Ako na očné linky - môj postup, tipy a odporúčania...

By Zuzulienka - 21.5.17

Oči sú to, čo si na vás druhý človek všimne ako prvé. A keď sú ešte pekne nalíčené, tak si získajú dvojnásobnú pozornosť. Taká linka na očiach s nimi dokáže doslova zázraky, zvýrazní ich a dovolí im vyniknúť. Ak ma už dlhšie sledujete viete, že linka na očiach je súčasťou každého môjho líčenia. Bez linky si proste pripadám ako nenalíčená.


Väčšinou používam čierne alebo hnedé, no keď mi prišla táto bohatá a  farebná zásielka z Dermacolu, veľmi som sa potešila a nevedela sa dočkať líčenia s nimi. Tak som si pre vás pripravila zároveň taký menší manuál, ako nakresliť linku, niekoľko typov liniek, ktoré používam ja a zároveň aj to, ktoré farby liniek sa pre akú farbu očí hodia.

1. Ako nakresliť linku
Na internete nájdete množstvo videí, návodov a postupov, ako si nakresliť peknú linku. Ja som sa pri kreslení linky nikdy týmito postupmi neriadila, pretože všetky väčšinou začínajú tak, že najprv nakreslia zobáčik vo vonkajšom kútiku oka a potom pomaly dokresľujú. Prepáčte, ale mne to takto príde zbytočne komplikované a linku by som mala oveľa roztrasenejšiu, ako ju mám, keď ju kreslím podľa svojho spôsobu.

Ja začínam vždy od vnútorného kútika a ťahám až von podľa toho, akú dlhú linku chcem. Nie je podstatné nakresliť linku jedným ťahom, ja ju pokojne obkreslím a dorovnávam aj niekoľkokrát kým som spokojná, linka je rovnomerná a nakreslená tesne pri mihalniciach. Samozrejme si pritom druhou rukou trochu pridŕžam a napnem viečko (aj keď viem, že by sa to nemalo).


Veľakrát som sa stretla s tým, že je ťažké takýmto spôsobom nakresliť peknú linku. No všetko je to len o praxi. Takže trénujte, skúšajte, nebojte sa toho. Linky na horné viečko si líčim asi len posledné 2 - 3 roky, predtým som používala len spodné linky. A za ten čas som si zvykla používať niekoľko liniek, ktoré obmieňam podľa nálady.

Nehovorím, že sú dokonalé, ale na bežný deň stačia a priznajme si, nikto vašu linku nebude skúmať zblízka, takže ak sa vám aj podarí nejaký ten jemný hrbolček, alebo je trošku nerovnomerná, vôbec sa tým netrápte, pretože si to nikto nevšimne.


2. Aké ceruzky použiť na linku?
Kedysi bola na trhu jedna klasická kajalová ceruzka a všetky ženy museli byť spokojné. Dnes si môžete vybrať - klasické drevené, automatické, gélové, fixové, púdrové atď. Naozaj široký výber. Osobne mám najradšej linky gélové, no dlhú dobu som bola verná aj automatickým vysúvacím ceruzkám. V úplných začiatkoch svojho líčenia som používala klasické drevené ceruzky.

Akú si vyberiete, je naozaj len na vás, pretože každému vyhovuje niečo iné. Verím však, že všetky očakávame od linky na oči jedno: aby dlho vydržala a nerozmazávala sa.

Čo by ste povedali na 12-hodinové a 16-hodinové ceruzky od Dermacol? Presne o tých vám pár slov poviem, pretože presne tieto ceruzky obsahoval balíček, ktorý som vám spomínala v úvode.

Balíček obsahoval 2 druhy ceruziek na oči - klasické drevené 12h a vysúvacie 16h.

Výrobca tvrdí, že ceruzky majú vysoké množstvo intenzívnych farebných pigmentov, vďaka ktorým linku hravo nakreslíte. Ich krémová textúra zaručuje, že vydržia na vašich viečkach tak dlho, ako uvádzajú.

Dermacol 12h True Color Eyeliner
Ceruzky dostanete celkovo v 8 odtieňoch, ja som mala možnosť vyskúšať 5:


Krásne, väčšinou zemité farby, v podobe drevených ceruziek s vrchnáčikom. Linka sa s nimi kreslí dobre, sú mäkké, no musíte ich mať dobre zastrúhané. Sľubujú výdrž až 12 hodín, môžem potvrdiť, vydržia toľko, no nie bez rozmazávania. Trošku sa mi na horné viečko po niekoľkých hodinách obtláčajú.

Dermacol 16h matic Eyeliner
Tieto ceruzky dostanete len v 3 odtieňoch. Pre mňa celkom oku lahodiace: čierna, tmavomodrá a biela.



Tieto linky sú už o niečo lepšie, či majú 16hod výdrž nemám otestované, pretože to by som si musela nalíčiť linku už o 6-tej ráno a mať ju nalíčenú do desiatej večera a to sa mi zatiaľ na materskej nepodarilo splniť :-D

Celý deň však vydržia určite, ak ich nalíčite a necháte dobre zaschnúť (čo by malo by tak do minútky), tak sa ani neobtláčajú. Navyše sú vodeodolné. Páči sa mi aj automatický výsúvací systém, netreba nič strúhať, ceruzka je vždy pripravená :-)



3. Aké linky používam?

a) tenká linka - úplne tenučká linka vedená tesne pri mihalniciach. Na túto linku musíte mať poriadne ostrú ceruzku. Môžete ju ukončiť tam, kde sa končí viečko, alebo potiahnuť až von


b) hrubá linka - tak tu nemáte čo pokaziť. Ak sa vám podarí urobiť hrbolček, alebo roztrasenú linku, tak ju rpsote ešte viac rozšírite a ukončíte jemným kosáčikom.


c) klasická linka - nie je ani príliš tenká, ani hrubá, je taká akurát. Vhodná na deň, aj večernú párty. Mám ju asi najradšej a používam ju najčastejšie.


d) dvojitá linka - je to linka na hornom a spodnom viečku, ktoré na konci nie sú spojené, ale každá si ide svojou cestou. Na fotke je trošku nepodarená...


e) celé oči orámované linkou - takúto linku používam, ak chcem výraznejšie líčenie. Orámujete celé oko, hore môžete výraznejšie a dolu trošku jemnejšie.


4. Aká linka sa hodí k mojej farbe očí?

Čierna linka sa hodí ku každej farbe očí, no nie každý si na ňu trúfne. Je totiž dramatická a oči riadne zvýrazní. Aj keď stretla som sa už aj s názormi, že vraj oči zmenšuje, no ja ten pocit nemám.

hnedé oči - môžete si dovoliť všetko, ale zelená ich zvýrazní najviac. A ako jediné sa nemusíte báť ani námorníckej modrej.
modré oči - sú najkrajšie so striebornými linkami, no aj smaragdová zelená je pre ne vhodná
zelené oči - vyniknú s fialovou a ružovou
sivé oči - zvýrazní najlepšie bordová linka

moje oči a smaragdová zelená

A čo biela??? Biela linka slúži ako akýsi rozjasňovač, zväčšovač, preto je dobré ju aplikovať na spodné vnútorné viečko. Váš pohľad prejasní a oči opticky zväčší.

Ako ste na tom vy s očnými linkami? Používate? Aké?
Krásny dník!

  • Share:

You Might Also Like

8 komentárov

  1. Horní linku si dělám občas. Ovšem dolní černá, to je pro mě klasika, bez ní si připadám taková nevýrazná. A když horní, tak si dělám jen obyč tenkou bez nějakých zobáčků. Moc mi nejdou a nemám na to ani nervy, navíc se v tom ani moc necítím :D A když tedy tu horní, tak buď též černou, nebo ráda sahám i po barevných. Mám hnědé oči a opravdu mi přijde, že můžu sáhnout po čemkoliv a modrou mám také ráda :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovedaťOdstrániť
  2. musím povedať, že si ju robíš naozaj pekne :) podľa mňa je základ mať hlavne dobrú ceruzku alebo všeobecne linku :) a potom už len prax :)
    MakeUpByVeo

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ach jo a já jsem zrovna ten retard co oční linku neumí :D asi budu muset začít trénovat!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tyjo, tak na linky jsem totální nemehlo. Máš je naprosto boží! jinak nejvíce se mi líbí ta tmavě modrá.BEAUTYPUSINKA

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ja asi najviac použivam čiernu, klasika ale nosievam aj hnedú či modrú :) teba sa hodí asi každý typ linky:)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. wow, to sú krásne farby, a rady, :) ja používam väčšinou čiernu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Díky za super návod... Linky zrovna moc nezvládám a je fajn vidět i na fotkách, jak by měly správně vypadat :-) Moc dík a pěkný den, Pavlína.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Ja tenujem a trenujem a vysledok nikde 😄😄musim vyskusat ten tvoj sposob :), lebo tvoje linky vyzeraju naozaj super :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!