Balzamy na ústa

By Zuzulienka - 28.3.13


Balzamy na ústa jednoducho milujem, ale hlavne potrebujem. Nemám rada suché pery a preto sú balzamy na ne mojou každodennou súčasťou.  Rada skúšam aj nové, no rada zostávam aj pri overených stáliciach.
Balzamov sa u mňa nachádza vždy niekoľko - jeden v kabelke, jeden v kúpeľni, jeden pri posteli, proste, musia byť stále po ruke. Nepredstavujte si ma zase ako nejakú závisláčku od balzamov, určite si nemažem pery každú polhodinu, ale balzam použijem za deň asi 3 - 5 krát. Takže žiadnou závislosťou by som to nenazvala. 


Momentálne sa u mňa nachádza týchto 6 balzamov. Ako môžete vidieť značka Balea prevažuje. Áno, ale len jeden z Balea balzamov je pre mňa super.
Začnime ale pekne od začiatku.


Balea Sensitive - s modrým obalom patrí k mojím najobľúbenejším. Má jemnú vôňu, ktorá mi pripomína vanilku, pery naozaj krásne hydratuje, a aj jeho celková výdrž je skvelá. Je top jednotkou.

Balea Swett Wonderland - balzam s vôňou čokolády je vám určite známy. Ja sama som si ho kúpila po niekoľkých skvelých recenziách na iných blogoch. No musím povedať, že je pre mňa sklamaním. Tú vôňu čokolády som si predstavovala trochu inak a pravdupovediac, neznesiem ho na perách. tá vôňa mi nie je veľmi príjemná.

Balea Never Ending Story - tak tento balzam sa mi zozačiatku páčil. No čím ďalej menej. Má takú zvláštnu mydlovú vôňu, ani neviem k čomu by som ju prirovnala, že som ho po polovičke spotrebovanie akosi prestala používať. Ani tá hydratácia nie je až taká skvelá.

Z Balea balzamov jednoznčne u mňa vedie Sensitive, ktorému naozaj nemám čo vytknúť - príjemná vôňa aj hydratácia.

Yves Rocher Repair - tak tento tenučký balzam s bambuckým maslom má naozaj krásnu nevtieravú vôňu. Som s ním celkom spokojná, pery aj hydratuje, ale ak ho mám porovnať s Baleou Sensitive tak tá hydratuje oveľa lepšie. Yves Rocher balzam je takej tuhšej konzistencie, a ťažšie sa nanáša na pery, možno aj preto mám pocit, že tá hydratácia nie je až taká ako by mala byť.

Vitalos Cherry - tak toto je môj rokmi najobľúbenejší balzam. Kedysi som používala len tento, ešte za školských čias, krásne voňal a pery zvláčnil a trošičku akoby farbil doružova. Dlhší čas som ho však potom nepoužívala a nekupovala, nejak som na neho zabudla. Až nedávno som si naň spomenula a kúpila ho. Neviem, či rokmi sa niektoré výrobky fakt zhoršujú, alebo sa mi to iba zdá, no po rokoch je tento balzam farbou vyblednutý, vôňou nie tak intenzívny a na perách s trochu mydlovou príchuťou. Alebo možno som len kúpila nevydarenú sériu :) 

Avon Care Intensive Moisture - tento medový balzam má takú stredne hustú konzistenciu, ktorú jednoducho vytlačíte na pery. Vonia krásne po mede, ak máte radi medovú kozmetiku, tak si prídete na svoje. Pery aj hydratuje, no zdá sa mi, že ten pocit hydratácie vydrží krátko.

Záverom musím dodať, že výhercom medzi mojimi balzami sa stáva.... asi už tušíte... BALEA SENSITIVE.

A aký je váš najobľúbenejší balzam? Máte niektorý z týchto vyskúšaný?

Krásny štvrtok, ja mám dnes dovolenku :)

  • Share:

You Might Also Like

25 komentárov

  1. Z tvojich mám vyskúšaný iba Vitalos, klasiku ešte z detstva:)Na balzamoch tiež ulietavam, pretože moje pery by bez nich neprežili. Súčasná topka je tento balzam od Biodermy a myslím, že ešte dlho bude:))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. vdaka za tip, skusim aj biodermu, vyzerá super :)

      Odstrániť
    2. No ono aj potom kočky v komentároch mi písali, že ho poznajú a tiež vychvaľovali...takže určite skús:)

      Odstrániť
  2. Hnědý a růžový od Balea jsem měla a paráda. Ten růžový si kupuju pořád dokola, moc mi vyhovuje ;) I když nijak extra nehydratuje, já si balzámem rty přejíždím v jednom kuse tak mi to ani tak nevadí :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ved to je jasné, každému nám vyhovuje niečo iné. :)

      Odstrániť
  3. Vitalos Cherry je úplne najlepší :))

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Balea sensitive je super, s tým súhlasím :) ja aktuálne používam balzam od Blistex a je to môj najväčší miláčik z balzamov :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. o Blistex som už počula, no ešte sa len chystám vyskúšať.

      Odstrániť
  5. Já zase ten čokoládový zbožňuju, pořád ho nosím po kapsách :-) ikdyž já mám po kapsách pořád spoustu balzámu teď v zimě :) super článek

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no ja som zase nim sklamaná, čakal som trochu inu vonu.

      Odstrániť
  6. Pre mňa je najlepšie čokoládové vajíčko z oriflemu :)
    http://sweetletty.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Mne najviac vyhovuje nechtíkový balzam Alverde, ten je úplne naj. Potom je dobrý jeden taký v kelímku z Avonu. Ale ani tento, čo tu máš ty z Avonu, neni zlý.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. mám doma Balea Sensitive, ale teraz používam Labelo a karamelové vajíčko z Oriflame.

    pozývam ťa na GA: http://sunrise-e.blogspot.sk/2013/03/druhagiveaway.html

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Zajímavý článek!:)

    Právě na mém blogu probíhá giveaway! Budu ráda, když se zapojíš:)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Ten druhý z prava <3 Zvu tě ke mně na giveaway.:)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. já právě objevuju kouzlo balzámu z Rossmanna od Isany... Konkrétně olivový a musím říct, že zatím super, za tu chvíli co ho používám se mi rty vyhladily a nejsou tak vysušené, takže za sebe určitě doporučuji tenhle :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. fiha znie to zaujimavo, akurat, že na SK nemáme predajne Rossmann...

      Odstrániť
  12. Tyto balzámy jsem nezkoušela, ale značku balea mám velice ráda. Pro mě je nejlepší panthenol (přes letní počasí) a labello soft rosó (přes zimní počasí) :)

    My Little World By Lori De Vaga

    OdpovedaťOdstrániť
  13. bez balzámu na pery si zimu neviem ani len predstaviť :D
    balzám mám všade-v práci, doma, v kabelke,v bunde,....

    OdpovedaťOdstrániť
  14. pre mna urcite klasicky jelení loj, ktorý pred nedavnom bol k dostaniu aj v Lidli.:D..som nakupila zasoby.:) Ked dojde ten tak labello urcite.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!