Moje obľúbené makeupy

By Zuzulienka - 10.9.15

Nájsť ten správny make-up pre svoj typ pleti môže byť veľký problém. Navyše vyberať z toľkých, čo sú dnes na trhu dostupné, môže byť doslova horor. No keď ho chcete nájsť, musíte skúšať, skúšať a skúšať. Ja som tiež dlho hľadala, a za posledný rok sa mi podarilo nájsť hneď 4 obľúbencov, ktorých vám predstavím.


Najpr si však povedzme nejaké všeobecné zásady o použití makupu...

1. zistite aký máte typ pleti
Keďže nie každý makeup je vhodný na každú pleť, musíte si najprv určiť akú pleť vlastne máte. Moja je suchá, citlivá, občas v T-zóne mastnejšia. Akné vôbec netrpím. Preto hľadám hlavne hydratačné makeupy, ktoré ľahučko kryjú, nezanechávajú na pleti fľaky, šupinky a vydržia aspoň 8 hodín.

2. nájdite si vhodný podkladový krém
Naniesť makeup len tak na holú tvár nie je správne. Dôležité je pleť vždy najprv očistiť, zbaviť mastnoty, potom hydratovať nejakým krémom a ideálne je, ak následne po vstrebaní krému môžete použiť ešte nejakú podkladovú bázu, ab ste vyhladili pleť a aby sa vám makeup lepšie rozotieral.
Ja používam aktuálne 3 krémy (Avon, Yves Rocher a Balea), striedam ich podľa toho, kde sa práve nachádzam (jeden mám doma, jeden u rodičov, jeden používam na cestách).

A ako bázu najnovšie používam Nivea Make-Up Starter - nie vždy, ale niekedy ju použijem. Je to ľahučký krémik, ktorý sa rýchlo vstrebáva do pokožky, vyhladí ju a dokonale pripraví na nanesenie makuepu.


3. naneste ten správny makeup
Správny makeup je taký, ktorý bude na vašej pleti pôsobiť prirodzene, dovolí jej dýchať, prekryje to, čo má, a bude jej celkovo vyhovovať z pohľadu toho, čo vaša pleť potrebuje. Môžete ho nanášať prstami, hubkou alebo štetcom. Veľa žien si pochvaľuje nanášanie štetcom, hlavne ak chcete tvár pekne kontúrovať, ja som zvyknutá na nanášanie prstami.

No a ktoré makeupy teda vyhovujú mne?

a) Loreal INFALLIBLE 24hod - odtieň 140
Tento makeup som objavila pred vyše rokom. A bola to láska na prvé vyskúšanie. Úplne mi splynul s pleťou, krásne prekryl nedostatky a dodal pleti farbu a život, čo ja bleduľa od makeupu očakávam.


b) Loreal True Match - odtieň C2 - R2 - Vanille Rose
Vďaka eshopu elnino.sk mi bol na základe typu mojej pleti odporučený tento makeup. A musím povedať, že z celej štvorice obľúbencov, je tento najlepší. Tak dokonale mi ešte nesadol žiaden makeup. Bližšiu recenziu si môžete prečítať TU.


c) Loreal Nude Magique Eau de Teint - odtieň 120 Pure Ivory
O tomto makeupe som najprv eľa čítala a počula. Až potom som si ho konečne kúpila. Môžem povedať, že mi sadol skvelo. Je úplne tekutý, pred použitím je potrebné ho pretrepať, ľahučko sa rozotiera. Taktiež ľahko kryje a keďže je celý taký ľahučký, je pre mňa ideálny na leto.


d) Astor Perfect Stay 24hod - odtieň 200 Nude
No a naposledy pred pár mesiacmi do mojej zbierky pribudol Astor (už ste si mysleli, že verím len Lorealu?) Myslím, že toto bude pre mňa ideál vhodný na zimu. Je hutnejší, krémovejší, na pleti však pôsobí príjemne. 24 hodín síce nevydrží, no povedzme si úprimne, ktorý makeup to vydrží? Mne stačí, keď ako tak vydrží 8 -10 hodín. Navyše dobre kryje, čo sa v zime zíde, pretože pokožka je vtedy viac vystavovaná nepriaznivému a chladnému počasiu.


Povedzte, ktorý je váš top make-up?

  • Share:

You Might Also Like

14 komentárov

  1. ja mám presne taký istý typ pleti a mne vyhovuje rimmel :) môžem sa spýtať aký podtón majú tieto makeupy? žltý či ružový? :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. true match a eau de teint sú do ružova a zvyšné dva asi skor do žlta.

      Odstrániť
  2. Make-up Infallible je úžasný, též to byla láska na první vyzkoušení :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Krom toho Astoru, který chci ale taky vyzkoušet, mám ostatní tři taky moc ráda. True match používám hlavně v zimě, protože ho mám v odstínu C1, který je ultra světlý, takže pro mě na zimu ideál a Nude magique taky používám v létě. A Infallible používám většinou na podzim, protože po zimě, kdy jsem bílá jak stěna, je na mě docela žlutý, ale jinak je super =). Navíc mám ještě oblíbenej od Rimmel Match Perfection, který používám stále už několik let.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Momentálně mám oblíbený Loreal v tubě, teď přesně nevím název ale je to poměrně novější make-up.

    www.lucieglam.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ja bych chtela vyzkouset nejaky od lorealu. Diky za tipy.
    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  6. S True match a Infallible mám výborné zkušenosti, oba to jsou mé oblíbené makeupy. Nude Magique Eau de Teint mně hodně láká, rozhodně bych ho chtěla vyzkoušet.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Mám makeupy od Astoru a tie si chválim☺ ja mám skôr mastnejšiu pleť a trpím akné. Aký makeup je podľa teba dobrý?

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Já mám z těchto makeupů zkušenost pouze s True Match od Loreal, který mám moc ráda a skvěle mi sedí. Škoda jen, že se u nás v drogeriích nedostává těch vhodných odstínů a většina lidí pak musí hledat na internetu.

    Colourful Elysia

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Veľmi pekný článok Zuzi. Mám pocit, že ja ten správny make-up stále hľadám. Už som tiež vyskúšala niekoľko drahších i lacnejších z drogérie. Je tu však jeden, ku ktorému sa pravidelne vraciam a to Loreal True Match :)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Astor Perfect Stay 24hod je úplne super

    OdpovedaťOdstrániť
  12. ja som si práve tento týždeň kúpila ten astor :) som bleduľka a rimmel make-upy mi už prestali vyhovovať. Páči sa mi ako sadne na pokožku, nie je "ťažký" a strašne príjemne sa rozotiera ... zatiaľ som s ním veľmi spokojná! :) tiež som ho kupovala hlavne kvôli tomu, že ide zima a potrebujem bledší odtieň :)

    LadyinBlack

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!