Rimmel STAY MATTE - recenzia

By Zuzulienka - 6.10.12

Dnes som sa rozhodla, že pridám recenziu make-upu, ktorý mi práve došiel. Jedná sa o make-up od Rimmel - STAY MATTE s 12 hodinovou krycou schopnosťou.


Kúpila som si ho už dávnejšie a v dnešných dňoch z neho vytláčam posledné kvapky. Je to vidno aj na obrázku - v dolnej časti tuby. Tuba je zvnútrna už pokrytá len po stranách a to sa ťažko dostáva von. Väčšinou to vždy riešim prestrihnutím a tak tubu miniem až do poslednej kvapky. A to čaká aj tento make-up :-)

Make-up Rimmel Stay Matte dostanete kúpiť v ktorejkoľvek drogérii. Nepamätám si už za akú cenu som ho kúpila, no na internete je to asi nejakých 6 €. Je v takej matnej tube s jasným názvom a označením odtieňa. Uzáver je na šrobovanie a make-up dostanete von cez malú dierku, takže jeho skladovanie je celkom hygienické, keďže sa doň nedostávajú zbytočné nečistoty a baktérie.


Balenie je klasické ako u väčšiny make-upov - 30 ml. Odtieň som zvolila 200 - Soft Beige. Celkovo je možné vyberať ešte zo šiestich odtieňov. Sú to:

100 - Ivory, 103 - True Ivory, 200 - Soft Beige, 201 - Classic Beige, 300 - Natural Beige, 303 - True Nude

odtiene
Make-up sľubuje matný vzhľad, ktorý by mal vydržať až 12 hodín. Avšak nikdy toľko nevydržal. Pleť po ňom matný vzhľad síce mala, ale  asi len pár hodín. Avšak možno aj to sa dá považovať za úspech.
Rimmel Stay Matte obsahuje aj niekoľko zaujímavých zložiek:
Bavlna - práve tá má mať na svedomí to, aby sa pleť po použití tohto makeupu zmatnila.
Uhorka - má prečisťovať póry
Rumanček - ten zase pleť upokojuje.
Takže použitím tohto makeupu by ste mali dosiahnuť matný efekt, bez zanesenia pórov a s upokojujúcim účinkom. Osobne môžem povedať, že make-up naozaj moju pleť nijako nedráždil, a po nanesení ju vždy tak oživil. Takže uhorka a rumanček svoje úlohy splnili.


Konzistenciou bol makeup skôr taký redší, avšak aspoň sa ľahko rozotieral. Kryciu schopnosť mal asi na strednej úrovni. Nepatrí k tým, ktoré by zakryli všetky nedostatky. Niečo síce zakryl, ale nikdy nie všetko.

Celkovo môj dojem z tohto make-upu bol dobrý. Poslúžil, minul sa, ale nijako zvlášť neočaril.
Ak však hľadáte niečo matujúce, môžem ho odporučiť, aj keď jeho matujúca schopnosť určite nevydrží 12 hodín.


  • Share:

You Might Also Like

5 komentárov

  1. Ja tento amkeup mam a jsem s nim moc spokojena! urcite jsem si ho nekoupila naposledy!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. vidim ze mas 200 je to moc tmave? ja teda mam 100, ale príde mi, že krycia schopnosť nulová, ale možno je to len tým, že je na mňa moc svetlý?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. práveže vôbec nie. Ja som celkovo bledý typ, ale tento odtieň mi príde taký akurát. Dokonca som rozmýšľala, že by bol lepší aj trochu tmavší...

      Odstrániť
  3. Pořídila jsem si, ale znovu ho asi nekoupím...Nechci žádné make-upy s vysokým krytím, drobné nedostatky zakryju korektorem, ale tenhle mi bohužel ani nedokázal sjednotit pleť :( Takže krytí nula nula nic.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. baby ja som tiez trosku viac bleda a mam 200 ku v pohode, podla mna tym nic nepokazite,, podla mna je stay matte a sice mam sem tam suchu tvar, lebo mam atopicky ekzem tak vam poviem ze zatial co co vyskusala, stay matte sa mi paci asi najviac ;)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!