Make-upy, ktoré práve používam

By Zuzulienka - 27.9.17

Neviem ako vy, ale mne sa vždy nahromadí doma niekoľko make-upov, ktoré striedavo používam. Jeden kúpim za výhodnú cenu v akcii, ďalší kvôli dobrým odporúčaniam a iný mi príde v rámci spolupráce. A tak, či chcem, alebo nie, mám ich vždy doma niekoľko v rôznych odtieňoch a nikdy sa toho nezbavím, pretože stále nejaký pribudne. Je to celkom fajn mať ich vždy na výber niekoľko, pretože naozaj každá tá značka je iná.


Make-up nikdy nebol u mňa prostriedkom na zakrytie nedostatkov na tvári - na akné netrpím a s inými problémami na tvári sa tiež nestretávam.
Hlavným dôvodom prečo ho teda používam je zjednotenie a tónovanie pleti. Moja pleť je totiž veľmi bledá a make-up je skvelá vec, ako ju oživiť, dodať jej trochu farby a celkovo jej tón zjednotiť.
Istú dobu som dlho hľadala ten správny, hlavne tak okolo 20-tky mi na pleti nič nesedelo. Moja pleť bola istú dobu dosť suchá a citlivá, teraz je skôr taká zmiešaná, tak možno aj preto som konečne našla niečo, čo mi sedí. Momentálne môžem povedať, že s 2 z týchto 4 makeupov som maximálne spokojná.


Dermacol Noblesse Fusion
Tento make-up je asi najnovší z radov Dermacol. Jeho súčasťou je momentálne celkom obľúbený aplikátor v podobe kvapkadla, ktorým si na tvár ľahko nakvapkáte potrebné množstvo. Musím povedať, že mne táto kvapkacia aplikácia veľmi nevyhovuje, radšej mám pumpičky, ale čo už. Make-up Dermacol Noblesse je zo všetkých mojich make-upov najtekutejší. Na pleti sa ľahko rozotiera, prispôsobí sa jej, no kryciu schopnosť má minimálnu.

Mám ho doma v 2 odtieňoch - Nude a Sand. Nude mi sadol dokonale, Sand je už trošku tmavší, no ešte cez leto, keď som bola trochu opálená, mi to neprekážalo. Čo mi na ňom trošku viac vadí, je jeho zvláštny chemický pach. Hlavne ten tmavší odtieň.



Catrice HD makeup
Make-up, ktorý sa za krátky čas stal obľúbeným u mnohých. Inak tomu nie je ani u mňa. Catrice má perfektnú konzistenciu, je o niečo krémovejší, ako Dermacol. Momentálne mám tiež 2 odtiene - Rose Beige a Light Beige. Sadli mi obidva, no ak si mám vybrať, tak idem radšej do Light Beige, ten k mojej pleti viac pasuje.
Na tomto make-upe sa mi páči aj príjemná vôňa, má výbornú kryciu schopnosť a aj skvelú výdrž. Je to ideálny make-up na bežný deň, ale aj na špeciálne príležitosti



Loreal True Match
Môj obľúbenec už zopár rokov. Keď som ho prvýkrát objavila, bola som ohromená a nedala som naň dopustiť. Stále je tomu tak, je to proste make-up, ku ktorému sa môžem kedykoľvek vrátiť, ak mi nič iné nesedí, alebo neviem aký si kúpiť. Je ľahučký, pleti sa krásne prispôsobí, netvorí efekt masky a má aj dobrú výdrž. Viac si o ňom môžete prečítať v tomto článku: Našla som ideálny make-up


Trend It Up 2v1 Camou
Trend It Up je najnovší člen mojej make-upovej rodinky. Písala som vám o ňom nedávno v Recenzii na kozmetiku Trend It Up. Make-up je krémovejšej konzistencie, ťažšie sa mi na pleti rozotiera, no pekne ju zjednotí, zakryje drobné nedostatky a má aj slušnú výdrž. Oceňujem taktiež pumpičkový aplikátor.




Na všetkých mojich aktuálnych make-upoch je skvelé aj to, že pleť vôbec nevysušujú.
Aké make-upy momentálne používate vy? Aký by ste mi ešte odporučili vyskúšať?

  • Share:

You Might Also Like

5 komentárov

  1. Ja to mám s make-upmi veľmi ťažké, máloktorý mojej pleti totižto vyhovuje. Dermacol Noblesse mám taktiež a vôbec mi nesedí. Za posledný čas som si najviac obľúbila tekutý make-up Naked Skin od Urban Decay, ktorý je síce dosť drahý, no ten efekt sa s viacerými vyskúšanými make-upmi z drogérie nedá ani porovnať. Inak ma celkom dosť láka HD Liquid Coverage od Catrice, zrejme ho vyskúšam i ja :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Loreal True Match mám a je opravdu skvělý! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tady mohu říct, kéž bych měla rozdělané jen čtyři.. ale přiznám se, že jich mám něco přes deset určitě. Ale momentálně nejvíce používám Couleur Caramale - skin beige a Skin79 - wrinkle snail BB cream :-) Oba jsou super a miluju je :-)

    Lavera minerální sypký pudr

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ani jeden jsem ještě nezkoušela! Vyzkoušela bych ten Loreal!

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!