Pestúnka pre bábätko?

By Zuzulienka - 29.5.15

S príchodom dieťatka do rodiny príde aj väčšia zodpovednosť. Už si neodbehnete len tak hocikedy hocikam, ak ste s ním doma sama, a keď už, tak mu musíte najprv zabezpečiť stráženie. Také stráženie je častokrát potrebné aj vtedy, ak sa chcete len pohybovať v rámci vášho domu, či bytu. A práve na to sú určené detské elektronické pestúnky, a je to fakt skvelý vynález.

Na trhu ich dostanete naozaj neúrekom, už len vybrať si tú správnu. Ja vám chcem dnes predstaviť pestúnku ANSMANN Babyphone Sydney od Feedo.cz, ktorá má špeciálnu funkciu HEALTH DETECT. 


Základnou funkciou, ktorú od akejkoľvek elektronickej pestúnky mamičky požadujú je, aby počuli svoje bábätko plakať, aj keď sú na druhom konci domu. Preto prvé na čo by sme mali brať ohľad pri výbere pestúnky je jej dosah. Pestúnka Babyphone Sydney má dosah až 300m, teda ak máte veľký dom, či byt určite to oceníte.


Celá pestúnka pozostáva z dvoch častí - materskej jednotky a rodičovskej jednotky. Materskú jednotku jednoducho zapojíte do elektriny pomocou priloženého adaptéra a umiestnite v blízkosti bábätka. Rodičovskú jednotku, ktorá funguje na 2 malé tužkové batérie (a je dobíjacia) si zoberiete so sebou. Pre uľahčenie je súčasťou aj šnúrka na krk, teda pokojne sa môžete pohybovať po celom dome a mať tak svoje bábo stále pod dohľadom.



Ak by sa vám náhodou stalo, že zabudnete kam ste položili rodičovskú jednotku, materská jednotka ju ľahko vyhľadá stlačením tlačidla. Nájdete ju potom ľahučko pomocou pípania.



Čo je Health Detect?
Bežné pestúnky fungujú na neustály prenos: Babyphone Sydney pestúnka má špeciálnu funkciu Health Detect, ktorá zaistí, aby detská izbička nebola vystavená zbytočnému vyžarovaniu, pokiaľ je dieťatko pokojné. Zaktívni sa až vtedy, keď začne vydávať nejaké zvuky, či plakať. Na intenzitu zvuku poukazujú aj LED kontrolky, čím viac ich bliká, tým je hladina hluku vyššia.


Záverom môžem povedať, že u nás sa detská pestúnka Ansmann Babyphone Sydney osvedčila. Vždy keď malý spí, alebo aj nespí a potrebujem si odbehnúť od neho do takej vzdialenosti, že ho inak nebudem počuť, beriem zo sebou pestúnku. Aj keď Nikolas nepatrí k uplakaným deťom, je fajn ho mať takto stále pod dohľadom. 


Aj keď bol tento článok z trochu iného súdka, ako ste zvyknutá, dúfam, že sa vám páčil a snáď bude pre vás nápomocný, ak raz budete vyberať pre svoje bábätko pestúnku :)

Máte nejaké skúsenosti s elektronickými pestúnkami? Je to podľa vás dobrá vec, alebo vyhodené peniaze?

Krásny dník!

  • Share:

You Might Also Like

7 komentárov

  1. Zuzka, chcela som sa opýtať, síce mimo tohto článku. Ale či sa nebojíš toho, žeby Nikolasko dostal nejaké ani neviem ako to nazvať, či by sa náhodou nemohol vyhádzať keď si pri ňom namaľovaná a určite sa dotýka tvojej tváre, alebo ho bozkávaš a tak.. že ako znáša ten kontakt s makeupom ?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no napadlo to aj mna, ale myslim, že pokial neskusiš tak nezistiš. A zistila som, že mu to nevadi, zatial sa mi vobec nevyhádzal z ničoho, ani z makeupu, ani z potravín, čo som jedla. Som toho názoru, že treba poskúšať a keby sa náhodou vyhádzal, tak by som hladala príčinu a zmenila makeup, alebo nejedla určte potraviny.

      Odstrániť
  2. Podľa mňa to je skvelý vynález, lebo niekedy sa nedá byť neustále pri bábätku, hoci tú starostlivosť stále potrebuje :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Určite je to skvelý vynález, že si môžeš od malého aj odskočiť;)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Super věcička :)

    http://style-and-smile15.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!