Po období marhúľ prichádza obdobie sliviek. Osobne ich nemám veľmi rada, a čerstvé ich takmer nejem, ale na nejaký ten koláčik sa dám nahovoriť. A hlavne na tento. Je to naozaj neskutočná kombinácia - perník a slivky, dokonale k sebe pasujú.
Poďte si ho so mnou upiecť, ja som ho za posledný týždeň robila 2 krát a dnes idem znovu. Je naozaj vynikajúci.
Suroviny:
250 g sliviek (cca 10 ks)
160 g masla
150 g kryštálového cukru
1 balíček vanilkového cukru
štipka soli
4 vajcia
250 g polohrubej múky
2 ČL kypriaceho prášku do perníka
5 PL smotany na šľahanie
Postup:
Najprv si vymiešame maslo s cukrom a vanilkovým cukrom. Postupne po jednom pridáme vajíčka a všetko dobre premiešame. Pre dobré spojenie masla a vajíčok mixujte na najvyššom stupni. Nakoniec pridáme múku, prášok do perníka a smotanu.
Cesto je celkovo také tuhšie, nebojte sa toho. Rozotrite do formy vyloženej papierom na pečenie, poukladajte, čo najtesnejšie vedľa seba na štvrťky nakrájané slivky, a dajte piecť na 30 minút pri 160°C.
Po upečení posypte práškovým cukrom.
Tak čo, presvedčila som vás?
Dobrú chuť!
9 komentárov
Ale teda mňam :)
OdpovedaťOdstrániťPerník občas peču, ale švestky jsem nikdy nepřidávala :)
OdpovedaťOdstrániťNela z blogu Růžová rtěnka
Perníky milujem a tento vyzerá naozaj perfektne! :)
OdpovedaťOdstrániťmy blog: THE COLORFUL THOUGHTS
Ten je úžasný hneď by som sa zahryzla♥ cesto vyzera úplne ľahučké a jemne
OdpovedaťOdstrániťVypadá fakt dobře - ale nemusím švestky, tak bych je možná v mém případě za něco vyměnila :)
OdpovedaťOdstrániťVieš, že ani ja slivky nemusím. Ani čerstvé, ani sušené mi teda moc nechutia, no v koláčoch a obzvlášť v tomto su výbornééé. Naozaj vyskušaj.
Odstrániťmňam, mňam :) toto musím vyskúšať ❤ xx
OdpovedaťOdstrániťSimona | l i v e i n f o x w o r l d
ajaja, to je poriadná mňamka! slivkové koláče zbožňujem najviac! :).
OdpovedaťOdstrániťKEJMY | GIVEAWAY .
Slivky veľmi rada nemám, ale v tomto perníku by som ich rada vyskúšala °₊·ˈ
OdpovedaťOdstrániťBlog de la Licorne
Ďakujem za všetky komentáre!