Tehotenstvo bez strií

By Zuzulienka - 27.5.15

Strie sú častým strašiakom nielen nás žien. Najčastejšie ich získame počas tehotenstva, no môže sa tak stať aj inokedy, keď náhle priberieme a spodná časť kože sa na niektorých miestach rýchlo natiahne, popraská a strie sú na svete. A ak ich už raz máte, zbaviť sa ich nezbavíte, aj keď časom vyblednú.



Preto je vhodné bojovať proti nim preventívne, ešte kým nevznikli a o pokožku sa pravidelne starať. Základom proti ich vzniku je dostatočná pružnosť pokožky. To je aj dôvodom, prečo jedna z nás ich v tehotenstve získa a iná nie. Každá totiž máme inú elasticitu kože. Avšak v dnešnej dobe môžete túto elasticitu kože podporiť rôznymi voľne dostupnými prípravkami. Väčšinou sú to rôzne olejčeky, krémy a taktiež aj tablety, ktoré pomáhajú zvnútra.



Ak ma sledujete pravidelne, isto viete, že len nedávno som bola tehotná aj ja. A strie veru boli mojím najväčším strašiakom. Nevadili mi ani nabraté kilá, ani nič iné, len som obávala strií. Musím vám však povedať, že našťastie ma zďaleka obišli a neobjavili sa už ani teraz, takmer 2 mesiace po pôrode.


A veľkú zásluhu má na tom určite aj moja pravidelná starostlivosť o bruško pomocou rôznych olejčekov, krémov a jemných masáží. Jedným z olejčekov, ktorý som používala až posledné 2 mesiace tehotenstva a mesiac po pôrode je aj tento, ktorý vám chcem dnes predstaviť.

Frais Monde Proteattiva Deep Firming Elasticizing Oil
Tento olej je od svetoznámeho talianskeho výrobcu prírodnej kozmetiky s 30 ročnou tradíciou. V jeho ponuke nájdete rôzne produktové rady a jedným z nich je aj rad kozmetiky pod názvom Proteattiva. Prípravky z rady Proteattiva sú určené práve pre mamičky a ich detičky.


Telový olej (alebo nájdete ho aj pod názvom telový balzam) Proteattiva Deep Firming Elasticizing Oil je vhodný práve do obdobia tehotenstva a krátko po ňom. Používať ho môžete na akékoľvek problematické partie, ktoré dostávajú v tomto období zabrať. Ja som ho používala hlavne na bruško, kde je koža v tomto období najviac namáhaná a rozťahuje sa.

Jeho hlavnou úlohou je podporiť elasticitu pokožky a mal by ju zanechať pružnú a chránenú. Jeho základnými zložkami sú sója, aminokyseliny a výťažky z rastliny Arnika.

Olej mi na prvý pohľad prišiel až príliš vodový, dokonca som chvíľu váhala, či to naozaj nie je nejaká vodička namiesto oleja. No keď si ho nanesiete do rúk a následne rozotriete, zistíte, že to olej naozaj je, len teda trošku redšej konzistencie. To však vôbec nevadí, práve naopak. ľahučko ho rozotriete a vmasírujete do pokožky. Pokožka po ňom zostane hladká, jemná a vyživená. Možno si poviete, že aj mastná, no to som nejak ani nepostrehla..

Používala som ho vždy večer po sprche, keď som sa už obliekla iba do pyžama a nikdy som nevidela, že by pyžamo nejako zamastil. Skôr zostala po ňom jemná svieža vôňa.

Po pôrode som ho používala a aj používam už iba nepravidelne.
Záverom môžem povedať, že aj keď to, či sa vám v tehotenstve objavia strie, je z veľkej časti podmienené genetikou, určitú časť má na tom aj naša starostlivosť o pokožku. A verím, že moja starostlivosť o bruško aj s pomocou tohto olejčeka mi pomohla predísť obávaným striám.

Olej vrelo odporúčam. Kúpite na www.elnino.sk

Čo pomohlo vám v boji proti striám?
Krásny večer!

  • Share:

You Might Also Like

6 komentárov

  1. Genetika je rozhodne ten najdôležitejší faktor. Denne som sa snažila dodržiavať pitný režim (minimálne 2,5 l vody), natierala som sa trikrát denne rôznymi krémami. Mala som nakúpené drahé z lekárne, ale aj obyčajné, bežne dostupné v drogérii. Nepomohlo. Strie prišli. Nie je to nič strašné, ale mám ich. Dá sa iba ovplyvniť ich intenzita a množstvo.
    Ty Zuzi patríš k tým šťastnejším. Veď sa pozri ako vyzeráš. Ako modelka a to máš chvíľku po pôrode ;) :) ♥

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. škoda, že ťa neobišli, ale samozrejme, že to nie je koniec sveta. Najpodstatnejšie vždy je, aby bolo bábo zdravé a ostaatné nedostatky sa vždy daju riešiť neskôr.

      Odstrániť
  2. Strie ma bohužiaľ postrehni a na ich zmiernenie používam olej od Biolu a je skvelý:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. na striách je fajn to, že časom vyblednu a je super, že xisuju aj nejaké pripravky, ktoré ich ešte zmiernia :)

      Odstrániť
  3. genetika zohráva veľkú rolu to je pravda. dermatológ mi povedal že žiadny krém či gél nerobí zázraky. strie sa tvoria ďaleko pod kožným povrchom A žiadny produkt sa nevstrebe až tak hlboko. je dôležité sa krémová skôr koli tomu že naťahovať ie kože boli, svrbí

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. je mi to uplne jasne, tiež som toho názoru, že žiadny krém zázraky nerobi, či sa to týka strii, alebo celulitidy. Chce to pravidelnu starostlivosť o telo a veru genetiku mnohi v nás v sebe nezapru...

      Odstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!