November 2023 - tipy, radosti, novinky

By Zuzulienka - 6.1.24

Krásny deň vám želám, dnes sa ešte obzrieme za novembrom, ktorý bol pre mňa významným mesiacom, lebo sa mi narodilo druhé dieťatko... ale o tom inokedy, teraz sa poďme pozrieť na iné tipy a radosti za mesiac november, tak ako ste zvyknutí.




KNIHA
4. trimester
Tri trimestre tehotenstva pozná asi každý a každá z nás, aj tie, ktoré ešte neboli tehotné. Ale tušili ste niečo o 4. trimestri? Ja nie, až pokým som neobjavila túto knihu. Je o tom, ako si telo zaslúži pozornosť a starostlivosť aj po pôrode a o celom tom období po ňom.


HUDBA
Táto ma chytila v novembri:
Marshmello, Pink, Sting - Dreaming


FILM
Priatelia
Nie film, ale seriál som si zamilovala v novembri. Nakoľko zomrel Mathew Perry a všade sa o ňom písalo, vyskakovali na mňa rôzne scénky z priateľov, tak som si spomenula, že by som si to rada pozrela. A myslím, že na tv Doma každý večer bežali 2 časti od 1. série. Tak som sa pobavila :-)


JEDLO
Kuracie mäso s brokolicou
Neviem, či som vám toto jedlo už spomínala, ale patrí k mojim naj. Úplne jednoduché a pritom veľmi chutné:
Na oleji si opečte cibuľku a cesnak, pridajte nakrájané kuracie mäso, ktoré posolíme, pokoreníme a opaprikujeme mletou červenou paprikou. Dusíme do mäkka. Ku koncu pridáme nakrajánú oblanšírovanú brokolicu, zalejeme sladkou smotanou, chvíľu povaríme, dochutéme podľa potreby a podávame s ryžou.


MAŠKRTA
Lina mandľová
Linu som mala vždy rada, no tento rok mi extrémne zachutila. Mám vyskúšane všetky jej verzie a najviac mi chutí práve táto mandľová. Najmenej mi chutí arašidová.


DOMÁCNOSŤ
Vianočné a zimné obliečky
Tieto som našla v Nexte, jednoduchý dizajn, príjemný materiál, naozaj odporúčam.


KOZMETIKA
Riasenka Dermacol Infinity
Milo ma prekvapila táto riasenka, ktorú som si kúpila náhodne, keď som nejakú hľadala. Naozaj dobre sa s ňou pracuje, riasy krásne vykreslí, nezlepuje, a vydrží celý deň.


DETSKÝ TIP
Vianočné knižky
Myslím, že som pri nakupovaní tohtoročných darčekov objavila najnovšiu mániu - vianočné príbehy. Je toľko nádherných vianočných knižiek. Nielen ilustrácie, ale aj samotné príbehy sú krásne. A tak som synovi vybrala nie jednu, ale hneď niekoľko vianočných knižiek. A budúci rok určite pribudnú ďalšie.


PRE RADOSŤ
iPhone 15 Plus
Nastal čas vymeniť starý za nový a ja som ten svoj vymenila za tento najnovší iPhone v ružovej verzii. A je perfektný, max. spokojnosť.


Zároveň mi v novembri začali aj nanovo mamičkovské povinnosti :-)



Toľko čriepky z novembra 2023. Majte krásny víkend!

  • Share:

You Might Also Like

3 komentárov

  1. Opožděně gratuluji k narození synka, hodně zdraví vám všem:) Mobil je krásný, nejvíc mě tedy dostává ta růžová barva, mám pro ni slabost.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Moc moc gratuluji a přeji vám všem hlavní zdraví v novém roce! :)) Nový iPhone ti také jistě udělal radost, je krásný a ať ti slouží. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ahoj. Posielam veľkú gratuláciu k narodeniu bábätka a prajem nech ste všetci zdraví a spokojní. Zároveň veľmi pekne ďakujem za všetky super články, ktoré si pre nás celý rok pripravovala. Zdraví Ľubica

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!