Recept: Slivkový perník

By Zuzka K - 2.9.17

Po období marhúľ prichádza obdobie sliviek. Osobne ich nemám veľmi rada, a čerstvé ich takmer nejem, ale na nejaký ten koláčik sa dám nahovoriť. A hlavne na tento. Je to naozaj neskutočná kombinácia - perník a slivky, dokonale k sebe pasujú.


Poďte si ho so mnou upiecť, ja som ho za posledný týždeň robila 2 krát a dnes idem znovu. Je naozaj vynikajúci.

Suroviny:
250 g sliviek (cca 10 ks)
160 g masla
150 g kryštálového cukru
1 balíček vanilkového cukru
štipka soli
4 vajcia
250 g polohrubej múky
2 ČL kypriaceho prášku do perníka
5 PL smotany na šľahanie


Postup:
Najprv si vymiešame maslo s cukrom a vanilkovým cukrom. Postupne po jednom pridáme vajíčka a všetko dobre premiešame. Pre dobré spojenie masla a vajíčok mixujte na najvyššom stupni. Nakoniec pridáme múku, prášok do perníka a smotanu.

Cesto je celkovo také tuhšie, nebojte sa toho. Rozotrite do formy vyloženej papierom na pečenie, poukladajte, čo najtesnejšie vedľa seba na štvrťky nakrájané slivky, a dajte piecť na 30 minút pri 160°C.

Po upečení posypte práškovým cukrom.


Tak čo, presvedčila som vás?
Dobrú chuť!

  • Share:

You Might Also Like

9 komentárov

  1. Perník občas peču, ale švestky jsem nikdy nepřidávala :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Perníky milujem a tento vyzerá naozaj perfektne! :)
    my blog: THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ten je úžasný hneď by som sa zahryzla♥ cesto vyzera úplne ľahučké a jemne

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Vypadá fakt dobře - ale nemusím švestky, tak bych je možná v mém případě za něco vyměnila :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vieš, že ani ja slivky nemusím. Ani čerstvé, ani sušené mi teda moc nechutia, no v koláčoch a obzvlášť v tomto su výbornééé. Naozaj vyskušaj.

      Odstrániť
  5. ajaja, to je poriadná mňamka! slivkové koláče zbožňujem najviac! :).


    KEJMY | GIVEAWAY .

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Slivky veľmi rada nemám, ale v tomto perníku by som ich rada vyskúšala °₊·ˈ

    Blog de la Licorne

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!