Kozmetické produkty, ktoré nepoužívam

By Zuzulienka - 22.8.17

V kozmetickom priemysle je toľko vymožeností, o akých sa našim mamám a babičkám ani len nesnívalo. Všetko má však svojich priaznivcov aj odporcov, a inak tomu nie je ani v tejto oblasti. Každá z nás si obľúbi určité kozmetické produkty a nedá na ne dopustiť a potom sú tu naopak také, ktorým sme neprišli na chuť, neoslovili nás, alebo sú proste pre nás zbytočné.


Zistila som, že takých produktov je u mňa niekoľko a tak vznikol tento menší zoznam. Sú to produkty, ktoré som možno niekedy skúsila, no celkovo mi ich používanie pre mňa príde zbytočné, alebo mi proste nevyhovuje ich aplikácia.



Ceruzky na pery
Rúže na pery milujem. Viem, že s ceruzkami sa dajú pery krásne ohraničiť a rúž vyzerá krajšie a lepšie, no možno 2-krát v živote som takúto ceruzku použila. Akosi som lenivá na celkovú takúto aplikáciu a radšej pery len rýchlo pretriem rúžom, akoby som sa mala piplať ešte aj ceruzkou.

Odličovacie mlieko
Tieto mlieka sú vraj na odličovanie skvelé pre suchú pleť, ale ja ich nemám rada. S mliekom mám pocit, že musím čistiť donekonečna, aby pleť bola naozaj čistá. A veru to s ním aj dlhšie trvá, ako s takým gélom, ktorý spolu s vodou dokonale vyčistí bez chybičky.


Odličovacie obrúsky
Akékoľvek vlhčené obrúsky na utieranie kadečoho som si obľúbila a používam ich všade. No vlhčeným, ktoré slúžia na odstránenie makeupu, neviem prísť na chuť. Aj keď sú skôr určené na výnimočné odličovanie napr. na dovolenke, ja osobne si radšej zoberiem svoj overený prípravok a odličovacie tampóny.

Hubky na makeup
K akýmkovek hubkám mám odpor. Je to pre mňa vec, kde sa baktériám perfektne darí rásť a používať také niečo na pleť mi vôbec nie je po chuti. Áno viem, veď po použití sa umyjú, no to je ďalšia vec, s ktorou by sa mi nechcelo zdržiavať. Najradšej na makeup používam prsty, tie sú následne aj rýchlo umyté a makeup mám tak najlepšie pod kontrolou


Fixátor na makeup
Tak toto, mne ako človeku, čo makeup používa skôr na to, aby pleť ožila a nebola taká bledá, ako na zakrývanie nedokonalostí, príde ako úplná zbytočnosť. Hlavne teraz na materskej dovolenke, kedy makeupu používam minimum. Možno na nejakú párty, akciu, svadbu, alebo neviem kde, to je super vec, no aj tak som ju ešte nikdy nepoužila a ani neplánujem kúpiť.

Umelé riasy
Každodenná súčasť niektorých žien, no ja som ich mala na sebe asi iba v deň svadby. So svojimi mihalnicami som zatiaľ spokojná, no v budúcnosti túto možnosť nevylučujem.


Kondicionéry na vlasy
Raz dávno som kdesi čítala, že kondicionéry zbytočne zaťažujú vlasy. Odvtedy som ich prestala používať a div sa svet, odvtedy sa moje vlasy aj menej mastia. Na vlasy radšej použijem nejaký olejček, alebo občas aj výživnú masku.

Tuhé mydlá
Kedysi iné ani neboli, teraz je toľko prípravkov rôznych druhov konzistencií, že asi ani nepoznám človeka, ktorý sa umýva s klasickým tuhým mydlom. Ja im v dnešnej dobe neviem prísť na chuť a taký gél, či pena na sprchovanie mi príde hygienickejšia.


Bázy pod očné tiene
Pre človeka, ktorý tiene použije raz za 2 týždne, možno aj menej a aj to len v minimálnom množstve - totálna zbytočnosť.

Čo je u vás kozmetická zbytočnosť, alebo čo vôbec nepoužívate???

  • Share:

You Might Also Like

13 komentárov

  1. Super článok :) Takmer so všetkými bodmi sa s tebou zhodujem, okrem hubky na make-up, kondicionéru na vlasy a fixátoru na make-up. Ja sa zase úplne zaobídem bez laku na vlasy a čo nepoužívam absolútne vôbec sú kliešte na mihálnice.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tuhá mýdla používám na ruce, i když tekuté mám mnohem raději. Vlasy mám dlouhé a bez kondicioneru se mi bblbe rozcesavaji, takže ten za mě ano. Tužky na rty a mléka ale také nepouzivam.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Skvelý článok a hlavne, originálny! Rovnako ako ty, aj ja málokedy a skoro vôbec nepoužívam bázu pod očné tiene. Samotné očné tiene nepoužívam veľmi často :D :)
    my blog: THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Také nepoužívám tužky na rty ani odličovací mléka. :) Mléko mi naprosto nevyhovuje. Odličovací ubrousky sem tam použiji, právě na jedny chystám recenzi, ale to je tak všechno. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Z väčšinou súhlasim stebou okrem mlieka na odličovanie lebo to proste milujem a hlavne odličujem sním oči, hubku na make up používam minimálne lebo ani make up nepoužívam a kondicioner používam jeden z lídla s keratínom ine mi nikdy nepasovali. Poviem ti že tuhé mydla používame stále doma či na ruky alebo môj brat sa s tuhým umýva stále a mne tiež nevadí:)) ale sto ľudí sto chutí veru:))

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Zajímavý článek, Zuzi! :-) Tužku na rty taky nepoužívám a vyzkoušela jsem ji možná jednou v životě. To samé odličovací ubrousky. Bez čeho se ale neobejdu, tak bez tuhého mýdla. I když ho ráda střídám různě s gely, pěnami, aj., stejně se nakonec vracím k mýdlu :-)
    Bebe

    OdpovedaťOdstrániť
  7. haha, super nápad na článok :) aj sa s niektorými stotožňujem, pretože napríklad tuhé mydlá, umelé mihalnice, a hlavne odličovacie mlieka! nepoužívam ..ale napríklad hubku na makeup pravidelne používam,pretože vytvára krajší finish na pleti ako štetec.hlavne teraz v lete. tak možno skús niekedy porovnať :)
    s porovnaním s aplikovaním prstami je samozrejme menej hygienická, ale napríklad so štetcom nie. :) ja ju po každom použití umyjem a dám vysušiť a tak baktérie nemajú šancu :) už som si zvykla na tú minútku dve, čo ju umyjem
    MakeUpByVeo

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Okrem kondicionéru a odličovacieho mlieka sa stotožňujem so všetkým :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Tak s konturkama to mám úplně stejně :D Naštěstí jich teda tolik nemám!
    Lenny v Dánsku

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Kontúrovanie pier či umelé riasy tiež nie sú nič pre mňa. Ten kondicionér možno tiež má niečo do seba, len ja si bez neho neviem tie svoje vlasy rozčesať takže toto asi nepôjde.

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Priznám sa, na tvoj blog som dnes narazila prvýkrát ale článok ma hneď zaujal a budem sa tešiť na ďalšie. Najviac sa zhodneme na odličovacích obrúskoch, nepoužila som ich na pleť snáď nikdy a nejako to ani nemám v pláne. Po umelých riasach siaham výnimočne,zato bez hubky na make-up si neviem nanášanie ani predstaviť :). Klasické mydlá sa už dosť vytratili, ja som však donedávna používala na sprchovanie práve tie, pretože sa mi po tekutých robilo akné na tele, teraz to akosi ustalo tak si už tiež užívam krásne parfemácie sprcháčov :)

    BeYOUtiful

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Také nepoužívám kondicionéry, tuhá mýsla, tužky na rty, umělé řasy jsem nikdy taky nevyzkoušela. Bázi pod oční stíny nosím sem tam.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!