Bez parabénov, silikónov a sulfátov?

By Zuzulienka - 28.9.16

V dnešnej dobe nie je núdza o kozmetické prípravky akéhokoľvek druhu. Milión značiek, typov, kategórií, jednoducho človek sa v tom niekedy stráca. Je ťažké si vybrať tú správnu starostlivosť. Áno, môžete jednoducho vojsť do obchodu a kúpiť si ten najlacnejší produkt, alebo ten, na ktorý ste včera videli tú úžasnú reklamu.. Ale mnoho z nás však dnes už uvažuje iným spôsobom. Nechceme len tak hocičo, ale hľadáme, čítame a sme ochotní si za starostlivosť aj priplatiť.



Týka sa to aj vlasov. Šampónov je na mraky, no ak chceme naozaj krásne a zdravé vlasy, hľadáme taký, ktorý dá našim vlasom viac. Viac v tom zmysle, že ich nielen vyčistí a osvieži, ale regeneruje, hydratuje, prevonia a hlavne nezaťaží zbytočnými látkami. Že aké sú to tie zbytočné látky? Určite ste už veľa čítali o parabénoch, silikónoch, sulfátoch a iných ingredienciách, ktoré vraj spôsobujú rakovinu. Či je to pravda, neviem, ale počula som o tom už aj ja.
Dnes už nie je problém zohnať šampón bez silikónov, alebo iný produkt na vlasy bez sulfátov. Neskúmala som, či ich je dostať v bežnej drogérii, no v istých eshopoch ich kúpite bez problémov. A nielen šampóny, ale aj inú starostlivosť o ne v podobe olejíčkov, masiek a iných produktov.

Umývanie...
Umývanie vlasov bola u mňa kedysi každodenná záležitosť. Milujem totiž pocit čerstvo umytých vlasov a na druhý deň to už proste nie je ono, aj keď ešte nie sú mastné. Keďže som momentálne na rodičovskej dovolenke, na nejaký čas som prestala vlasy umývať každý deň (myslím, že každá mama to pozná). No akonáhle sa mi dostal do rúk tento šampón a začala som ho používať, aj frekvencia umývania sa u mňa zase zvýšila.



Šampón ARGAN SUBLIME je totiž taký jemný, že je vhodný na každodenné používanie a vaše vlasy nijako nezaťaží. Veď ako by aj mohol, keď neobsahuje žiadne parabény, silikóny ani sulfáty. Stále sa pýtate, na čo tie látky vlastne slúžia? Tak v rýchlosti:

- sulfáty - spôsobujú penivosť, majú čistiacu schopnosť, avšak pokožku zbytočne vysušujú
- silikóny  - sú zodpovedné za hladkosť, hebkosť a podporujú lesk. V podstate vlasy akoby obalia a tým redukujú ich krútenie sa kade-tade.
- parabény - sú to konzervačné látky, ktoré zabraňujú rozmnožovaniu baktérií a udržujú vlasy dlhšie čisté.


Tak už máme v tom jasno, no možno si teraz poviete, že ako teda taký šampón bez tohto všetkého vlastne čistí a umýva??? No jednoducho. Výrobcovia sa tieto látky snažia nahradiť inými podobnými, ale neškodnými, alebo aspoň menej škodlivými.

Šampón vlasy hydratuje, regeneruje a revitalizuje. A to aj vďaka marockému arganovému oleju, ktorý je podľa mňa jednou z najlepších ingrediencií v prípravkoch na vlasy. Napriek tomu, že neobsahuje sulfáty, jemne pení a vlasy pekne vyčistí. Po umytí sú pružné, svieže, lesklé, ľahko sa upravujú a myslím, že keby som zo svojho takmer každodenného rituálu vypustila ešte fén a žehličku na vlasy, tak by som sa dopracovala k ešte lepšiemu výsledku.

Po umytí...
Ale kompenzujem to celé aspoň nejakou starostlivosťou po umytí. Najradšej s olejčekom, či elixírom ARGAN SUBLIME. Dá sa použiť na niekoľko spôsobov - pred umývaním vlasov, po umytí, či kedykoľvek počas dňa.


Ja som zvyknutá už veľmi dlho používať olejček do vlasov po umytí. A tak používam aj tento elixír. Ešte do mokrých, len uterákom vysušených vlasov ho votriem po dĺžke. Opatrne s ním, pretože priveľké množstvo môže spôsobiť, že vlasy budú pôsobiť mastne. Mne stačia na dĺžku 3 stlačenia pumpičky. Vlasy sú po ňom lesklé, hydratované, ľahšie rozčesateľné a zdravšie. Niet sa čomu čudovať, arganový olej je malý zázrak a nesmie chýbať ani v tomto elixíre.

Veľké plus dávam obom produktom aj za vôňu, pretože milujem, keď kozmetika pekne vonia. A áno, aj vlasy zostanú po nich krásne voňavé.



Ja som teda s touto dvojicou maximálne spokojná. Používam ju už niekoľko týždňov a vlasy sú krajšie, hydratované, vzdušné a mám pocit, že akosi menej už padajú.

Máte už aj vy svojich obľúbencov bez parabénov, sulfátov a silikónov?
Túto kúpite na www.kozmetikastella.sk

Krásny deň!

  • Share:

You Might Also Like

5 komentárov

  1. No musím říct, že tohle mě vazně zaujalo :)
    Miska blog

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ešte som o tejto značke asi nepočula, ale vyzerá dobre. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Sice neobsahuje parabeny, ale i tak je dost nacpaná složkami, které na pokožce a vlasech nemají co dělat.
    Ale všimla jsem si, že na blogu propaguješ spoustu agresivní "kosmetiky" vyloženě nabouchané chemikáliemi a to i před časem v těhotenství. Jako matka bych se o složení trochu více zajímala.
    M.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Milý anonym, výber kozmetiky -bio,..-nebio,...-natur, je rozhodnutie každej z nás. Niekto používa "čistú vodu" a niekto si vlasy umýva šampónom. A keď tak siahne po najšetrnejšom,najjemnejšom, a to tento šampón na 100%. Práve to prírodné v kozmetike mnohým spôsobuje alergie a kožné problémy a nemusí byť to pravé orechové.
      http://www.mhslovakia.sk/index.php/informacie/napisali-o-nas/84-o-bio-kozmetike
      Tento šampón je napriek tvojim slovám považovaný za bezproblémový a vhodný na každodenné umývanie vlasov.

      Odstrániť
  4. Dobry Den, viem ze tento clanok ma 2 roky, ale aj tak by som rada opravila obrovsku chybu. Sampon rozhodne obsahuje SULFATY - hed ako druhu zlozku. Sodium C14-16 Olefi Silfonate je sulfat ako vysity.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!