RECEPT: Sypaný ríbezľovo-tvarohový koláč

By Zuzulienka - 28.7.22

Keďže sezóna ríbezlí je stále v plnom prúde, a keďže ja a my doma máme ríbezle veľmi radi, tak ríbezľové koláčiky u nás fičia a mám tu pre vás ďalší taký.


Tentokrát nepotrebujete ani mixér, iba misku, vlastné ruky a trochu času. Jedná sa o sypaný koláč, o ktorom ste už určite počuli, ja tiež, ale ešte nikdy som podobný neskúšala. Až teraz.

Suroviny:
500g polohrubej múky
250 g masla
150g kryštálového cukru
1 kypriaci prášok do pečiva 
3PL kakaa

Plnka:
2 balenia hrudkovitého tvarohu (500g)
4 PL práškového cukru
1 vanilínový cukor
1 zlatý klas
1 vajce
.. a ríbezle podľa chuti.

Najprv si v jednej miske zmiešame múku, maslo, cukor, kypriaci prášok - rukami a spôsobom, ako keby sme chceli robiť mrveničku na koláč. Mačkáme a drobíme cesto, až kým nám z toho nevznikne taká mrvenička. Maslo odporúčam si nastrúhať ešte chladné, priamo z chladničky, lepšie sa s ním pracuje a lepšie sa robí mrvenička.
Potom si túto sypkú zmes rozdelíme na dve polovice a do jednej pridáme kakao a poriadne rozmiešame.

Pripravíme si plech, ktorý vymastíme maslom alebo olejom. Vysypeme tam kakaovú zmes a poriadne utlačíme. Na to po kôpkach rovnomerne kladieme tvarohovú zmes, ktorú si pripravíme zmiešaním tvarohu, cukrov, zlatého klasu a vajíčka. Zmes opatrne rozotrieme a uhladíme.

Na tvaroh navrstvíme umyté ríbezle, čo najhustejšie k sebe.

A povrch posypeme svetlou druhou polovicou mrveničky.
Dáme piecť cca na 40 - 45 minút na 180°C


Čo vy? Máte radi ríbezľové koláče?

  • Share:

You Might Also Like

2 komentárov

  1. Další recept z červeného rybízu, já už zkoušela koláč z rybízu s tvarohem z nedávného článku, nebyl pracný a z formy zmizel úplně bleskově, sklidil velký úspěch:-) Tak moc ráda vyzkouším i tento, děkuji za recept:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ahoj, když je domácí rybíz, tak je to paráda, obecně cokoli domácího je k nezaplacení. Já tento recept znám z lineckého těsta, ale tento mi přijde takový odlehčenější, super tip. :))
    Blog MonalisaBeautyEriAnna

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!