Krásne Vianoce!

By Zuzulienka - 23.12.17

Predvianočný večer... v telke beží klasický a 100-krát obohratý, ale stále pozerateľný vianočný Sám doma a všade to už rozvoniava Vianocami.
Vianoce sú naozaj čarovné obdobie, a neviem, ako vy, ale ja ich mám rada. Áno viem, všade je zhon, ľudia sa idú v obchodoch pozabíjať kvôli mandarinkám, každý nakupuje na poslednú chvíľu, na cestách zápchy, všade zima, choroby a neviem, čo ešte.... no napriek tomu mám tento čas rada.


Mám rada vymýšľanie a nakupovanie darčekov (tento rok som za 1 deň stihla nakúpiť pre všetkých),  výzdobu, svetielka, prípravy, pečenie, atmosféru na vianočných trhoch, punč, a verte či nie, ale aj samotné upratovanie.

Prípravy
Svetielka, sviečky, vianočné dekorácie, tak to všetko chystám postupne už v priebehu decembra. Stromček sa u nás robí až tak 2 dni pred Štedrým dňom, upratujem priebežne...

Pečenie
S pečením to veľmi nepreháňam, keďže vždy ma nabalí mamina alebo svokra, no napiekla som aspoň 3 druhy koláčikov - linecké, špaldové linecké a vanilkové rožky. A včera som ešte urobila jednu rýchlovečku - Vianočný jablkovo-orechovo-škoricový koláčik. Je vynikajúci a stíhate ho upiecť ešte zajtra, ak máte pocit, že ešte máte toho málo.


Recept: 2 vajíčka, 3/4 šálky trstinového cukru, pol šálky oleja, 1 šálka hladkej múky, 1 lyžička sódy bikarbóny, 1 vanilínový cukor, 1 lyžička škorice, 1 šálka nastrúhaných jabĺk, pol šálky nasekaných orechov - všetko zmiešate a pečiete približne 30 minút. Po upečení polejte čokoládou a rýchla mňamka je hotová.

Darčeky
Tento rok sme si u nás v rodine povedali, že si nekupujeme nič. Že hlavné je, aby sme boli spolu. No domyslite si, ako to všetci dodržali... áno aj ja mám pre každého aspoň nejakú drobnosť. A veru najdôležitejšie je, aby sme boli spolu šťastní a zdraví.

Outfit
Väčšinou k štedrej večeri volím nejaké šaty - môžete si pozrieť predošlé príspevky


... no tento rok asi zvolím niečo jednoduchšie a v červenej farbe, ktorá je typicky vianočná. Ak sa mi poadrí, tak aj nafotím.


Líčenie 
Chcela som vám pripraviť líčenie s touto paletkou od NYX, ktorá obsahuje tiene, rozjasňovač, lícenku a rúž a vyzerá úplne úžasne, no vôbec som to nestihla. Snáď sa mi to podarí niekedy po Vianociach, najskôr však až po Novom roku.



No a na záver zopár mojich obľúbených vianočných:

Driving home for Christmas - Chris Rea
Miro Jaroš - Nech už nasneží (áno Miro Jaroš a je to úžasná pesnička)
Pavol Habera - List Ježiškovi
Robo Opatovský - Vianočná pošta
IMT Smile - Najkrajšie Vianoce
Elán - Vianoce

... a ešte ich je určite viac, no toto sú prvé, čo ma napadli.

Takže, želám vám ešte pekný neskorý predvianočný večer a tie najkrajšie Vianoce.
Strávte ich s tými, ktorých máte najradšej, odhoďte mobily, internet, značkové kabelky, a všetky ostatné veci, a užite si tento krásny vianočný čas!!!

Šťastné a veselé!


  • Share:

You Might Also Like

7 komentárov

  1. I Tobě ty Nejkrásnější Vánoce. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. I tobě, sluší ti to :)

    www.mummysweetbaby.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ten kolačik je paradny hneď si ho aj píšem:) ja nemam rada nakupovanie darčekov ja nikdy neviem čo kupiť a čo by komu vyhovovalo proste stresyyy:-DD

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Určitě se Vánoce moc povedly :) Přeji štastný Nový rok 🌹

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!