Môj bežný makeup 2023

By Zuzulienka - 10.1.24

Tieto make-upové články ma bavia. Baví ma sledovať a spätne porovnávať, ako som sa kedysi líčila. A ono sa to fakt rok od roka mení, a teda líčim sa stále menej a menej - dokonca som si myslela, že v porovnaní s predošlým rokom žiadne zmeny nie sú - no ony sú.

Takže môj bežný denný make-up vyzeral v roku 2023 takto:

1. Pleť vyčistím - tzn. opláchnem čistou vodou a jemne dosuším vatovým tampónom.

2. Jemne nakrémujem. 

3. Prečešem si kefkou obočie. Ak mám urobenú lamináciu a farbenie, tak ho nijak zvlášť neupravujem, fakt len prečešem. Farba sa bohužiaľ cca po 3 týždňoch postupne vymyje, tak vtedy upravím gélom od Catrice a dofarbujem touto Dermacol púdrovou ceruzkou, ktorú používam už niekoľko rokov a som s ňou veľmi spokojná. Dostať ju v troch odtieňoch, ja používam ten stredný.

Obočie s ňou prirodzene a jemne vyfarbíte.


4. Prichádza na rad riasenka. Riasenky striedam rôzne, podľa toho aká ma upúta. Riasenkou namaľujem horné aj spodné mihalnice a oči sú hotové.

5. Kontúrovacou paletkou od Catrice vyfarbím líčka.

6. A týmto srdiečkovým rozjasňovačom, ktorý sa snáď nikdy nespotrebuje aj pri dennom používaní, zvýrazním a rozjasním lícne kosti, bradu.


7. Na pery použijem len balzam, občas lesk a ešte menej často rúž.

A hotovo.

No povedzte mi, môže byť denný makeup ešte jednoduchší?

Klasický makeup na tvár už fakt veľmi dlho nepoužívam, nie je čo zakrývať, pleť mám dobrú, takže som ho vypustila zo svojho denného líčenia. A taktiež aj čiernu linku, bez ktorej som si pred 10 rokmi svoje líčenie nevedela predstaviť, už používam len výnimočne, ak chcem oči viac zvýrazniť.

Momentálne mám doma tieto a striedam podľa potreby.

Neviem, či naozaj musí človek dozrieť na určité veci, ale čím som staršia, tým viac robím veľa vecí inak, ako keď som mala 20, a prišlo mi nepredstaviteľné ísť von nenalíčená :-D

Ak by vás zaujímalo, ako som sa líčila v minulosti - nech sa páči, tu nájdete viacero článkov aj s bežným líčením - LÍČENIE

  • Share:

You Might Also Like

3 komentárov

  1. ja minulý rok aj po iné roky sa to extra nemení často sa líčim mám to rada ale chápem že sa to môže zmeniť

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Díky za tip na bronzer, vypadá skvěle a už dlouho nějaký kvalitní sháním. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Vypadáš krásně i s tím jednoduchým líčením:-)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!