Máj 2022 - tipy, radosti, novinky

By Zuzulienka - 3.7.22

Ako som už v minulom článku spomínala, ideme doháňať zameškané a mám tu dnes pre vás ešte mesiac Máj tohto roku, na ktorý ste už určite aj zabudli, no ja vďaka fotkám nie a rada by som sa s vami podelila o zopár májových tipov.



Tak poďme na to.
KNIHA
Tak, ako aj minulý mesiac, ani za máj som tomu čítaniu veľa nedala. Takže tip - žiadny.

HUDBA
.. zapáčila sa mi táto. Určite poznáte, aj mne sa rýchlo obohrala. Ale keď som ju počula prvýkrát, vravím si, wau, čo to jeeeee? :-)


FILM
Lidice 
Starší film - z roku 2011, ale ja som ho teda nikdy ešte nevidela. Odporúčam, fakt zaujímavý film, ak máte radi vojnové tematiky.


JEDLO
Kuracie mäsko so slaninkou, špenátom a horčicovou omáčkou
Rada skúšam novinky - jednoduché novinky - a toto som robila prvýkrát. Bolo to výbornéééé.
Neviem, hovorím si, či takéto recepty dávať zvlášť ako príspevok. Čo poviete, uvítali by ste?


MAŠKRTA
Bahlsen keksy s likérom
Tak toto vám fakt odporúčam. Ja som sa ich síce už prejedla, ale na občasné mlsanie sú príjemnou novinkou. Kúpite napr. v Tescu, istý čas mali na to akciu, tak som ich stále kupovala.


TIP DO DOMÁCNOSTI
Pepco prestieranie
Tieto prestierania z morskej trávy sú aktuálne veľmi populárne. Niekomu sa páčia, niekomu nie. Ja patrím do prvej skupiny - získali si ma a keď som natrafila na tieto za super cenu v Pepcu, neváhala som.


MÓDNY TIP
Široké nohavice
Nie každému po chuti, ale sú späť. Boli v móde počas mojich teenegerských rokov, potom prišli slimky a to som si už hovorila, že nechápem, ako som kedysi mohla nosiť rozšírené a široké nohavice. A vidíte, sú tu opäť a ja som tomuto trendu prepadla. Mám už asi 4 - takých nohavíc a milujem ich nosiť.
Čo vy? Páčia sa vám, alebo nie?



KOZMETICKÝ TIP
Astrid opaľovací suchý sprej
Toto je za mňa topka, čo sa opaľovacích prípravkov týka. Vo všeobecnosti som si obľúbila všetky sprejové a olejové, ale tento je naj. Je to sprej s olejovou konzistenciou, príjemná kokosová vôňa a jednoduchá aplikácia. Používam ho už druhým rokom a kým ho budú vyrábať, tak používať budem naďalej.


TIP NA VÝLET
Mesto Nitra
Moje rodné mesto, v ktorom je naozaj toľko krásnych zákutí. Hrad, pešia zóna, divadlo, rieka Nitra, túra na vrch Zobor, mestský park - naozaj je tam čo vidieť. Mám ho veľmi rada.


CITÁT MESIACA
Iné je dobré. Keď vám niekto povie, že ste iní, usmejte sa, zdvihnite hlavu a buďte hrdí.

Iné radosti...

 - každoročne nám v meste postavia tento nápis a každým rokom je inak pomaľovaný. Každopádne vždy zaujímavý.


- nové prestieranie v akcii


- tieto slnečné lenivé rána, keď človek nikam nemusí. S príchodom mája sa začali zintenzívňovať.


- prvá zeleninka


- prvé opaľovačky..


- v máji som stavila na červenú


- májový kvet, plný kvetov, byliniek a iných rastlín


- bylinková záhradka/okno v dome :-)


- a nejaké nákupy v Ikea


Čo vy a váš máj?
Krásny deň!


  • Share:

You Might Also Like

7 komentárov

  1. Přiznávám, že trend širokých kalhot mě nechává klidnou, ale musím říct, že na Tobě se mi hodně líbí:-) To kuřecí maso se slaninou, špenátem a hořčicovou omáčkou vypadá výborně, určitě bych byla ráda za recept, klidně i zde, nebo samostatně v příspěvku:-) Suchý olej od Astrid neznám, ale zaujal mě a moc se mi líbí i ta prostírání, teď na léto by se mi hodně líbilo.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Pekný máj.
    U mňa naj mesiac, mám totiž narodeniny. :-)
    To je náhoda, milujem Nitru, je to aj moje rodné mesto. Po rokoch sa konečne chystáme aj do Trnavy. Vieš mi dať tipy, čo tam so synom navštíviť? Budem Ti veľmi vďačná.
    Recept uvítam zvlášť. A nohavice sú krásne, len neviem, či by boli aj na moju výšku (160cm) vhodné...
    A o tom prestieraní premýšľam dlhšie aj ja.
    Pekné leto.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nitra je krásna, to ano, ale ja som už zvyknuta na Trnavu a páči sa mi ovela viac. Určite ked sem pojdete, taka prechádzka už len po Pešej zone, či Promenáda parku je super. Potom dajte aj vystup na mestsku vežu, je odtial nádherny vyhlad a aj na hradby sa dá ist, smerom na polikliniku pri bazilike. Zmrzlinu odporučam oproti pošty na námesti - U balkana - za nas najlepšia. Ale aj Cremigelato je výborná - je tiež na tej istej uličke, len o kusok vyššie. Určite sa oplati navštivit aj nejaký kostolik, a taktiež aj námestičko pri pravnickej fakulte s fontankou je prijemná zastavka. Je tam vela zakuti, ale dala si mi fajn námet na článok - snad ho raz zbucham :-) Prijemnu návštevu Trnavy prajem.

      Odstrániť
  3. To prostírání z Pepca je dokonalé. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Velmi pekne zrhnutie mesiaca a pre nas citatelov prijemne oddychove citanie so zajimavymi tipmi.
    Recept nepoznam, ak ho zverejnis, urcite vyskusam. Minuly tyzden som robila spenatove rizoto podla tvojho receptu a chutilo nam.
    Do parku pod hradom v Nitre chodime casto a radi. Kazdy tam najde to svoje - mlade rodiny zabavu pre deti, mladez posedenie pri pohariku a my starsi klud a pokoj vo vzdialenejsich castiach parku.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Koukám máme hodně podobný vkus :-) jinak Bayleis sušenky jsou boží, jednou jsem je dostala jako dárek... Krásný blog, jsem ráda že jsem ho objevila. Budu se těšit zase příště a přeji krásný vikend

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Sakra, to kuřecí se špenátem! Má oblíbená kombinace! :D Jdu snad vařit a udělat si to zítra k obědu. :)) Jinak se mi moc líbí i to slaměné prostírání, vypadá krásně. :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!