Júl 2022 - tipy a radosti

By Zuzulienka - 2.8.22

V poslednej dobe vás tu zahlcujem len receptami a týmito článkami s tipmi a novinkami. Doháňam resty a zároveň stále pečiem, takže ešte chvíľku v tomto móde budeme pokračovať. Ale, aktuálne dnešným článkom som vyrovnala stav – teda v auguste píšem minulomesačné zhrnutie – tak to má byť. Receptov mám v zálohe ešte niekoľko, tak snáď mi prepáčite, že sa to tu na chvíľu zmení na kuchársku knihu.

Ale poďme na ten júl 2022.

Bol mega horúci, suchý, plný slnka, zážitkov, radostí, a u nás aj výletov.

KNIHA

Barber Mohr – Objednávky z vesmíru

Táto kniha... no.. na jednej strane zaujímavá, na strane druhej je podľa mňa v nej zbytočne veľa omáčok, a dalo by sa to napísať jednoduchšie. Chcem tým povedať, že chvíľu čítam a baví ma, hovorím si wau.. a chvíľu čítam a pristihnem sa pri tom, že mi myšlienky utekajú inde – teda nebaví ma.

No každopádne čosi sa v nej dá nájsť, v skratke – je o tom, že si môžete želať čokoľvek a „vesmír“ (alebo proste nejaká iná sila, ktorej veríte) to za vás zariadi. A o tom je obšírne celá knižočka, ktorá je síce tenučká, ale textu je v nej dosť.

 

HUDBA

V júli som si opäť fičala na mojej obľúbenej Taylor a počúvala jej pohodové albumy – Folklor Deluxe alebo Evermore. Fakt odporúčam. Príjemná hudba popri robení čohokoľvek.

 


FILM

Adamové jablká

Absurdný ale zaujímavý nemecko-dánsky film, ktorý vám spočiatku bude pripadať ako totálna hlúposť, ale potom bude doslova na zamyslenie. Kladie nám prekážky do cesty Boh, alebo to robí diabol?

 


JEDLO

Kuracie prsíčka na hrášku

Tento jednoduchý recept si zamilujete.

Kuracie prsia si jednoducho posolíte, pokoreníte a opečiete.

V hrnci si na masle osmažíte cibuľku a cesnak. Pridáte mrazený hrášok a podusíte do mäkka. N a záver podlejete asi 100 ml smotany na šľahanie, prevaríte a hotovo.

Naservírujete s kuracími prsiami a pečenými zemiakmi ideálne.

 


MAŠKRTA

Toffiffee kokos

Klasické Tooffiffee je už nuda. A keď som objavila toto, musela som ho hneď vyskúšať. Kokosové veci mám veľmi rada, takže za mňa je táto limitka vydarená. Ak teda aj vy máte radi kokosové maškrty, oplatí sa vyskúšať.

 


TIP DO DOMÁCNOSTI

Jednoduché biele dezertné tanieriky

Hľadala som ich dlho... všade, ale žiadne neboli podľa mojich predstáv. Poviete si, veď čo tam môže byť také na obyčajných bielych tanierikoch, jednoducho nájdeš a vyberieš. No schválne – dajte si do Googla – biele dezertné taniere – obrázky a sledujte čo vám vyhodí. Všetko síce krásne biele tanieriky, ale ten tvar – no chcela som jednoduché, plytké, bez akýchkoľvek skokov, priehlbiniek, bez vyvýšených okrajov, neviem, či mi rozumiete – jednoducho, aby boli hladké – také ako mám na fotke. Našťastie, už ich mám – že ma to hneď nenapadlo - z Ikei 😊

 


KOZMETICKÝ TIP

Balea sprchové gély

Tieto sprchové gély sú taká klasika a aj keď nie sú nijak očarujúce so žiadnymi špeciálnymi vlastnosťami a účinkami, milujem ich pre ich limitky a zaujímavé vône. Každú chvíľu prídu s niečím iným. A za tú cenu – no povedzte mi – potrebujete od sprchového gélu niečo špeciálne? Ja požadujem, aby umýval (a to robí každý) a aby pekne voňal.

 


MÓDNY TIP

Čierny klobúk

V klobúku ma síce v meste na prechádzke asi nikdy nestretnete, ale na pláži, či pri bazéne áno. Som čudná, ja viem, ale neznášam akékoľvek pokrývky hlavy a napriek tomu, že odporúčajú v najväčších horúčavách používať niečo na hlavu, pre mňa je to nepochopiteľné, lebo mne je v tom ešte teplejšie, ako keď na nej nič nemám. Ale keď ležím na lehátku, tak ten význam pokrývok chápem, lebo vtedy mi doslova na tú hlavu najviac pečie a v tom klobúku sa to dá vydržať (aj keď sa pod ním potím).

Tento je z Gate.


DETSKÝ TIP

Kniha Smradi

Ak máte, alebo poznáte nejakého prváčika, ktorý sa práve naučil čítať a chcete, aby ďalej čítal, táto knižka je ideálna. Je nenáročná na čítanie, písaná tak, že každá strana je obrázková s nejakým krátkym textom, rôznymi citoslovcami a inými zaujímavými prvkami, aby podporila mladého čitateľa. Napriek názvu, je fakt určená pre deti od 7 rokov a má niekoľko častí. Takže ak vášnivý čitateľ dočíta jednu, môžete ho prekvapiť ďalšou.


TIP NA VÝLET

Obria lavička

Obrie lavičky máme myslím na Slovensku dve. Jedna kdesi na severe, okolo Žiliny a druhá najnovšie v Nitrianskom okrese v obci Pata. A práve tú sme minulý mesiac navštívili. Je tak trošku mimo cesty, prístup k nej označuje malá značka, a musíte ísť ešte autom asi 500m, kým ju uvidíte. Ale je to príjemné miesto s výhľadom na celú obec.


Tak, aký bol váš júl? Čo ste zažili, kde ste boli, a čo sa vám páčilo?

 

  • Share:

You Might Also Like

4 komentárov

  1. Znám jen sprchový gel Balea, jsou to moje oblíbené sprchové gely, hravé obaly, pěkné vůně i názvy a ve sprše svoji práci taky zastanou:-) Jinak, jako vždy, samé zajímavé tipy, moc se mi líbí ten černý klobouk, sluší Ti:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ježiš, já jsem začala normálně slinit, když jsem viděla to kokosový Toffifee 😂. Toffifee jsem neměla ani nepamatuju, ale s kokosem?! To vypadá extra lahodně.

    A mega se mi líbí ten tvůj klóbr, fakt ti sedne😍.

    MOJE PRVNÍ KOREJSKÁ KOSMETIKA 🎁 (FIRST IMPRESSION&JAK OBJEDNAT&NEPLATIT CLO) | STYLEVANA

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ty talířky z Ikei máme taky, vlastně celou bílou soupravu. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Jeej toto je suoer nápad na článok! A ten klobúk ti pristane

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!