Zaujímavosti z môjho jedálnička

By Zuzulienka - 13.10.12


Dnes tak trošku iný nezvyčajný post z oblasti môjho stravovania. Nie je to žiadny návod ako sa stravovať, len také pikošky z môjho stravovania.
Každý máme predsa nejaké zvyky, zlozvyky, kombinácie v jedle a taktiež rôzne chute a nechute. Ja ich mám tiež pár.

1. Kávu pijem iba s mliekom. A to asi takým spôsobom, že si nalejem vodu do troch štvrtín šálky a zbytok dolejem mliekom. Priateľov brat sa mi stále smeje, že či si idem zase dať to „kakavko“ J. Ale mne to tak chutí – káva je taká jemná a lahodná.


2. Mám rada sladké v podobe rôznych sušienok, domácich koláčov. Neznášam tyčinky typu Deli, Mars a pod. alebo plnkové zákusky.

3. Vôbec sa nestravujem v McDonalde. Jedinú vec, čo som si tam kedy kúpila a jedla bola ľadová káva a zmrzlina. 
4. Nemám rada a vôbec nejem olivy, bryndzu, ananás, kapustnicu, klobásy, ryžový nákyp, hovädzie mäso, zelený čaj (bohužiaľ aj keď je taký ospevovaný, nemôžem mu prísť na chuť). Viem, že mnoho z týchto vecí je zdravých, ale jedzte niečo, keď vám to jednoducho nechutí...

5. K predošlému bodu by som rada podotkla, že celkovo nemám veľmi rada akékoľvek čaje. Pijem ich len vtedy, ak som chorá, alebo keď mi je naozaj zima.
6. Neznášam čokoľvek z vaječných bielkov - bielkovú penu na koláči, penovú tortu, snehové koláčiky.... Hlavným dôvodom je, že mi to smrdí.
7. Nikdy som nejedla suši ani žiadne morské plody – a ani ma to neláka.
8. Mojím zlozvykom je nedopiť akúkoľvek tekutinu. Vždy mi naspodu zostane asi tak štvrť deci, čo vylejem a až potom si pohár naplním nanovo. Neviem, prečo to tak robím...
9. Nepijem pivo – zaujímavé, všetkým okolo mňa chutí, no mne nie. Je horké.

10. Medzi moje obľúbené jedlá patria hlavne cestoviny na akýkoľvek spôsob, kuracie mäso na rôzne spôsoby a príloha hlavne ryža...

11. Takmer vôbec nejem vyprážané jedlá...

12. Počas dňa pijem iba čistú vodu. Žiadne sladké malinovky, džúsy, a colu, či kofolu si dám len občas, keď mám na ňu naozaj chuť (čo je málokedy). Bolo jedno dlhé obdobie, keď som colu nepila vôbec


  • Share:

You Might Also Like

3 komentárov

  1. veľa vecí mám rovnakých ako ty :) tak isto nemám rada olivy, bryndzu, za to čaje milujem :) a do McDonaldu nechodíme vôbec s priateľom, pivo mi nechutí vôbec tak isto si ma neobľúbilo ako ja jeho a ďalšiu vec čo máme rovnaké sú cestoviny tie milujem s čímkoľvek a na akýkoľvek spôsob..inak super článok :))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. 1, 2, 3, 5, 9, 10, 11, 12 - v tomto sa zhodujeme:-)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!