Ako vyzerá môj bežný deň..

By Zuzulienka - 2.3.13

Dobré ránko. Konečne sme sa zobudili do slnečného rána. Dnes tu mám pre vás trošku príspevok zo súkromia a to v podobe postu, ako vyzerá môj bežný deň. Rozdelila som ho na dve časti: Pracovný deň a Víkend. Tak nech sa páči :)


Pracovný deň

V pracovný deň vstávam skoro .Už 5:30 mi zvoní budík, chcem-nechcem vstávam, nasleduje ranná hygiena a umytie vlasov. Tie neumývam každý deň, ale tak 3-4 krát v týždni ráno určite. Vtedy sa mi dajú najlepšie upraviť, sú nadýchané a svieže. Je to úplný rozdiel, ako keď si ich umyjem večer – ráno sú potom strapaté, uležané a neforemné.

Po umytí a ľahkom vysušení vlasov sa nalíčim, čo mi zaberie zhruba 10 – 15 min. Vyvetrám a medzitým okolo šiestej nasledujú raňajky. Pripravím si kávu, natriem pečivo a v kľude ho zjem. Oblečiem sa, upravím vlasy, navoniam, pripravím nejakú desiatu, zbalím kabelku a idem vytiahnuť auto. Približne 6:45 – 7:00 vyrážam do práce. Prídem medzi 7:30 – 8:00. Pracovný čas mám flexibilný, takže by som kľudne mohla prísť na deviatu, ale vážne sa mi tam potom nechce byť do piatej. Tak radšej chodím pred ôsmou.

Popracujem si 8 hodín v kancli, niekedy to ide pomalšie, niekedy rýchlejšie. Deň prejde, je 16:00 hod a ja si pomaly začnem baliť švestky domov. Niekedy idem po práci ešte nakúpiť, alebo pobehať nejaké obchody, ak sa mi chce a je čas, alebo si zájdem na kávičku s kamoškou. Je to naozaj rôzne. Prídem domov okolo 17:00 (samozrejme, keď už nenakupujem a ani nesedím na kávičkách, či nemám iné plány, ak áno, prídem okolo 19:00). Po príchode sa samozrejme prezlečiem, ak je treba, umyjem riad, či upracem a dám dokopy byt. Večer ešte buď na niečom pracujem alebo oddychujem a venujem sa záľubám.

UT, ŠT – snažím sa v tieto dni cvičiť (+ víkendové dni). Čaká ma vždy cvičenie zhruba 45 min, potom sprcha, hygiena, odlíčenie. Po cvičení okolo siedmej buď ešte pracujem, alebo sa venujem blogu, či si niečo čítam. Tak isto aj v iné dni, keď necvičím sú moje aktivity podobné: práca, blog, internet, knihy, kávička s kamoškami...

V stredu chodievam na taký väčší potravinový nákup, aby som potom vo štvrtok večer mohla navariť. Je to jediný pracovný deň, kedy varím. Okrem toho varím cez víkend.

V piatok po práci mám úplný oddych, ležím, vegetím, pozerám telku, čítam si, som na blogu, či na nete, venujem sa priateľovi.

Do postele idem väčšinou okolo jedenástej, samozrejme predtým ešte večerná hygiena, odlíčenie, sprcha, zuby a šup do postieľky.


Víkend, alebo iný voľný deň

Vstávam približne okolo 7:00 – 7:30, proste sa vyspím a vstanem. V žiadnom prípade sa mi nechce vylihovať. Je to pre mňa zabitý čas a rána, keď nikam nemusím – milujem. Po zobudení sa však predsa len váľam s drahým asi 10 minút v posteli – milujem tieto spoločné ranné chvíľky a potom už vstanem, dám na seba župan a idem nám pripraviť raňajky – pre mňa klasiku – káva a pečivo a pre neho, ako kedy – často praženica, hemendex, vločky – má to pestré. Popri raňajkách si pozrieme nejaký film, ja si pozriem aj vás blogerky, čo máte nové, poprípade pripravujem si nejaké články. Niekedy sa po raňajkách vrátim späť do postele a čítam si knihu. To sú také chvíľky, ktoré zbožňujem.

Okolo deviatej sa konečne oblečiem, začnem upratovať, vyvetrám, umyjem riad. Ak treba zájdem nakúpiť, či navarím alebo niečo upečiem, ak nie, tak si vychutnávam voľný čas. Ten trávim dosť často pri pc, buď pracujem, alebo si surfujem, pri knihách, pri mojich poznámkach, diároch, blogu a vašich blogoch, alebo aj domácimi prácami. Popritom stíham nakladať a vykladať práčku. Večer okolo piatej cvičím – aj v sobotu aj v nedeľu (priznám sa, že nie vždy). Občas si vyrazíme do kina, alebo na nejaké spoločné nákupy, či návštevy, a keď bude teplejšie, tak to budú zase rôzne výlety, či kúpalisko. A víkend preletí vždy ako voda.


Možno sa vám to celé zdá veľmi nalinkované, či dokonca nudné, ale nie vždy je to všetko tak. Každý deň je naozaj iný a každý deň ma baví, aj keď možno niekomu sa zdá môj program nudný :)

Ako vyzerá váš bežný deň? Vstávate tiež tak skoro?

Krásnu slnečnú sobotu :)

  • Share:

You Might Also Like

22 komentárov

  1. Uf máš to systematické :D Ja mám zas úplný opak, vylihujem pokiaľ sa dá v posteli, niekedy tam aj raňajkujem. V práci to mám dosť voľné takže začínam kedy to uznám za vhodné ale o 8:00 sa len otáčam na druhý bok a ešte pred prácou cvičím pilates :) Varím 3x týždenne a na víkendy idem väčšinou niekam preč. Mám rada ľudí čo majú povinnosti pekne zoradené vždy viem čo od nich môžem očakávať :) sú väčšinou tí zodpovednejší.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja tiež nemusím chodiť do práce tak skoro, ale radšej to tak robím a potom môžem skôr odísť a mať zvyšok dňa pre seba :)
      Fuha a pilates ta obdivujem, mne by sa ráno cvičiť nechcelo, síce cez vikendy občas ráno cvičievam, ale aj to až okolo 9tej, ked som už naranajkovaná.

      Odstrániť
  2. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Nechápu, jak můžeš vstávat tak brzo o víkendech :D Kdyby to šlo, prospala bych celý den :D
    www.lettertomywardrobe.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. hehe, to ja zas nechápem, ako može niekto spať do dvanástej :) pre mňa je to proste zabitý čas a ked mám volný deň tak ho chcem využiť inak ako spánkom. Proste ja sa o tej siedmej zobudím a mne sa naozaj už nechce spať :) to by som sa tam len zbytočne prevalovala :)

      Odstrániť
  4. Máš to fajn :) Ja napríklad cez víkendy si rada pospím až do deviatej :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tak to sa u mňa stane možno vtedy, ked som hore do druhej, či dlhšie :)

      Odstrániť
  5. Som zástanca toho, že čím skôr vstanem, tým viac urobím :). A napriek tomu sa niekedy neviem vytrepať z postele skôr ako o desiatej :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no presne zdieľam podobný názor... Mne sa tiež občas nechce z tej postele vstať, ale nechce sa mi ani spať, a ani tam len tak ležať. Tak urobím to, že vstanem :)

      Odstrániť
  6. Bylo fajn přečíst si jaký program dne má někdo jiný :) Já vstávám o půl 7 a o víkendu až tak o pul 9 :) Nejsem ranní ptáče, ačkoli se o to neustále snažím :)
    Just be yourself by Petra

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tiež by som rada vstávala o pol siedmej, ale to by som sa do práce dostala až okolo pol deviatej a to znamená, že by som tam musela byť do piatej. Takže u mna radšej skôr, ako neskôr :)

      Odstrániť
  7. po precitani tohto clanku som sa rozhodla mat pekne pohodove rana :D t.j. ze si vstanem a v klude sa najem, namalujem atd. Kazde rano vstavam 5:10 takze si budem musiet budik presunut na 4:45 aspon :D co bude zo zaciatku tazke ale tak dufam, ze to zvladnem :D
    a nezdal sa mi tento clanok nudny :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. fíha, tak vstávaš ešte skôr ako ja. Držím palčeky, nech sa ti darí mať pohodové rána. :)

      Odstrániť
  8. Pěkný článek, takové osobní mám nejradši :-) Já od té doby, co jsem vstávala na brigádu ve 4.30, tak se i o víkendu budím před 7, ale nevadí mi to, aspoň za ten den víc stihnu :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. dakujem. Fuuu pamatám si tiež jednu brigádu, a vstávala som myslím o štvrtej. Hrozné to bolo.

      Odstrániť
  9. Zabilo by mě vstávat o půl 6. Já vždy ráno ležím tak do 7:15 a pak vůbec nestíhám. :D A takto naplánované nic moc nemám, i když bych chtěla. Spánek je prostě silnější. :D :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no je to ťažké vstávanie o pol šiestej, ale ked chcem z práce skor odisť, tak musim aj skor prist a to proste u mna vyhráva ...

      Odstrániť
  10. Moc krásné :).
    Líbí se mi, že vstáváš brzičko a užíváš si rána...já vstávám tak o 1,5 dřív než odcházím. Nesnáším pospíchání..jsem hrozně nevrlá, když mám ráno hektické.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. dakujem :) mám to podobne, tiež hodinu a pol predtým ako odídem vstávam a to niekedy dokonca aj tak nestíham. :D

      Odstrániť
  11. ty si ako ja:) tiež mám dnes voľno a už od 6:20 som hore a od 7:00 som vstala z postele:) nedokážem vylyhovať v posteli:)
    Veronika

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Máš to riadne pestré a vôbec to nevyzerá nudne, práveže sa mi zdá, že toho dosť stíhaš:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  13. wow, to víkendové ranní vstávání bych nedala... jsem spíš noční tvor než ranní ptáče, takže chodívám, i přes všední dny, spát mezi 4-5 :-)) a podle toho také vstávám :-)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!