Tipy pre krajšiu pleť...

By Zuzulienka - 9.10.17

Naša pleť na tvári to má s nami naozaj ťažké. Nonstop je vystavovaná nielen nepriaznivým vplyvom počasia, okolia, ale aj množstvu látok v kozmetike, ktorú denne používame. Ak ešte do toho prirátame nie práve najzdravšiu stravu, prehýrenú noc, či nedostatok vody, niet sa potom čudovať, že občas nám to dá pocítiť nepeknými vyrážkami, ekzémom, začervenaním, či inými nedokonalosťami.


Preto by sme sa mali pravidelne a dôkladne o ňu starať, a potom nám ani tá prebdená noc nemusí ublížiť a nijako mimoriadne sa prejaviť na plet. Myslím, že základy každá z nás ovláda a také veci, ako pravidelne každý večer sa odlíčiť, vyčistiť, nakrémovať, občas peelingovať, či dať nejakú tú masku, je už samozrejmosťou.
No netreba zabúdať aj na drobné maličkosti... ktoré často znamenajú veľa:



umývajte vlažnou vodou...
... príliš horúca voda vysušuje a príliš studená zas môže podráždiť. Preto je najlepšia stredná cesta - vlažná až jemne teplá voda.

nesušte si tvár uterákom...
... ale radšej použite jednorázové odličovacie tampóny, či špeciálne uteráčiky, ktoré používate naozaj iba na tvár. Osušujte jemne, nie drhnutím, skôr len priložením na tvár.

prípravky aplikujte na vlhkú tvár...
... alebo lepšie povedané na práve osušenú pleť, ktorý ešte nie je úplne suchá. Krémy, séra, oleje sa tak lepšie vstrebú a prijmú všetky živiny, ako keby ste ich natierali až 10 minút po umytí.

pozor na krémy bez aplikátora...
... nezaneste si do nich baktérie tým, že ich budete nanášať prstami. Ideálna je špeciálna špachtlička na to určená, alebo ak ju nemáte, poslúži aj vatová  tyčinka.

pravidelne čistite štetce...
... aspoň raz za týždeň. Verím, že to robíte, pretože nechcite vedieť a vidieť, čo žije v štetcoch, hubkách a iných podobných produktoch, ktorými denne aplikujete na tvár make-up, púder, lícenku atď.

nedotýkajte sa tváre...
... rukami, či rôznymi inými predmetmi. Minimalizujte tento zlozvyk, pretože aj ten môže byť príčinou, prečo sa vám stále na lícach robia vyrážky.

Potraviny pre krásnu pleť:
- pomaranče, slivky, uhorky, špenát, avokádo... a vlastne všetko, čo obsahuje zinok, železo, meď, vitamíny E a C.

Na záver nezabúdajte na železnú trojicu: voda, zdravá strava a spánok.
Aké sú vaše osvedčené alebo zaujímavé tipy, ktoré praktizujete pre krajšiu pleť??

  • Share:

You Might Also Like

5 komentárov

  1. Super tipy! :) Niektoré aj sama používam no a iné vyskúšam ;)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  2. pekný článok :) ja mám obrovský problém s tým dotýkaním sa tváre... či už je to podopieranie hlavy alebo obyčajná masáž spánkov... a fakt sa od toho ťažko odnaúča :D

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ty máš naozaj peknú pleť, ja sa pre tu moju snažim dosť piť a kvalitne ju čistiť a maskovať :)
    LIFE IN PICTURES BY LU

    OdpovedaťOdstrániť
  4. tak chytanie si tváre je môj najväčší problém. keď si na to dávam pozor tak hneď vidím že sa mi ani vyrážka nespraví :) pekný článok
    MakeUpByVeo

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!