Balerínky - milované aj nenávidené

By Zuzulienka - 26.3.13

Tento článok ma napadol po víkendovom obliehaní obuví, kde na prekvapenie v jednej z nich bol obrovský výber krásnych, zaujímavých a cenovo dostupných balerínok. Odkedy sú vlastne balerínky medzi nami a odkedy sa stali obľúbenými?
Chlapi ich vraj na nás nenávidia, ale ja ich beriem ako akési vykúpenie pre nás vysoké ženy.


Zo začiatku, keď sa začali objavovať na predajných pultoch, tak sa mi vôbec nepáčili. Prišli mi čaptavé, neforemné a deformujúce nohu. Časom sa mi ale zdá, že ponuka sa veľmi zlepšila a dnes dostať baleríny rôznych tvarov, veľkostí, farieb a myslím, že ženy si ich celkom obľúbili. Nebolia po nich nohy tak, ako po opätkoch, A dajú sa nájsť aj také, čo opticky chodidlo skrátia, pretože v niektorých naozaj vyzerá hrozne.

Ja osobne som balerínkam prišla na chuť až kedysi minulé leto, kedy som si kúpila svoje prvé, dokonca o pol čísla menšie, ako bežne nosievam (čo ma veľmi potešilo), boli veľmi pohodlné, ale teraz už len dožívajú. Škoda, boli fakt super, no toľko som ich nosila, až sa fakt zničili. Tak to dopadne s mnohými mojimi obľúbenými vecami.
Môžete ich vidieť na fotke, aj keď len z diaľky, bohužiaľ ich detail nemám :(

Ja v balerínkach :)
A teraz nedávno, teda cez víkend som si kúpila svoje druhé balerínky v živote. Aspoň teda neviem o tom, že by som ich kedysi mala viac. Čo som vlastne nosila dovtedy? Rôzne sandálky, šľapky, lodičky...

Moje najnovšie...
A čo je dôležité pri nákupe balerínok?
Keďže ich je na trhu naozaj množstvo, je niekedy ťažké si vybrať. O tom som sa sama presvedčila tento víkend. Ale určite treba pozerať na kvalitu. Niektoré balerínky sú totiž zdraviu viac škodiace ako prospešné. Nemajú totiž žiadnu podrážku, nijako tvarované vnútro pre nohu a tak po celodennom nosení môžu spôsobiť viac bolesti, ako radosti. Sú preto možno skôr vhodné na krátke vzdialenosti, či na nosenie v kancelárii. Inak je určite dôležité vybrať si balerínky s pevným a tvarovaným spodkom, také, čo vás už pri skúšaní nikde netlačia, sedia vám a naozaj sa v nich cítite dobre. Nie všetky topánky sa časom roztiahnu, tak ako nám tvrdia predavači. Avšak je mi jasné, že nie vždy pozeráme na tieto aspekty, ale vyberáme si v prvom rade podľa toho, čo sa nám páči vizuálne, a až potom hľadíme na to, ako nám balerínka sedí a nakoniec na to, akú má celkovú kvalitu.

Iste je dôležitá aj cena. Mne osobne sa zdá veľa dať za obyčajné balerínky viac ako 20 €. Nemyslím si, že majú naozaj takú cenu. Možno keby akurát tak boli pozlátené, či vybíjané drahými kameňmi :)

Čo vy a baleríny? Milujete alebo nenávidíte? Koľko ich vlastníte?
Želám vám krásny deň.

  • Share:

You Might Also Like

24 komentárov

  1. Já mám balerínky moc ráda, nosím je už asi 5 let a pro mě to jsou jedny z nejpohodlnějších a nejhezčích bot. Hodí se ke všemu, jak ke kalhotám, sukni, tak i k šatům. A já jsem právě ve stavu shánění kožených balerínek, aby mi nějakou dobu vydržely a byly trošku pevnější :) Jinak vlastním asi 6 párů balerínek, které ale budu muset teď na jaro protřídit a pořídit jim sourozence :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja taky balerinky miluji a nedokazi byt na jare/lete bez nich...

    OdpovedaťOdstrániť
  3. balerínky sú mojim asi najnosenejším druhom obuvi :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. balerinky su moje oblubene, mala som aj obdobie ked som ich nosila vkuse, teraz uz pomenej, asi potrebujem doplnit zasoby ;)) už nech je teda jar!! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. ja moc balerínky nemám rada, v podstate mám len jedni balerínky :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. balerínky se mi až ted poslední dobou líbí hrozně moc:) ,ale takové ty co se teď nosí taky plánuju až bude hezčí počasí ,že si pujdu nějaké koupit:)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Já balerínky miluji! Minulé léto jsem měla 5 párů a všechny letos letěly do koše, a zatím mám jen jedny. :D Každopádně jsou to pro mě nejpohodlnější boty, hned po teniskách. Můžu si je vzít jak ke kraťasů, sukni, tak i k věcěm trošku formálnějším. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Miluji balerínky! Jsou nádherné, jemné a sexy:)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Ukradla si mi článok, dnes som chcela o tomto písať aj ja. Včera som si kúpila nové balerínky. A ty žartuješ? :D Balerínky sú úžasná obuv a neviem čo by som nosila iné na jar ak nie balerínky. Aj keď, keď som bola malá mi pripomínali baletku. :DDDD

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Mně osobně se líbí balerínky s různými vzory, kytičkami...ale mám i jedny obyčejné matně žluté a vypadají opravdu krásně.

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Pro ženy nad 180 cm jsou dokonalé! ;) (vlastní zkušenost :D)

    OdpovedaťOdstrániť
  12. ďakujem za komentáre, vidím, že su balerinky medzi vami naozaj obľúbené :)

    OdpovedaťOdstrániť
  13. miluji baleríny, http://katefashionstyle.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  14. ja taky mám ráda baleríny nechápu jak se to nemuze nekomu nelibit je to proste obycejna bota a nekdo z toho dela modni propadák uz jsem teda rozhodne videla horsi boty!!

    OdpovedaťOdstrániť
  15. PASSEI, VI E GOSTEI, INCLUSIVE ESTOU RECOMENDANDO O SEU BLOG PARA AS MINHAS AMIGAS(OS)...

    http://inkedesignerstampas.blogspot.com

    https://www.facebook.com/MANOALVES2008

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Já mám taky balerínky ráda. Ale jak které :) Nějaké nejsou tak pohodlné.

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Balerínky mám hrozně ráda :-) super článek

    OdpovedaťOdstrániť
  18. Ahoj pozývam ťa na môj blog kde práve prebieha moja prvá gievaway, budem veľmi rada ak sa zapojíš aj ty! :))

    http://ishardbeme.blogspot.sk/2013/03/giveaway-i.html
    XX

    OdpovedaťOdstrániť
  19. Baleríny sa mi väčšinou páčia, závisí samozrejme od modelu. Vlastním ale len jeden pár, keďže sa k môjmu štýlu obliekania veľmi nehodia. Navyše na stojane mi pripadajú všetky úžasné, ale na mojej veľkej nohe (41) sú to nevkusné a nenositeľné lode :D :D :D

    OdpovedaťOdstrániť
  20. Ja mam baleriny len jedny. Hladala som nejake pekne čo vyformuju chodidlo, tak sa mi podarilo na jedny natrafit v salamanderi, vnutri su vytvarovane, nie uplne rovne, maju mini opatok, su kožene a krasne :) Mam sice len jedny ale stali 70 eur a su naozaj kvalitne. Inak nosim prevažne lodičky, v balerinach sa citim ako trpaslik :D

    OdpovedaťOdstrániť
  21. Dokážete si představit chlapa v balerínky? Nad 180 cm...
    https://www.mojestarosti.cz/poradna/images/mconsult/images/1648305167_feminine-mats-in-ballet-flats.jpg
    Mats

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!