Kokosový olej Purity Vision

By Zuzulienka - 24.2.15

Kokosový olej je určite každej z vás dobre známy. Tento skvelý produkt je všestranne využiteľný, preto som sa rozhodla, že ho konečne skúsim. Priznám sa, že kokos veľmi nemusím, ale na druhej strane mi nie je ani nepríjemný. Rozhodla som sa pre Bio kokosový olej od Purity Vision. Z pestrej ponuky kokosových olejov ma zaujal najviac, navyše slovíčko BIO tomu tiež dopomohlo.


Keď mi dorazil domov balíček, vykuklo na mňa z neho obrovské 750 ml balenie kokosového oleja s jednoduchým, ale pekným dizajnom. Po otvorení ma ovanula naozaj veľmi príjemná vôňa kokosu, ktorá mi pripomína vianočné kokosové suché pečivo, ktoré robí moja mama. Konzistencia produktu je hutnejšia, je potrebné ho uchovávať v chladnejšom prostredí 10 - 20°C.

Napriek jeho hutnej konzistencii sa ľahko nanáša a rozotiera na pokožku. Už len keď do neho ponoríte prsty, poddá sa vám a vy ho ľahučko naberiete. Pokožka po ňom zostane síce mastná, preto je lepšie chvíľu počkať, kým sa vsiakne,, no zároveň je jemne prevoňaná a hydratovaná.
A práve hydratácia je to, čo moja suchá pokožka práve teraz v zime potrebuje. Preto jej kokosový olej maximálne vyhovuje, zostane po ňom vyživená, hebká a hydratovaná aj niekoľko dní.




Toho, že by ste voňali nasledujúci deň po kokose sa báť nemusíte. Ja cítim vôňu, iba po natretí nejaký čas a keďže sa natieram pravidelne pred spaním, do rána už vôňu cítiť len jemne a zatiaľ teda nikto zo mňa kokos necítil.

Kokosový olej je aj veľmi dobrým pomocníkom na suché vlasy. Odporúčam votrieť ho do ešte vlhkých vlasov, hlavne po dĺžke a ku končekom a vysušiť. Vlasy budú hebké a voňavé. Ak im chcete dopriať hĺbkovú výživu, skúste ho ešte pre umytím vlasov votrieť do korienkov a premasírujte ním pokožku hlavy.



Ak milujete masáže, môžete to nabudúce skúsiť práve s kokosovým olejom. Pokožka sa vám krásne prekrví, vyživí a bude hydratovaná. Teraz v zime je hydratácia naozaj žiaduca.

V zime trpia aj naše pery. Ak vám došiel balzam, kokosový olej zachráni aj túto situáciu. Pery ochráni pred chladom a dodá im výživu.

Okrem iného sa dá kokosový olej využiť aj ako mlieko po opaľovaní, či balzam po holení. V oboch prípadoch upokojí podráždenú pokožku a zregeneruje ju. Dokonca pomáha aj pri hojení rán, či ekzémov.

No a v neposlednom rade je Kokosový olej od Purity Vision vhodný aj kuchyni: na pečenie i varenie. Jedlám dodá nádych exotiky.
Skúste napr. upiecť zemiaky potreté kokosovým olejom, alebo si ho pridajte ráno do ovsenej kaše.

Je úžasné, ako jeden produkt dokážete využiť rôznym spôsobom. Kokosový olej je naozaj akýmsi zázrakom prírody a preto by podľa mňa nemal chýbať v každej domácnosti.

Kokosový olej od Purity Vision kúpite v eshope s prírodnou kozmetikou - Naureus.

Skúšali ste ho?

  • Share:

You Might Also Like

14 komentárov

  1. Já používám do konečků vlasů, sem tam na pleť - ale málo, a pak na smažení palačinek :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Já ho používám jako masku na vlasy, pak na podrážděné dásně a taky jsem ho zkoušela na vaření :)

    Monča

    OdpovedaťOdstrániť
  3. keďže je zdravý dá sa použiť aj ako pomôcka pri istej činnosti medzi mužom a ženou :) alebo si ho dať do úst a prevalovať s ním ako s ústnou vodou ( vraj predchádza vzniku áft, biely zuby) a ničí baktérie, plesne, kvasinky ,...

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Mám ho ráda do konečků vlasů :-) Na jiné způsoby ho moc nepoužívám...
    Stars by Lucy

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Já mám presne tento kokosový olej, akurát v takej sklenenej fľaštičke a je to najlepší pomocník do kuchyne aj kozmetickej taštičky :) Používam ho na vlasy, telo, bielenie zubov a priateľova mama si ho dáva napríklad aj na chleba :D

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Na všetko vyššie spomínané, aj na oil pulling, denne lyžička pomáha proti mykózam, a je to aj skvelý pomocník b boji proti tehotenským striám.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ja ho mám tiež doma tento kokosový olej, zatiaľ som ho skúšala len na tvár, vlasy.. ale vtedy si pripadám moc mastná :D ..takže už len po sprche, po holení noh.. a potom ešte pri masáži.. ale potom masáži sa osprchovať, pretože do rána má takú zvláštnu voňu.. možno sa mi to len zdá, neviem. :D Priateľ mi na to povedal, že do rána na mne skysne. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :D :D To je inak pravda, ja ho tiež mám a je to dosť aromatické, musím si omnoho častejšie meniť pyžamo lebo to je z toho cítiť riadne. Najprv to pekne vonia, hneď po tom ako si to natriem, vtedy je to super, ale ráno mi to už nevonia :D Asi to fakt skysne :D

      Odstrániť
  8. Ja kokosový olej používam hlavne na varenie, pečenie, smaženie, proste ho mám v kuchyni, ale už sa stalo pár krát, že som ho votrela aj do vlasov :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Já jsem si tento konkrétní kokosový olej oblíbila, protože značka prodává i balení 700 ml. Chtěla jsem něco většího, protože mě nebaví hlídat každý měsíc hladinu. Kvalitou jsem s ním spokojená, zdá se mi ještě o kousek lepší než Saloos.

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Take jsem ho mela a me teda moc nezaujal. Pouzivala jsem ho na masaz zad pritelovi. :D
    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Ja mám presne tento istý kokosový olej a je naozaj skvelý. Používam ho hlavne na varenie a pečenie, ale vraj je skvelý aj na vlasy, telo či ako pomoc proti akné, takže naozaj všestranný pomocník. :-)
    The city of fashion

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!