležitosť? Ja myslím, a vlastne aj dúfam, že nie. Tak to skúste.

4. Pozerajte filmy, seriály, dokumenty - teraz na to máte naozaj neskutočne veľa času.

5. Cvičte - čo tak napr. každé ráno začať rozcvičkou? Človeku sa vyplavia endorfíny, príjemne sa sptí a hneď sa cíti lepšie. Stačí 20 min až polhodinka nenáročného cvičenia a verte, či nie za 2 týždne si naň tak zvyknete, že potom vám bude aj chýbať.

6. Maľujte, kreslite, tancujte, spievajte, tvorte, záhradkárčite, háčkujte... - proste robte hocičo, čo vás baví, čo máte radi, pri čom zabúdate na čas - verím, že niečo také určite máte. A on ten čas bude ubiehať akosi rýchlejšie.

7. Venujte sa rodine - konečne sa nemusíte vyhovárať na prácu, ste doma, deti sú doma, venujte sa im, hrajte sa s nimi, bláznite sa, vymýšľajte aktivity, prípadne ich zapojte do domácich prác - aj to je predsa určitá forma hry. Robte veľa vecí spolu.

8. Telefonujte - nakoľko osobný kontakt teraz nie je možné, prečo sa teda nespojiť aspoň telefonicky? Obvolajte známych, kamarátov, rodinu, len tak - potešte ich, posťažujte si ako sa máte, porozprávajte sa. Uvidíte, že vám to zdvihne náladu.

9. Učte sa - hocičo - jazyk, geografiu, zlepšite si politický, či dokonca všeobecný rozhľad. Stále sa je čo učiť, učíme sa celý život.

10. Smejte sa - a skombinujte to s pozitívnym myslením. Verte, bude dobre. Všetko prehrmí. Prežijeme!

A vy milé blogerky - píšte, foťte, chystajte články, nech máme čo čítať :-)

Ako trávite a plánujete stráviť najbližšie dni vy?

  • Share:

You Might Also Like

4 komentárov

  1. Upratovať, antistresové omaľovánky, písanie článkov, fotenie, čítanie kníh...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Přesně tak, bez ohledu na to, co se děje a jaká je situace, je nutný myslet pozitivně. Takže u mně to bude komplet úklid, kdy to vezmu opravdu zgruntu a budu hodně věcí i třídit a vyhazovat, budu odpočívat, civičit, vzdělávat se..

    OdpovedaťOdstrániť
  3. No já zatím ještě chodím do práce máme povinně mít roušky. Tak snad se to co nejdřív zlepší.
    Vítejte u Mišky

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Přesně tyto aktivity jsou u mě na denním pořádku! :D :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!