Bio

Železo - pre krásu, energiu a dobrú imunitu...

By Zuzulienka - 25.9.17

Železo je veľmi dôležitým minerálom, ktorý potrebujeme pre správnu funkciu rôznych orgánov, či na to, aby sme sa jednoducho dobre cítili. V dnešnej dobe nie je výnimkou, že veľa ľudí, hlavne žien má železa nedostatok. Je to často spôsobené aj samotným životným štýlom, no niekedy ani úprava stravy nestačí na to, aby sme do tela dostali potrebné množstvo. Hlavne v záťažových obdobiach ako je menštruácia, tehotenstvo, pôrod, stresové obdobia v práci, v rodine, atď.


Ja sama patrím k tým, čo asi odmalička majú stále málo železa. Ako dieťa som to nijako nepociťovala, no čím som staršia, tým viac na sebe pozorujem deficit tohto minerálu - únava, bledá koža, lámavé nechty, padajúce vlasy...



Ešte tak 3 roky dozadu som železo užívala výnimočne. Potom som otehotnela a lekár mi hneď tento preparát naordinoval. Užívala som ho takmer celé tehotenstvo, a potom ešte asi pol roka po pôrode. A poviem vám, cítila som sa fantasticky.

Pred nejakým časom som opäť začala uvažovať, že by mi neuškodilo opäť užívať nejaké vitamíny.
Avšak, keďže patrím k ľuďom, čo neradi prehĺtajú akékoľvek tablety (a tieto výživy doplnky bývajú obzvlášť veľké), hľadala som alternatívu a pátrala, čo také "železné" by sa ešte dalo užívať. Až som našla.

V sirupovej sladkej forme s príchuťou čučoriedok, s peľovým extraktom, s vitamínmi A, B, C, D, E, meďou, a hlavnou zložkou železom, NAHRIN Narosan.




NAHRIN je švajčiarska rodinná firma, ktorá vznikla pred vyše 60. rokmi. Špecializuje sa na priamy predaj zdravých, chutných a prírodných produktov, akým je napr. aj spomínaný sirup.

Tento sirup dostanete vo veľkom balení v sklenenej fľaši s objemom 500 ml. Naozaj poriadna zásoba železa. Výrobca odporúča užívať 2 - 3 lyžice denne pred jedlom, čím by ste mali pokryť odporúčanú dennú dávku železa a to je 14 mg.

Priznám sa, že ja som ho užívala skôr len jedenkrát denne, lebo stíhať myslieť na výživový doplnok 3 krát denne popri všetkých ostatných povinnostiach je niekedy fuška.

No napriek tomu, tak ako pri iných železných preparátoch som pocítila zníženie únavy, zlepšenie kvality nechtov, vlasy prestali padať a celkovo moja pokožka získala taký zdravší vzhľad.

Hovorí sa, že na pleť, vlasy a nechty je najlepší zinok, no mne sa veľmi osvedčilo železo. Veď podľa mňa už jeho názov hovorí sám za seba a inak ako mať po ňom pevnú pokožku, nechty a vlasy, to nejde.

Sirup je vhodný pre deti od 3 rokov, je bez lepku a po otvorení ho treba skladovať v chladničke a spotrebovať do 3 mesiacov. Dokonca je vhodný aj pre tehotné, no s polovičným dávkovaním.

Takže, ak hľadáte práve aj vy nejaké to železo, skúste NAHRIN Narosan a dajte mi vedieť, ako sa vám osvedčil.

  • Share:

You Might Also Like

3 komentárov

  1. Ja chvalabohu patrím k tým, čo problémy so železom nemajú, ale snažím sa stále najmä v strave kontrolovať, aby som ho mala dostatok:)

    Saja Frey Blog

    OdpovedaťOdstrániť
  2. mám rada veci od Just a Nahrin, mám také kvapky, že 36 bylín a je to super na nádchu, migrény atď. takže verím, že aj toto železo je pecka :) a najmä ma prekvapilo to obrovské balenie!!
    Drew's Beauty


    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dobrý deň, ja robím poradcu pre švajčiarsku firmu Just a Nahrin v prípade akýchkoľvek otázok o produktoch prípadne objednania produktov ma neváhajte kontaktovať na 2maceno2@gmail.com alebo na tel. čísle 0919 296 908. Prajem pekný deň.

      Odstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!