Ako sledovať iné blogy?

By Zuzulienka - 23.10.19

Sledovateľ, stalker, follower, následník, fanúšik.. vyberte si.. Dnes je "sledovanie" iných ľudí, blogov, profilov, stránok veľmi IN, nie je to nič netradičné a či chceme, alebo nie, každý niekoho sledujeme.
Verím, že hlavne preto, lebo nás ten človek niečím inšpiruje, fandíme mu, alebo nás jednoducho len baví jeho online život..


Aj tie naše blogy sú taký náš život.. teda aspoň ja, píšem o tom, čo ma baví a čo mám rada. Taktiež rada čítam iné blogy, vaše blogy, rada sa dozviem o novinkách, rada si prečítam nové články...



Preto ma vždy na iných blogoch zaujíma aj to, ako sa dajú sledovať.

Možností sledovania iných blogov je niekoľko a každému vyhovuje niečo iné.

Nakoľko môj blog funguje na základe Google Bloggera, tak ja osobne najradšej sledujem blogy cez Google Friends Connect, alebo skratka GFC. Preto som veľmi rada, ak môj obľúbený blog túto funkciu má a ja ho môžem ľahko sledovať.

Poďme si však teraz bližšie rozobrať, akými kanálmi a spôsobmi sa môžeme navzájom sledovať.

1. Google Friends Connect - GFC
Začnem tým najzákladnejším spôsobom, ktorý ja používam, odkedy môj blog vznikol. Je to priamy nástroj na sledovanie od Bloggera a vy si ho do svojho blogu veľmi ľahko pridáte.

Prejdite na:  Rozloženie - Pridať modul Gadget - a tam si vyberiete Následníci. A hotovo. Už len si to v rozložení umiestnite napr. do postranného panelu a každý, kto používa google mail, tak vás môže takýmto spôsobom sledovať. Nové články iných sa mu budú zobrazovať, ak sa prepne do Blogger aplikácie - Zoznam položiek na čítanie.



2. Bloglovin
Bloglovin je istá platorma, pomocou ktorej môžete nielen sledovať, ale aj priamo čítať, a objavovať iné blogy. Zhromažďuje množstvo blogov podľa rôznych kategórií, a blogy zoraďuje podľa počtu odberateľov, či obľúbenosti.
Nepotrebujete nič, iba sa zaregistrovať a môžete si odklikávať svoje obľúbené blogy, ktorých nové články sa vám vždy zobrazia na úvodnej stránke.


3. Facebook
Klasika. A pre mnohých možno najlepší spôsob sledovania iných blogov. Jednoducho si blog nájdete na Facebooku a dáte like, sledovať, alebo odoberať.
Ja som zo začiatku blog na FB nemala, no dnes už áno.



4. Blogerky
Je to akási napodobenina svetového Bloglovinu. Ale veľmi dobrá. Je určená hlavne pre SR a ČR blogerky, a taktiež sa stačí iba zaregistrovať, pohľadať a začať sledovať svoje obľúbené blogy, ktorých najnovšie príspevky potom vždy prehľadne uvidíte.

Ďalšie možnosti:
- Pinterest, Instagram, Youtube, Lookbook, Twitter, a ďalšie. Je toho naozaj veľa, čo blogerky využívajú a kde ich môžete sledovať.

Tak myslím, že je z čoho vyberať a mnohé už tieto rôzne možnosti sledovania iných blogeriek využívate.

Ja budem rada, ak ma budete sledovať akokoľvek, no najviac ma poteší ak kliknete na sledovať cez GFC, ktorý nájdete v mojom pravom paneli v hornej časti. Vlastne všetky možnosti na sledovanie môjho blogu nájdete v pravom paneli.  

Cez aký kanál alebo platformu najradšej sledujete iné blogerky vy?

  • Share:

You Might Also Like

3 komentárov

  1. Nejradši mám GFC a právě přes to sleduji všechny mé oblíbené blogy :)

    Little Dreamer

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Já mám nejraději GFC. Nikdy mi tak neunikne žádný nový článek a vždy mě mrzí, když pěkný blog tuhle funkci nemá.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!