Mysli pozitívne...

By Zuzulienka - 16.12.12

Pozitívne myslenie je v poslednej dobe častým námetom rôznych kníh. S touto tematikou ich vyšlo už naozaj nespočetne a niektoré si získali miesto aj v mojej knižnici. Asi najznámejšou knihou o pozitívnom myslení je Tajomstvo, na ktoré akoby nadväzujú všetky ďalšie knihy, ktoré môžete vidieť na obrázku.


Podobný obal, podobná pečať, podobný obsah, no predsa len vždy trochu iný. Ktorá bola moja prvá, ktorá ma najviac zaujala a ktorú som ešte neprečítala?

Prvá kniha - prvá, ktorú som si kúpila z tejto tzv. pre mňa "série", bolo Tajomstvo (Rhonda Byrne). Kúpila som si ju 10.9.2008. Viem to preto tak presne, lebo som členom internetového kníhkupectva Martinus a tam krásne vidíte, čo a kedy ste si už kúpili. Tajomstvo ma zaviedlo do tajov pozitívneho myslenia, no musím povedať, že nie všetko, čo sa tam písalo mi bolo hneď jasné.

Pochopenie - Všetko mi pomohla lepšie pochopiť až kniha Kľúč (Joe Vitale), ktorá bola aj oficiálne prezentovaná ako kľúč k pochopeniu Tajomstva.

Vzťahy - Popri týchto dvoch prvých knihách som si ešte kúpila Tajomstvo príťažlivosti sŕdc (Reudiger Schache). Táto kniha sa mi nesmierne páčila, pretože je skôr o vzťahoch a o tom prečo k nám do života prichádzajú istí ľudia a iní nie. Hovorí o tom, že každý z nás má v sebe určitú príťažlivosť a tá nám do života v pravú chvíľu pritiahne presne tých ľudí, ktorých potrebujeme. Podobnou je aj Tajomstvo sily srdca (Reudiger Schache).


Prekážky v živote - sú a stále budú, a ak ich chcete pochopiť a prekonať odporúčam knihu Nech sa deje čokoľvek (Lisa Nicholson) a Veľký skok (Suzy Greaves). Pomôžu pochopiť, prečo sa práve nachádzame v konkrétnej situácii, prečo sme tam kde mse a čo robiť, aby sme mohli ísť ďalej.

Práca - ako byť úspešný napovie kniha Sedem stratených tajomstiev úspechu (Joe Vitale). Prezradí 7 oblastí, v ktorých je potrebné sa zlepšovať, aby ste úspech dosiahli.

Pre život - Návod na skvelý život (Joe Vitale) a Tajomstvo plánu vášho života (Reudiger Schache), tak s touto dvojicou si ľahko vytvoríte život podľa predstáv... Najprv však treba pochopiť, kam vlastne v živote smerujeme a ujasniť si  predstavy. pretože ten, kto nemá žiadne ciele sa ani nikam nemôže dostať...


Najlepšia - najviac sa mi z tejto jedenástky páčila Sila (Rhonda Byrne). Úžasná kniha, ktorá je naozaj plná sily, ukáže vám, že všetko zlé je na niečo dobré a že raz predsa len vyjde slnko. Naozaj odporúčam!!!

Neprečítaná - tak jedinú, ktorú mám zatiaľ neprečítanú je Tajomstvo spriaznených duší (Arielle Fordová). Možno čaká na správnu chvíľu..

Tak čo, myslíte pozitívne? Máte niektorú z týchto kníh prečítanú?

Prajem príjemnú nedeľu a príjemné čítanie!!!

  • Share:

You Might Also Like

15 komentárov

  1. Mám přečtenou knihu Tajemství, Klíč a Sedm ztracených tajemstvích úspěchu :) Už je mám přečtené tak rok dva, včera jsem náhodou narazila i na film k tomu určený - Tajemství. Knížka byla úžasná, ale ten film mi přijde dost laciný chvílemi :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som film nevidela, tak nemožem porovnávať, no niektoré sfilmované knihy nedokážu človeka zasvätiť do všetkého tak, ako kniha.

      Odstrániť
  2. Ahoj, u mě na blogu právě probíhá Giveaway. Nechceš se zúčastnit? :)
    http://beauty-blog-blog.blogspot.cz/2012/12/giveaway.html

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem, pozriem sa, inak aj u mna prebieha giveaway...

      Odstrániť
  3. Většinu knížek mám v tabletu, takže je čtu pravidelně v autobuse a o nezáživných přednáškách :-) a je fakt, že od té doby, co si myšlenky hlídám, vidím rozdíl a změny. Zatím sice ne tak zásadní, ale malé krůčky jsou taky pohyb vpřed :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tak tak pozitívne myslenie prináša určitu zmenu, niekedy pomalšie, niekedy rýchlejšie.

      Odstrániť
  4. Já si radši čtu jen knížky k maturitě, čtení nesnáším, takže čtu jen to, co je povinné:D ale tyhle vypadají dobře:) btw máš úžasný blog:)
    follow navzájem?:)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Asi polovinu tebou zmiňovaných knížek mám přečtených. Dají se v nich najít velká moudra...mám ráda tuhle knižní motivaci. ;-)
    Moje doporučení pro tebe: autor Marek Dzirasa a jeho knížka "21 dnů" - opravdu vynikající.
    Vivi

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. presne o tom to je, tie mudrosti a zaujimave myšlienky, ktoré su skvelou motiváciou.
      A vdaka za tip na knihu, rada kupujem knihy na odporučania :-)

      Odstrániť
  6. Sprchové gely od Balei jsou úžasné, taky je miluju :D

    OdpovedaťOdstrániť
  7. z týchto mám prečítané tajomstvo, sila, tajomstvo príťažlivosti sŕdc. tiež odporúčam marka dzirasu ako už spomenula vivi...podobné má aj pierre franckh, robert kiyosaki, louise l. hay alebo aj murphy....milujem pozitívne myslenie a túto motivačnú literatúru! pomohlo mi to v ťažkých chvíľach.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Tak to je skvělé!!! :)
    Miluji tyto knihy a měl by si je přečíst každý!

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Toľko zaujímavých kníh pohromade! škoda že je ťažké pozitívne myslieť v každej situácii..

    OdpovedaťOdstrániť
  10. videla som film o tajomstve, ku knihám som sa zatiaľ nedostala, ale sestra ich zopár má. zaujala ma tá Sila :) občas človek potrebuje také povzbudenie

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!