Komunikačné aplikácie, ktoré využívam

By Zuzulienka - 5.12.13

Dnes je komunikácia tak jednoduchá, ako snáď nebola nikdy. Kedysi sme cez telefón výlučne telefonovali, potom prišli aj smsky, mmsky a najnovšie je to internet, ktorý nám otvoril naozaj široké možnosti. Môžeme byť so svojimi priateľmi a rodinou stále online, môžeme si okamžite poslať foto, alebo krátku správu o tom, čo robíme. Je to tak jednoduché.


Ten kto tvrdí, že internet nám zničil priateľstvá a kontakt s ľuďmi, tak toho nechápem. Pretože mne sa vzťahy s ľuďmi práve vďaka internetu zlepšili. Skôr a ľahšie si totiž s daným človekom niečo napíšem, ako sa s ním stretnem, keď býva ďaleko. No a čo na tom, že je to komunikácia virtuálna. Vždy lepšia ako nijaká. Preto by som sa dnes rada stručne zamerala na všetky komunikačné aplikácie, ktoré používam a pomocou ktorých komunikujem s ľuďmi.

Facebook – začnem práve ním, pozná ho každý, je tam skoro každý. Osobne facebook vôbec nevyužívam na chatovanie. Občas si s niekým napíšem správu a to čo robím denne, je že lajkujem fotky a sem-tam niečo okomentujem. A hlavne sledujem moje obľúbené stránky. A ako tak rozmýšľam vôbec nechápem  ako a na čom konkrétne môže byť človek na facebooku závislý. Facebook je pre mňa aj kontaktné miesto na starých známych, hlavne zo školy, na ktorých nemám telefón...

Google talk  - pokiaľ máte účet na googli, tak môžete ľahko komunikovať pomocou tejto aplikácie aj cez mobil. Stačí sa prihlásiť, vybrať človeka na písanie a ste tam. Ale to je asi tak všetko. Na smajlíkov je google talk chudobný, zdielať cez neho nejaký obrázok sa tiež nedá, ale pokiaľ máte chuť si s niekým len tak písať, je na to ako stvorený. Ja ho napriek tomu, že sa dať cez neho len písať využívam a mám celkom rada. Môžete tak byť v spojení s ľuďmi aj počas práce na počítači bez toho, aby si niekto niečo všimol a nemusíte tak stále ťukať do mobilu.

Whats up – zatiaľ najlepšia komunikačná technológia akú poznám. Páči sa mi rýchlosť, možnosť posielať fotky, videá, zvuky, hudbu a kopec najrôznejších smajlíkov. Proste dá sa pomocou neho všetko. A používam ju stále, každý deň. Jediné, čo sa pomocou nej nedá, je volať. Ale to mi absolútne neprekáža. Keď chcem volať, tak si s daným človekom zavolám normálne.

Skype – tak ten som začala využívať len nedávno – hlavne kvôli tomu, že ak máte internet v mobile tak môžete pomocou skypu volať (samozrejme s ľuďmi, ktorí ho majú tiež). Môžete si volať klasicky, alebo ako videohovor. Písať sa tam dá tiež, ale ani zďaleka to nie je také dobré, ako cez whatsup.

Premýšľam aké ešte ďalšie komunikačné aplikácie používam, no už ma nenapadajú žiadne.
Kedysi som na počítači využívala aj ICQ, alebo Pokec. No to je minulosťou už niekoľko rokov.
Skúšala som taktiež aj Viber, ale ten ma nejako neoslovil.
Aké komunikačné aplikácie využívate vy? Poznáte nejakú perfektnú, cez ktorú sa dá aj volať aj písať, alebo má kadejaké iné zaujímavé funkcie?

Krásny deň!


  • Share:

You Might Also Like

5 komentárov

  1. viber.... to je niečo ako whats up s tym, že plus vieš aj volať ;) komunikujem tak so sesternicou v nemecku :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ano viem, poznam viber. Len sa mi velmi nepaci. To volanie moze byt fajn...

      Odstrániť
  2. Kromě google talk používám ty stejné co ty.
    A k fB ještě messenger :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja by som messenger velmi nevyuzila. Spravy si s niekym pisem len obcas.. :)

      Odstrániť
  3. Tiež som používala ICQ ale to len nejakú chvíľu, na pokec sa občas dostanem, málokrát s niekým pokecám, to len vtedy keď mám zlú náladu, inak tam chodím len sa pozrieť na minútku a toľko.. skôr si tam robím albumy a ukadám si tam skoro všetky fotky, ale samozrejme tak aby ich nikto nevidel.. keby sa náhodou niečo stalo s počítačom.. už som to raz zažila, ta som vymyslela toto.. Na USB by sa mi to všetko nevymestilo a ešte aj hudba. Tá sa tam bohužiaľ dať nedala. :D

    Veľmi rada som využívala aj Skype, to ešte keď som chodila s bývalým, ale odkedy chodím s terajším frajerom a on skype nepoužíva, tak je to už jedine ten facebook.. Skype som ešte zvykla využívať, keď kamoška o niečom potrebovala rýchlo pokecať o čom nikto nesmel vedieť.. tak to bolo také naše tajné miesto, ale už nie je :D .. a ani ten skype mi už neotvorí.. takže všetko išlo nejako dole vodou a ostala som pri facebooku.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!