Citrusovo-kakaové maslo na pery Akamuti

By Zuzulienka - 26.5.13

Balzamy na pery milujeme. Pre ich vôňu, účinky, pocit na perách, ktorý nám dodávajú... Nepoznám asi ani jednu ženu, ktorá by ich nepoužívala. Avšak výber balzamu, či iného prípravku na pery by sme mali zvážiť. Hlavne preto, že pery a ústa sú citlivá oblasť, sú vchodom do nášho žalúdka a veľmi ľahko si nanášaním rôznych mastičiek a iných prípravkov na pery môžeme do tela zaviesť nechcené baktérie, či látky ohrozujúce zdravie. To sa týka hlavne kozmetických výrobkov. Tušili ste vôbec, že napr. taký obyčajný rúž obsahuje v sebe celkom slušnú dávku olova?



Preto by sme si produkty na pery mali starostlivo vyberať. Ale čo si vybrať, aby nám to prinieslo dostatočnú hydratáciu a neškodilo zdraviu? Tak v tomto prípade je určite rozumné siahnuť po prípravku v biokvalite.
A práve také je maslo na pery Akamuti. Táto značka vám možno nič nehovorí, ale je to výrobca prírodnej kozmetiky. Nedávno som vám totiž predstavovala eshop Bionatural, ktorý sa zameriava práve na predaj prírodnej kozmetiky a tou je aj kozmetika Akamuti. 

Už len samotný názov tej príchute hovorí, že musí byť skvelý a originálny. Takúto kombináciu vôní v drogérii ťažko dostanete - teda aspoň ja som sa s takou nestretla.


Balzam (alebo maslo) je v malom 15ml sklenenom kelímku. Je tak veľmi praktický do kabelky. Po otvorení môžete vidieť na prvý pohľad tuhú, no na dotyk mäkkú a ľahko sa roztierateľnú konzistenciu jemnučkej žltej farby. Vonia naozaj po citrusoch a kakau. Vôňa je jemná, skôr svieža ako sladká, naozaj veľmi príjemná.


Na pery stačí naniesť naozaj trošku (ešte menej ako mám na prste na obrázku) a hydratácia je zaručená. Nanáša sa jednoducho prstom – čo však ja vnímam trošku ako nevýhodu, nie vždy má človek totiž čisté ruky a osobne preferujem balzamy v tube. To však nič nemení na jeho účinkoch. 


Pery naozaj zvláčni, hydratuje a chráni. A navyše sa nemusíte báť ťažkých a zbytočných ingrediencií, ktoré sa dostanú do vášho tela. Pretože tento balzam je v bio kvalite, obsahuje olej z červenej palmy, éterické oleje z tropického ovocia a prírodné kakaové maslo. 

Záverom môžem povedať len toľko, že som s masielkom spokojná.

Čo poviete? Máte skúsenosti s maslami na pery? Skúšali ste Akamuti maslo na pery?

  • Share:

You Might Also Like

9 komentárov

  1. vadilo by mi, že se pro něj musí prstem, mám dlouhé nehty a všechno by mi za nimi zůstalo :D ale musí krásně vonět :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no s dlhými nechtami to môže byť problém. Ano vonia krásne.

      Odstrániť
  2. Ja som na tom rovnako ako ty a Martinka, moc nemám rada takéto balzamiky, ktoré musím nanášať prstom, aj keď zopár ich takých mám...a prírodný balzam mám myslím zatiaľ asi len od Lavery, ten čo bol v Ladyboxe...

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Vyzerá to na zaujímavý produkt. Vďaka tvojej recenzii som omrkla prvýkrát stránku Bionatural a zaujalo ma veľa vecí. Takže ďakujem za tip :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Čo sa týka prírodných produktov určených predovšetkým na pery, hovoríš mi z duše. Naozaj si málokto uvedomuje, že všetka kozmetika ktorú si nanesieme na našu pleť sa vstrebáva aj do vnútra tela a neostáva len na povrchu. Preto používam zásadne len prírodné produkty. Masielko na pery v tvojom článku vyzerá naozaj skvelo, ale pravdou je že nanášanie balzamu na pery prstami nie je veľmi hygienické a preto uprednostňujem balzamy v tube alebo tyčinke.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!