Oddychové čítanie...

By Zuzulienka - 10.2.13

Občas potrebujeme vypnúť a prečítať si niečo jednoduché pri čom nemusíme premýšľať, iba sa oddávať príbehu. Také sú aj nasledujúce dve knihy - jednoduché príbehy, ktoré vás vtiahnu do deja, a rozvíria vo vás emócie. Sú to reálne príbehy zo života, o láske, o každodenných starostiach a sklamaní.
Ak ste vášniví čitatelia, tak dnes si prídete na svoje a počas dnešnej nedele stihnete prečítať určite aspoň jednu z nasledujúcich dvoch kníh, ktoré vám odporučím. Tieto 2 knihy som práve dočítala, tak nech sa páči. V krátkosti vám ich zhrniem.



Kniha na niekoľko večerov:
Lisa Jewellová – Po večierku je voľným pokračovaním knihy Ralphov večierok, ktorú som však nečítala. Je to vianočný darček od naj kamošky a musím povedať, že skvelý výber. Trošku mi trvalo, kým som sa začítala, a prvé stránky išli pomalšie, no tri štvrtiny knihy som zhltla za 3 večery a nevedela som sa dočkať konca.


Obsah v skratke:
Nie je to žiadny presladený nereálny román, ale príbeh zo súčasnosti, ktorý sa odohráva v anglickom Londýne. Žije tu mladá rodinka Jem, Ralph a ich dve malé deti Scarlett a Blake. Jem a Ralph žijú spolu už niekoľko rokov, no napriek tomu nie sú zobratí. Ich vzťah bol super, pokým neprišli deti. Aspoň tak to opisuje Ralph, ktorý ich deti, hlavne mladšieho syna spočiatku vnímal ako votrelca. Deti ich vzťah úplne zmenili. Oni dvaja sa odcudzili, takmer spolu nespávali a čoraz viac sa vzďaľovali. Až do momentu, keď sa Ralph rozhodne odísť do Ameriky za svojím dlhoročným priateľom. Strávi tam niekoľko dní, stretne krásnu ženu, ktorá sa stáva jeho priateľkou (pozor nie milenkou!) a zasvätí ho do tajov viery. Ralph si mnohé veci uvedomí. Uvedomí si, ako sa správal k svojej žene, deťom a aký bol stále nešťastný. Vtedy a tam sa rozhodne, že svoj život zmení.


Jem sa však počas jeho neprítomnosti taktiež spoznáva s jedným slobodným oteckom.

Ralph sa po návrate naozaj úplne zmenil. Jem pomáha, stará sa o deti, nakupuje... Dokonca ju požiadal o ruku a plánujú svadbu. Avšak príbehu ani zďaleka nie je koniec. Ralph čoraz viac a viac prepadáva viere (ale nie je to nijaká sekta), čo Jem nechápe. Ona chce žiť, chce byť milovaná a cíti, že Ralph sa jej napriek svojej snaživosti stále vzďaľuje. Tak si dlhé chvíľky kráti alkoholom. Celé sa to zamotáva, blíži sa ich svadba.... a otázkou je vezmú sa, alebo nevezmú? Dopadne ich príbeh šťastne alebo nešťastne? Viac vám neprezradím. Poviem vám iba toľko, že do života Jem zavíta ešte ďalší muž, ktorý všetko ešte viac skomplikuje... a Ralphov príbeh tiež nezostane bez zápletky.

Určite stojí za prečítanie.
Rok vydania: 2012
Počet strán: 318

Kniha, ktorú zhltnete za 2 hodiny:
Evita Urbaníková - Za facku - momentálne ju zoženiete v najnovšom vydaní časopisu Madam Eva. Ale chystá sa aj jej normálny predaj v kníhkupectvách. Spisovateľku Evitu mám veľmi rada a prečítala som od nej už niekoľko kníh. Páči sa mi jej štýl písania a formát knižiek, ktoré sa dajú prečítať naozaj rýchlo. Tentokrát to bola táto tenká knižočka, a ako vždy to bol príbeh dvoch ľudí, ktorí sa milujú, ale do ich života zasiahne niečo nečakané.


Obsah v skratke:
O láske riaditeľky knižnice Zuzky k "premúdrelému" spisovateľovi Matúšovi. Možno to znie zvláštne - riaditeľka knižnice a spisovateľ, ale keď sa začítate, príde vám to normálne. Bezhlavo sa do neho zamilovala, až tak, že sa vzdala svojho doterajšieho života. Robila kvôli nemu veci, ktoré robiť nechcela. Správal sa k nej síce milo, no pri čítaní ma neskutočne vytáčalo, ako ju vždy dokázal dostať na svoju stranu a prehovoriť ju na to, čo nechcela. Hádajte ako sa to skončilo... Knižka je rozdelená do vyše 20 krátkych kapitoliek, takže k záveru sa prelúskate celkom rýchlo.


V pamäti mi utkvela jedna skvelá a naozaj pravdivá myšlienka z knihy: 

"Nikdy nerobte veci len preto, že to chce chlap. Viac vás za to ľúbiť nebude. Taký, čo od vás chce, aby ste boli iná, totiž ľúbi len seba."

Rok vydania: 2013
Počet strán: 183

Tak čo, čítali ste niektorú z týchto dvoch? Máte radi príbehy o láske?
Krásnu nedeľu!!!

  • Share:

You Might Also Like

14 komentárov

  1. já miluju čtení! :)
    o lásce si taky ráda přečtu, ale nepohrdu ani nějakým sci-fi!
    krásnou neděli :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja zase na scifi nie som. Fakt si nepamätám ani jednu knihu, ktorú by som v scifi žánri čitala :)

      Odstrániť
  2. O obou čtu poprvé. :) Příběhy o lásce nemám ráda. V mé knihovně je láska sprosté slovo. :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Prvu sa chystam citat, druhu uz mma precitanu od vcera vecera. Evitine knizky milujem a mam precitane vsetky! A inak ta ista myslienka ostala v hlave aj mne :-) Zlata pani Kovacova :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tiež mám od Evity takmer všetky knihy, hlavne tie prvé Všetko alebo nič, Stalo sa mi všetko boli super.

      Odstrániť
  4. ja teraz čítam knižku, ktorá je priložená v emme, lebo za facku číta mamka. ale už sa teším, ako sa na ňu vrhnem :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tiež som práve včera večer začala čítať tú z emmy. No po prvých 10 stranách ma zatiaľ neoslovila, no uvidíme, ako to bude ďalej pokračovať.

      Odstrániť
  5. Ani jednu z těch knížek jsem nečetla, ale věřím, že se u nich skvěle odreagovává. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. jo jo presne tak, po prečítaní ti ešte nejaký čas zostanú v hlave emócie z knihy

      Odstrániť
  6. ani o jedné knížce jsem ještě neslyšela ale musí být dobré :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. tiež rada čítam, no k týmto knihám som sa nedostala :)

    pozývam ťa na môj blog:
    styllin.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Ani jednu jsem nečetla, ale 2. jsem si zapsala a kouknu po ní v knihovně ;)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!